Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

The Judge

Blu-ray anmeldelse

Den fortapte sønnen vender tilbake til småbyen, og ender opp med et nytt syn på tilværelsen, livet og (ikke minst) familien.
Karakter
Drama
The Judge

Hank Palmer (Robert Downey Jr.) er dommersønnen fra småby-Amerika som kom seg til storbyen, fikk en toppkarriere som kynisk advokat, har en vakker kone (som han er i ferd med å skilles i fra fordi han jobber 20 timer i døgnet) og en kaksevilla i utkanten av LA. Etter en svært streng oppdragelse og et innbitt hat mot sin far (Robert Duvall) har han ikke sett familien på mange år. I det moren dør ser han seg nødt til å vende tilbake til småbyhelvete og sin dysfunksjonelle familie.

The Judge_6 JUDGE, THE The Judge_4 JUDGE, THE The Judge_2
<
>

Hvordan historien utvikler seg er ikke nevneverdig originalt, her blir det tidlig klart at den bråkjekke advokatmillionæren som forlater småbyen han kommer i fra skal få seg et nytt syn på livet; derimot er det et medrivende menneskelig drama om svik og familierelasjoner med et superbt skuespill fra ikke minst Duvall som løfter The Judge.

Åpningen til forsingen kommer i det faren kjører ned en drapsmann han tidligere har sendt i fengsel, motvillig tar han imot sønnens tilbud om advokathjelp. En stadig mer pleietrengende far, med sviktende helse og en vanvittig stahet, og en sønn som etter hvert søker forsoning blir filmens bærende element. Til tross for stor forutsigbarhet og en del stereotype roller er The Judge et meget tilfredsstillende drama som til dels varmer sjelen. Fire stjerner.

Utmerket billedkvalitet og et svært godt lydspor definerer BD-utgivelsen (dts-MA 5.1). Kommentarspor, utelatte scener, en kort bakomfilm og intervjuer med skuespillerne i bonus.

button-PK[1]

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
Fakta
  • Release: 16. mars 2015
  • Regi: David Dobkin
  • Med: Robert Downey Jr., Robert Duvall, Vincent D‘Onofrio, Jeremy Strong, Billy Bob Thornton, Vera Farmiga
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 2:21 t.
IMDB Rating
forfatter

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.