Search
Generic filters

: The Newsroom, sesong 3

HBO

Den tredje sesongen av den anerkjente og prisbelønte serien som skildrer hendelsene bak kulissene i et stort amerikansk nyhetsprogram er en oppvisning i innsiktsfull fortellerkunst. Men det kan bli for mye av det gode.

Karakter
Drama
The Newsroom, sesong 3

The Newsroom er skapt av Aaron Sorkin (The West Wing) og tar oss med langt inn i apparatet til en ambisiøs samling av mennesker som jobber med nyhetsformidling i et stort mediehus. Kjernen i handlingen kretser rundt dekningen av terrorangrepene i maratonløpet i Boston som etter hvert får store konsekvenser for de ansatte og hele bedriftens renommé og eksistens. Det blir et høyt spill om blant annet seertall, kildebeskyttelse og uønskede oppkjøp.

 

 

Aaron Sorkin er den kreative skaperen av serien og har tidligere imponert med sitt eminente arbeid på flere TV-serier og for sine glimrende manuskripter til filmer som Moneyball og The Social Network. Sistnevnte produksjon resulterte i en fullt fortjent Oscar. Sorkins skriverier er som alltid gjennomført til fingerspissene med dialog som sitter som sofistikerte skudd. Han har en usedvanlig god teft for replikker og rytme som opprettholder trykket i handlingen. The Newsroom er TV-drama på høyt nivå, men det er ingen tvil om at den intense dialogen av og til overdøver selve fortellingen og at den tidvis blir litt for svulstig for settingen. Når det er sagt så blir den også et fint verktøy i dramatiseringen og hans høye tempo reflekterer dagens lynhurtige nyhetsformidling.

The Newsroom redefinerer ikke genren men dette er absolutt severdig og intelligent underholdning med solide karakterer og godt skuespill av blant annet hovedrolleinnehaver Jeff Daniels. Fire stjerner. Anmeldelsen er basert på de tre første, av i alt seks episoder.

The Newsroom, sesong 3 kan nå strømmes på HBO Nordic og det tekniske holder bra standard. Bildet har fine og klare detaljer, mens lydsporet klarer å formidle den hektiske dialogen på en tilfredsstillende måte.

Fakta

  • Release: 10. november 2014
  • Regi: Anthony Hemingway,
  • Med: Jeff Daniels, Emily Mortimer, John Gallagher Jr., Alison Pill, Thomas Sadoski, Dev Patel
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 2:45 t.

IMDB Rating

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».
Christopher Nolans nyeste film er en herlig, tidvis absurd, blanding av James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
Amerikanerne forsøker å gjenskape magien fra Braveheart – og krasjlander.
Beinhard sosialrealisme mikses med interessante karakterer og et rotete, uferdig plott i Netflix’ nyeste storfilm.
Lovecraft Country har potensialet i seg til å bli høstens store serie-snakkis.
Elisabeth Moss er enestående i «remake» av thrillerklassiker.
To einstøinger går hverandre på nervene i et medrivende, og kompromissløst, drama.
Andresesongen om «gutten-som-alltid-drømte-om-å-bli-president» er ikke like frisk og stilsikker som førsterunden.
«Black Panther» på actionmettet narkojakt i New Yorks bakgater.
Et meget vellykket samarbeide mellom den amerikanske krimkongen Harlan Coben og polsk TV-produksjon.
Charlize Theron har tidligere vist at hun kan kick ass, bare så synd at ikke noen har gitt henne et bedre manus.