TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Trash

Blu-ray anmeldelse

Korrupsjon og menneskeforakt på søppeldyngene utenfor millionbyen Rio de Janeiro danner rammen rundt Trash – det hele mens byen søker fotball VM og OL.

forfatter
Publisert 14.08.15 - 09:00
Karakter
Drama
Trash

Om du er blodfans av internasjonal fotball, og fortsatt synes at FIFA-gutta er en hederlig gjeng, så vil muligens kaffen havne vranghalsen etter å ha sett Trash!

youtu.be/wPXyZD_QDC0

Ikke det at vi skal påstå at det var FIFA (ell IOC) som brakte korrupsjonen til Brasil, men de to organisasjonene har så visst gitt de korrupte maktmenneskene vann på mølla. Stephen Daldry gir oss et nærmest dokumentarisk innblikk i livet til tre «søppelgutter», som lever av det de finner på en av de enorme søppelfyllingene utenfor den fargerik millionbyen. Her serveres vi så visst ikke det turistaktige glansbildet av eksotiske Rio, men snarere medaljens bakside og brutale bakgater.

Trash_6

Det siste den opposisjonelle José Angelo gjør før han tortureres i hjel, er å kaste damevesken med kritisk korrupsjonsinfo i en søppelbil. Den ungen gategutten Raphael finner den, og skjønner raskt at den er langt viktigere enn det politiet forsøker å innbille ham, og setter seg fore, sammen med «Rotta» og Garod, å løse saken – med livet som innsats.

Trash_5 Trash_4 Trash_2
<
>

Ungguttene må kjempe mot elendige odds, i det politikere på høyeste plan, samt store deler av politiet, forsøker å stoppe dem. Eneste hjelpere de har en den lokale presten (Martin Sheen) og hans assisten (Rooney Mara). Trash er en gripende, og særdeles livaktig historie om en pill rottent system, spennende, tragisk og samtidig morsom, med utmerket skuespill av de tre debutantene og fantastisk foto. Se den! Fem sterke stjerner.

Billed- og lydkvaliteten er så-som-så, mye korn og brukbar lyd. Dessverre intet bonusmateriell.

button-PK[1]

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Fakta
 • Release: 3. august 2015
 • Regi: Stephen Daldry
 • Originaltittel: Desechos y esperanza
 • Med: Rickson Tevez, Eduardo Luis, Gabriel Weinstein, Rooney Mara, Martin Sheen, Selton Mello
 • Genre: Drama
 • Land: UK/Brasil
 • År: 2014
 • Tid: 1:54 t.
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Ufullendt alien-sjarm Det var en tid da Netflix åpnet lommeboken, og sin enorme abonnementsmasse, for enhver håpefull filmnerd – den tiden er nok forbi.
Nytt Netflix-abonnement med reklamer rett rundt hjørnet Netflix-toppsjef sier at tapet av mange potensielle brukere er begrunnelsen bak det nye tiltaket.
Mer herlig forvirring fra Westworld Etter en langvarig koronapause er Westworld tilbake på sporet, og mer tilbake til røttene.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har nå sluppet ny trailer fra det avsluttende kapittelet av sesong 4 til Stranger Things.
"You know nothing, Jon Snow." Eller? HBO Max annonserer nå nok en spin off-serie fra Game of Thrones-universet.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend