TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

This Is the End

Blu-ray anmeldelse

Se for deg en fuktig aften i huset til James Franco i Los Angeles. Han sitter sammen med sin gode venn Seth Rogen, de har akkurat røkt en «passe» dose «rev» og skylt det hele ned med et par flasker rådyr Bordeaux-vin. Slik er vi sikker på at historien til This is the End ble til.

forfatter
Publisert 05.07.14 - 13:34
Karakter
Komedie
This Is the End

I filmen spiller kompisene, og hele bekjentskapskretsen deres, seg selv i det James Franco inviterer til ekstravagant fest i hans meget ekstravagante hus i Hollywood Hills. Alt virker tilsynelatende ok, og vennegjengen viser en passe selvironisk stil med innsidevitser og en dekadent og narsissistisk livsstil. Men plutselig går alt, bokstavelig talt, til hevlete. Himmelen faller i hodet på dem i et enormt meteorregn og jordskorpen åpner seg og slipper selveste Belsebub løs. Det er eksakt i slike situasjoner man skiller menn fra mus – og man viser sitt sanne jeg…

Tilsynelatende tøffinger kryper til korset, mens andre tar styringen og holder hodet kaldt. Den harde kjerne (de fleste av gjestene omkommer i det de faller ned i Helvete) barrikaderer seg i huset og satser på å «stå han av». Midtveis skifter filmen retning og går i stor grad bort fra komikk og over til grøss og gys – uten at det løfter kvaliteten.

Det er åpenbart at gjengen trives sammen og de har tidligere servert oss klassikere som blant annet Superbad, men dette holder ikke til en hel spillefilm. Som et revyinnslag på ungdomsskolen, ja vel, men ikke i en time og tre kvarter. Stoffet er rett og slett ikke godt nok til å tværes så tynt ut. Ikke direkte mislykket, men så langt fra vellykket heller.

Et meget bra lydspor men en svært varierende billedkvalitet preger BD-en. Mye morsomt bonusmateriell med blant annet bloopers og utelatte scener.
button-PK

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Fakta
 • Release: 23. april 2014   Regi: Evan Goldberg
 • Med: James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel, Danny McBride, Michael Cera, Emma Watson
 • Genre: Komedie
 • Land: USA
 • År: 2013
 • Tid: 1:47 t.
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fascinerende dårlig! Viaplay forsøker seg med et klønete innlegg i den betente norske ulvedebatten – og ender opp med å servere oss en fullstendig uinteressant, og uengasjerende, historie.
Mer cash fra Sverige! Netflix slipper nå den etterlengtede andresesongen av Snabba Cash!
Spiren til opprøret! Disney fortsetter med utvidelsen, og fordypningen, av Star Wars-universet. Og lykkes godt.
Nå er SkyShowtime offisielt lansert SkyShowtime erstatter strømmetjenesten Paramount+, og byr blant annet på filmer og serier fra Paramount og Universal Pictures.
Strømmepremiere i dag! Tom Cruise beviser nok en gang hvorfor han er klodens fremste garantist for actionfilmsuksesser.
Historien bak Spotify Netflix dramatiserer den fascinerende historien om Spotifys tilblivelse.
Følg Lyd & Bilde