Search
Generic filters

: This Is the End

Blu-ray anmeldelse

Se for deg en fuktig aften i huset til James Franco i Los Angeles. Han sitter sammen med sin gode venn Seth Rogen, de har akkurat røkt en «passe» dose «rev» og skylt det hele ned med et par flasker rådyr Bordeaux-vin. Slik er vi sikker på at historien til This is the End ble til.

Karakter
Komedie
This Is the End

I filmen spiller kompisene, og hele bekjentskapskretsen deres, seg selv i det James Franco inviterer til ekstravagant fest i hans meget ekstravagante hus i Hollywood Hills. Alt virker tilsynelatende ok, og vennegjengen viser en passe selvironisk stil med innsidevitser og en dekadent og narsissistisk livsstil. Men plutselig går alt, bokstavelig talt, til hevlete. Himmelen faller i hodet på dem i et enormt meteorregn og jordskorpen åpner seg og slipper selveste Belsebub løs. Det er eksakt i slike situasjoner man skiller menn fra mus – og man viser sitt sanne jeg…

Tilsynelatende tøffinger kryper til korset, mens andre tar styringen og holder hodet kaldt. Den harde kjerne (de fleste av gjestene omkommer i det de faller ned i Helvete) barrikaderer seg i huset og satser på å «stå han av». Midtveis skifter filmen retning og går i stor grad bort fra komikk og over til grøss og gys – uten at det løfter kvaliteten.

Det er åpenbart at gjengen trives sammen og de har tidligere servert oss klassikere som blant annet Superbad, men dette holder ikke til en hel spillefilm. Som et revyinnslag på ungdomsskolen, ja vel, men ikke i en time og tre kvarter. Stoffet er rett og slett ikke godt nok til å tværes så tynt ut. Ikke direkte mislykket, men så langt fra vellykket heller.

Et meget bra lydspor men en svært varierende billedkvalitet preger BD-en. Mye morsomt bonusmateriell med blant annet bloopers og utelatte scener.
button-PK

Fakta

  • Release: 23. april 2014   Regi: Evan Goldberg
  • Med: James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel, Danny McBride, Michael Cera, Emma Watson
  • Genre: Komedie
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Tid: 1:47 t.

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».
Christopher Nolans nyeste film er en herlig, tidvis absurd, blanding av James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
Amerikanerne forsøker å gjenskape magien fra Braveheart – og krasjlander.
Beinhard sosialrealisme mikses med interessante karakterer og et rotete, uferdig plott i Netflix’ nyeste storfilm.
Lovecraft Country har potensialet i seg til å bli høstens store serie-snakkis.
Elisabeth Moss er enestående i «remake» av thrillerklassiker.
To einstøinger går hverandre på nervene i et medrivende, og kompromissløst, drama.
Andresesongen om «gutten-som-alltid-drømte-om-å-bli-president» er ikke like frisk og stilsikker som førsterunden.
«Black Panther» på actionmettet narkojakt i New Yorks bakgater.
Et meget vellykket samarbeide mellom den amerikanske krimkongen Harlan Coben og polsk TV-produksjon.
Charlize Theron har tidligere vist at hun kan kick ass, bare så synd at ikke noen har gitt henne et bedre manus.