: Turbo 3D

Blu-ray anmeldelse

I nok en film om en karakter som drømmer om noe han umulig kan gjøre, og lykkes, får vi her historien om sneglen Turbo som drømmer om å bli racerbilkjører.

Karakter
Barn
Turbo 3D

Så det er sagt med en gang, DreamWorks kan virkelig sitt tekniske håndverk. Turbo er visuelt lekker med en mengde detaljer, flott animasjon, effektiv klipping og et superbt lydspor. Hadde de bare satset litt mer av budsjettet på et habilt manus så kunne dette blitt virkelig så bra.

Etter at dagdrømmersneglen Theo/Turbo havner midt i nitroglyserinet i en bilmotor får han superfart, og kan endelig vise alle de andre snørrhovne hagesneglene at han kan få oppfylt drømmen sin: Delta i det legendariske billøpet Indy 500!

Turbo har blitt en helt grei film, der det virker som om både produsent og regissør har hatt relativt lave ambisjoner, bortsett fra å selge mange kinobilletter til barnefamilier. For dette er en film (i motsetning til Disney/Pixars filmer) som henvender seg mest til barn, med enkel slapstick humor og gjennomskuelige gags. Hovedproblemet er at historien er så forutsigbar som et landsmøte til SV, vi vet alle hva som vil skje – hele tiden. I tillegg er historie fryktelig uoriginal, i det den uhemmet «stjeler» ideer fra alt fra Småkryp via Biler og Fly. Tre uinspirerende stjerner deles ut.

Som vi kan forvente av animasjonsfilmer i denne ligaen, leverer de topp lyd- (dts-MA 5.1) og billedkvalitet; med lekre 3D-effekter/dybde. Bonusmaterialet består av en rekke (korte) dokumentarer, mye bra, men de fleste gå svært lite i dybden. Intet kommentarspor.

button-PK

Fakta

  • Release: 5. mars 2014   Regi: David Soren
  • Med: Ryan Reynolds, Paul Giamatti, Michael Peña, Samuel L. Jackson, Luis Guzmán, Snoop Dog
  • Genre: Barn
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Tid: 1:36 t.

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Desember byr på kalde dager og mørke kvelder - alt ligger til rette for mange timer foran TV-en.
Mulan er i toppen av Disneys livegjenskapninger av tegnefilmklassikere.
Den superbe Trump-imitatoren krasjlander med sin nye Netflix-spesial.
Disney gjenskaper det amerikanske romeventyrets barnestadium.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Michael J. Fox briljerer i litt utdatert «klassiker».
At sjakk kunne være så fascinerende, og spennende, hadde vi faktisk ikke trodd!
Kate Mara begår barnerov i rotete og usammenhengende HBO-serie.
Apple og Hanks presterer flat spenningskurve i tannløst andreverdenskrigsdrama.
Med Diana på banen får vi for alvor et dystert innblikk i den følelsesmessig avstumpede britiske kongefamilien.
Herlig sjarmerende samtidsdrama med gjenkjennbare konflikter og utfordringer.
November byr på kalde dager og mørke kvelder - alt ligger til rette for mange timer foran TV-en.
I dag er det halloween, men hva skal du se for å komme i rett stemning?
Netflix har produsert en visuelt lekker film, med vakre skuespillere, men spesielt skummel er remaken av thriller-klassikeren så visst ikke.
Apple har produsert en av de bedre spionseriene på mange år.
Susanne Bier serverer et spennende, og vellaget, thrillerdrama på HBO.
14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.