Trash

Blu-ray anmeldelse

Korrupsjon og menneskeforakt på søppeldyngene utenfor millionbyen Rio de Janeiro danner rammen rundt Trash – det hele mens byen søker fotball VM og OL.
Karakter
Drama
Trash
forfatter

Om du er blodfans av internasjonal fotball, og fortsatt synes at FIFA-gutta er en hederlig gjeng, så vil muligens kaffen havne vranghalsen etter å ha sett Trash!

Ikke det at vi skal påstå at det var FIFA (ell IOC) som brakte korrupsjonen til Brasil, men de to organisasjonene har så visst gitt de korrupte maktmenneskene vann på mølla. Stephen Daldry gir oss et nærmest dokumentarisk innblikk i livet til tre «søppelgutter», som lever av det de finner på en av de enorme søppelfyllingene utenfor den fargerik millionbyen. Her serveres vi så visst ikke det turistaktige glansbildet av eksotiske Rio, men snarere medaljens bakside og brutale bakgater.

Trash_6

Det siste den opposisjonelle José Angelo gjør før han tortureres i hjel, er å kaste damevesken med kritisk korrupsjonsinfo i en søppelbil. Den ungen gategutten Raphael finner den, og skjønner raskt at den er langt viktigere enn det politiet forsøker å innbille ham, og setter seg fore, sammen med «Rotta» og Garod, å løse saken – med livet som innsats.

Trash_5 Trash_4 Trash_2
<
>

Ungguttene må kjempe mot elendige odds, i det politikere på høyeste plan, samt store deler av politiet, forsøker å stoppe dem. Eneste hjelpere de har en den lokale presten (Martin Sheen) og hans assisten (Rooney Mara). Trash er en gripende, og særdeles livaktig historie om en pill rottent system, spennende, tragisk og samtidig morsom, med utmerket skuespill av de tre debutantene og fantastisk foto. Se den! Fem sterke stjerner.

Billed- og lydkvaliteten er så-som-så, mye korn og brukbar lyd. Dessverre intet bonusmateriell.

button-PK[1]

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?
Fakta
  • Release: 3. august 2015
  • Regi: Stephen Daldry
  • Originaltittel: Desechos y esperanza
  • Med: Rickson Tevez, Eduardo Luis, Gabriel Weinstein, Rooney Mara, Martin Sheen, Selton Mello
  • Genre: Drama
  • Land: UK/Brasil
  • År: 2014
  • Tid: 1:54 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.