: The Newsroom, sesong 3

HBO

Den tredje sesongen av den anerkjente og prisbelønte serien som skildrer hendelsene bak kulissene i et stort amerikansk nyhetsprogram er en oppvisning i innsiktsfull fortellerkunst. Men det kan bli for mye av det gode.
Karakter
Drama
The Newsroom, sesong 3
Annonse
Annonse

The Newsroom er skapt av Aaron Sorkin (The West Wing) og tar oss med langt inn i apparatet til en ambisiøs samling av mennesker som jobber med nyhetsformidling i et stort mediehus. Kjernen i handlingen kretser rundt dekningen av terrorangrepene i maratonløpet i Boston som etter hvert får store konsekvenser for de ansatte og hele bedriftens renommé og eksistens. Det blir et høyt spill om blant annet seertall, kildebeskyttelse og uønskede oppkjøp.

 

 

Aaron Sorkin er den kreative skaperen av serien og har tidligere imponert med sitt eminente arbeid på flere TV-serier og for sine glimrende manuskripter til filmer som Moneyball og The Social Network. Sistnevnte produksjon resulterte i en fullt fortjent Oscar. Sorkins skriverier er som alltid gjennomført til fingerspissene med dialog som sitter som sofistikerte skudd. Han har en usedvanlig god teft for replikker og rytme som opprettholder trykket i handlingen. The Newsroom er TV-drama på høyt nivå, men det er ingen tvil om at den intense dialogen av og til overdøver selve fortellingen og at den tidvis blir litt for svulstig for settingen. Når det er sagt så blir den også et fint verktøy i dramatiseringen og hans høye tempo reflekterer dagens lynhurtige nyhetsformidling.

Annonse

The Newsroom redefinerer ikke genren men dette er absolutt severdig og intelligent underholdning med solide karakterer og godt skuespill av blant annet hovedrolleinnehaver Jeff Daniels. Fire stjerner. Anmeldelsen er basert på de tre første, av i alt seks episoder.

The Newsroom, sesong 3 kan nå strømmes på HBO Nordic og det tekniske holder bra standard. Bildet har fine og klare detaljer, mens lydsporet klarer å formidle den hektiske dialogen på en tilfredsstillende måte.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Fakta
  • Release: 10. november 2014
  • Regi: Anthony Hemingway,
  • Med: Jeff Daniels, Emily Mortimer, John Gallagher Jr., Alison Pill, Thomas Sadoski, Dev Patel
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 2:45 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Lorentz Celo


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Serieversjonen av den svenske filmsuksessen leverer mer av det samme, i et heseblesende, men etter hvert repeterende, tempo.
At 40 % av spanske menn går på horehus var en sjokkerende nyhet for oss – men jammen makter ikke Álex Pina å lage heidundrende underholdning ut av tragedien.
April byr på mye snadder fra strømmetjenestene, nå kan du også strømme innhold fra nykommeren Paramount+.
En hyperaktiv, sterkt alkoholisert og gudbenådet sjarmerende flyvertinne, kan det virkelig bli god underholdning ut av.
Det blir definitivt ingen ekte påskeferie uten thriller og/eller påskekrim!
Den etterlengtede oppfølgeren til det friske pustet av en superheltfilm, Wonder Woman, ender opp som årets største skuffelse.
Nykommeren Paramount+ lanseres med Maisie Williams som rappkjeftet eremitt som brått slippes ut i det fri. Morsomst, men noget uforløst.
Disney+ beviser at det fortsatt er mer spennende materiale å formidle fra det rikholdige Marvel-universet.
Mange filmer har i ettertid blitt «pusset» på av en misfornøyd regissør – men ingen så omfattende som Justice League.
En av 1980-tallets store komikere, Eddie Murphy, forsøker virkelig hardt å gjenopplive komiklassikeren – men ender opp med å servere en langt mindre sjarmerende kopi.
Oppfølgeren følger i de samme fascinerende fotsporene som førstesesongen – og det i seg selv er ikke negativt.
Årets første vårmåned byr lyse, snøfrie dager, og mengder av spennende innhold fra strømmetjenestene.
New Orleans’ mest respekterte dommer havner i gjørme til langt oppover livet.
Hva om det var Sovjetunionen som først fikk plassert en mann på Månen?
Big Sky er det levende beviset på at selv en av bransjens mest erfarne, og anerkjente, serieskapere kan bomme.
Tom Hanks briljerer i sobert western-epos med hjertet på rett sted.