The Newsroom, sesong 3

HBO

Den tredje sesongen av den anerkjente og prisbelønte serien som skildrer hendelsene bak kulissene i et stort amerikansk nyhetsprogram er en oppvisning i innsiktsfull fortellerkunst. Men det kan bli for mye av det gode.
Karakter
Drama
The Newsroom, sesong 3
forfatter

The Newsroom er skapt av Aaron Sorkin (The West Wing) og tar oss med langt inn i apparatet til en ambisiøs samling av mennesker som jobber med nyhetsformidling i et stort mediehus. Kjernen i handlingen kretser rundt dekningen av terrorangrepene i maratonløpet i Boston som etter hvert får store konsekvenser for de ansatte og hele bedriftens renommé og eksistens. Det blir et høyt spill om blant annet seertall, kildebeskyttelse og uønskede oppkjøp.

 

 

Aaron Sorkin er den kreative skaperen av serien og har tidligere imponert med sitt eminente arbeid på flere TV-serier og for sine glimrende manuskripter til filmer som Moneyball og The Social Network. Sistnevnte produksjon resulterte i en fullt fortjent Oscar. Sorkins skriverier er som alltid gjennomført til fingerspissene med dialog som sitter som sofistikerte skudd. Han har en usedvanlig god teft for replikker og rytme som opprettholder trykket i handlingen. The Newsroom er TV-drama på høyt nivå, men det er ingen tvil om at den intense dialogen av og til overdøver selve fortellingen og at den tidvis blir litt for svulstig for settingen. Når det er sagt så blir den også et fint verktøy i dramatiseringen og hans høye tempo reflekterer dagens lynhurtige nyhetsformidling.

The Newsroom redefinerer ikke genren men dette er absolutt severdig og intelligent underholdning med solide karakterer og godt skuespill av blant annet hovedrolleinnehaver Jeff Daniels. Fire stjerner. Anmeldelsen er basert på de tre første, av i alt seks episoder.

The Newsroom, sesong 3 kan nå strømmes på HBO Nordic og det tekniske holder bra standard. Bildet har fine og klare detaljer, mens lydsporet klarer å formidle den hektiske dialogen på en tilfredsstillende måte.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?
Fakta
  • Release: 10. november 2014
  • Regi: Anthony Hemingway,
  • Med: Jeff Daniels, Emily Mortimer, John Gallagher Jr., Alison Pill, Thomas Sadoski, Dev Patel
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 2:45 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Lorentz Celo


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.