TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

The Judge

Blu-ray anmeldelse

Den fortapte sønnen vender tilbake til småbyen, og ender opp med et nytt syn på tilværelsen, livet og (ikke minst) familien.

forfatter
Publisert 14.04.15 - 10:09
Karakter
Drama
The Judge

Hank Palmer (Robert Downey Jr.) er dommersønnen fra småby-Amerika som kom seg til storbyen, fikk en toppkarriere som kynisk advokat, har en vakker kone (som han er i ferd med å skilles i fra fordi han jobber 20 timer i døgnet) og en kaksevilla i utkanten av LA. Etter en svært streng oppdragelse og et innbitt hat mot sin far (Robert Duvall) har han ikke sett familien på mange år. I det moren dør ser han seg nødt til å vende tilbake til småbyhelvete og sin dysfunksjonelle familie.

The Judge_6 JUDGE, THE The Judge_4 JUDGE, THE The Judge_2
<
>

Hvordan historien utvikler seg er ikke nevneverdig originalt, her blir det tidlig klart at den bråkjekke advokatmillionæren som forlater småbyen han kommer i fra skal få seg et nytt syn på livet; derimot er det et medrivende menneskelig drama om svik og familierelasjoner med et superbt skuespill fra ikke minst Duvall som løfter The Judge.

Åpningen til forsingen kommer i det faren kjører ned en drapsmann han tidligere har sendt i fengsel, motvillig tar han imot sønnens tilbud om advokathjelp. En stadig mer pleietrengende far, med sviktende helse og en vanvittig stahet, og en sønn som etter hvert søker forsoning blir filmens bærende element. Til tross for stor forutsigbarhet og en del stereotype roller er The Judge et meget tilfredsstillende drama som til dels varmer sjelen. Fire stjerner.

Utmerket billedkvalitet og et svært godt lydspor definerer BD-utgivelsen (dts-MA 5.1). Kommentarspor, utelatte scener, en kort bakomfilm og intervjuer med skuespillerne i bonus.

youtu.be/ZBvK6ni97W8

button-PK[1]

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Fakta
 • Release: 16. mars 2015
 • Regi: David Dobkin
 • Med: Robert Downey Jr., Robert Duvall, Vincent D‘Onofrio, Jeremy Strong, Billy Bob Thornton, Vera Farmiga
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 2:21 t.
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fascinerende dårlig! Viaplay forsøker seg med et klønete innlegg i den betente norske ulvedebatten – og ender opp med å servere oss en fullstendig uinteressant, og uengasjerende, historie.
Mer cash fra Sverige! Netflix slipper nå den etterlengtede andresesongen av Snabba Cash!
Spiren til opprøret! Disney fortsetter med utvidelsen, og fordypningen, av Star Wars-universet. Og lykkes godt.
Nå er SkyShowtime offisielt lansert SkyShowtime erstatter strømmetjenesten Paramount+, og byr blant annet på filmer og serier fra Paramount og Universal Pictures.
Strømmepremiere i dag! Tom Cruise beviser nok en gang hvorfor han er klodens fremste garantist for actionfilmsuksesser.
Historien bak Spotify Netflix dramatiserer den fascinerende historien om Spotifys tilblivelse.
Følg Lyd & Bilde