TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

The Two Faces of January

Blu-ray anmeldelse

Hellas 1962: Det vakre og rike paret MacFarland strør bekymringsløst om seg med penger. Men under overflaten er ikke alt som det skal være.

forfatter
Publisert 26.01.15 - 00:01
Karakter
Thriller
The Two Faces of January

Viggo «Aragorn» Mortensen spiller den suksessrike og verdensvante aksjemegleren som med sin vakre kone (Kirsten Dunst) er på rundreise i Europa. Fra storby til storby, og luksushotell til luksushotell. Tilsynelatende uten bekymringer. I Athen blir de kjent med den amerikanskfødte guiden/småkjeltringen Rydal (Oscar Isaac); og i det fortiden innhenter MacFarlands blir Rydal deres eneste redning. Eller?

 

youtu.be/TrRHmhIDfjg

Filmen har et fantastisk autentisk og forførende atmosfære. Den oser av sensualitet, sommer, sol, sofistikerte mennesker og hele tiden med en merkelig følelse av at her er det mye som skjules av en perfekt fasade, og man ikke vet hvem man kan stole på. Regien er av debutanten Hossein Amini, som tidligere har skrevet manus til blant annet Drive, han har god kontroll på den fragmenterte historien og får frem det beste i skuespillerne.

Utmerket skuespill fra en stødig Mortensen (vi har ikke sett ham så god siden A History of Violence), og Dunst matcher perfekt kombinasjonen søt og yndig og fandenivoldsk. Spenningen ligger bredt forankret i karakterenes utvikling og de vidt forskjellige personlighetene (ansiktene) de etter hvert fremviser, uten at handlingen blir søkt eller spekulativ. Alt i alt en meget solid Hitchcock-aktig thriller med mange uventede vendinger, stødig regi og topp skuespill. Fem stjerner.

 

The-Two-Faces-of-January_2 The-Two-Faces-of-January_3 The-Two-Faces-of-January_4 The-Two-Faces-of-January_5 The-Two-Faces-of-January_6
<
>

 

Filmen har et gjennomgående gulbrunt preg, som setter oss nostalgisk tilbake til 1960-tallet, dessverre er skarpheten for dårlig, og bildet sliter med enkelte artefakter. Lydsporet er bra, men ikke utmerket. Bonusmaterialet byr på noen utelatte scener, bloopers, bakomfilm og utviklingen fra novelle til film.

 

button-PK[1]

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Fakta
 • Release: 26. januar 2015
 • Regi: Hossein Amini
 • Med: Viggo Mortensen, Kirsten Dunst, Oscar Isaac, Daisy Bevan, David Warshofsky, Prometheus Aleifer
 • Genre: Thriller
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 1:36 t.
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fascinerende dårlig! Viaplay forsøker seg med et klønete innlegg i den betente norske ulvedebatten – og ender opp med å servere oss en fullstendig uinteressant, og uengasjerende, historie.
Mer cash fra Sverige! Netflix slipper nå den etterlengtede andresesongen av Snabba Cash!
Spiren til opprøret! Disney fortsetter med utvidelsen, og fordypningen, av Star Wars-universet. Og lykkes godt.
Nå er SkyShowtime offisielt lansert SkyShowtime erstatter strømmetjenesten Paramount+, og byr blant annet på filmer og serier fra Paramount og Universal Pictures.
Strømmepremiere i dag! Tom Cruise beviser nok en gang hvorfor han er klodens fremste garantist for actionfilmsuksesser.
Historien bak Spotify Netflix dramatiserer den fascinerende historien om Spotifys tilblivelse.
Følg Lyd & Bilde