Turbo 3D

Blu-ray anmeldelse

I nok en film om en karakter som drømmer om noe han umulig kan gjøre, og lykkes, får vi her historien om sneglen Turbo som drømmer om å bli racerbilkjører.
Karakter
Barn
Turbo 3D
forfatter

Så det er sagt med en gang, DreamWorks kan virkelig sitt tekniske håndverk. Turbo er visuelt lekker med en mengde detaljer, flott animasjon, effektiv klipping og et superbt lydspor. Hadde de bare satset litt mer av budsjettet på et habilt manus så kunne dette blitt virkelig så bra.

Etter at dagdrømmersneglen Theo/Turbo havner midt i nitroglyserinet i en bilmotor får han superfart, og kan endelig vise alle de andre snørrhovne hagesneglene at han kan få oppfylt drømmen sin: Delta i det legendariske billøpet Indy 500!

Turbo har blitt en helt grei film, der det virker som om både produsent og regissør har hatt relativt lave ambisjoner, bortsett fra å selge mange kinobilletter til barnefamilier. For dette er en film (i motsetning til Disney/Pixars filmer) som henvender seg mest til barn, med enkel slapstick humor og gjennomskuelige gags. Hovedproblemet er at historien er så forutsigbar som et landsmøte til SV, vi vet alle hva som vil skje – hele tiden. I tillegg er historie fryktelig uoriginal, i det den uhemmet «stjeler» ideer fra alt fra Småkryp via Biler og Fly. Tre uinspirerende stjerner deles ut.

Som vi kan forvente av animasjonsfilmer i denne ligaen, leverer de topp lyd- (dts-MA 5.1) og billedkvalitet; med lekre 3D-effekter/dybde. Bonusmaterialet består av en rekke (korte) dokumentarer, mye bra, men de fleste gå svært lite i dybden. Intet kommentarspor.

button-PK

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?
Fakta
  • Release: 5. mars 2014   Regi: David Soren
  • Med: Ryan Reynolds, Paul Giamatti, Michael Peña, Samuel L. Jackson, Luis Guzmán, Snoop Dog
  • Genre: Barn
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Tid: 1:36 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.