: The Hunger Games: Mockingjay – Part 1

Blu-ray anmeldelse

Den store The Hunger Games-finalen nærmer seg ubønnhørlig slutten når vi nå tar fatt på den første filmen av siste kapittel. Mockingjay – Part 1 oser av kvalitet, men blir like fullt bare en godt over godkjent reise til et forhåpentligvis verdig punktum i sagaen.
Karakter
Action
The Hunger Games: Mockingjay – Part 1
Annonse
Annonse

Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) kommer til seg selv i Distrikt 13, opprørernes hemmelige tilholdssted, hvor kampen mot Capitol og president Snow (Donald Sutherland) organiseres fra. Hun har tilsynelatende vunnet og satt det endelige dødsstøtet i de årlige lekene som dominerte de to foregående filmene.

Under president Coins (Julianne Moore) lederskap må Katniss bli den lederen som hun hittil har nektet å være, for å ha noen forhåpninger om å redde Peeta (Josh Hutcherson) og befolkningen i Panem fra utslettelse.

The Hunger Games: Mockingjay Part 1 er den tredje filmen så langt i filmatiseringen av bøkene til Suzanne Collins som har solgt nærmere 70 millioner eksemplarer bare i USA. De to første filmene i serien, The Hunger Games (2012) og The Hunger Games: Catching Fire (2013), hadde mest fokus på å etablere karakterene i dette universet, samt beskrive de såkalte dødslekene hvor vår heltinne, Katniss Everdeen, blir stående igjen som vinner. Første delen av det avsluttende kapitlet går mer i dybden på karakterene og bygger opp mot det avgjørende slaget i siste film som kommer i slutten av 2015.

The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_2 The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_3 The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_4 The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_5 The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_6 The-Hunger-Games
<
>

Som enkeltstående film blir Mockingjay – Part 1 tidvis litt for statisk og melodramatisk, hvor konfliktene skal tilspisses og alle emosjoner skal opp til overflaten. Jennifer Lawrence har heldigvis de nødvendige kvalitetene som kreves for å bære mange av disse dvelende scenene, men det kan bli litt for pompøst i perioder. For øvrig er det mye kvalitet i skuespillet og det er fascinerende å se Philip Seymour Hoffman levende på skjermen igjen. Han døde dessverre da det bare gjensto en uke av innspillingen, og filmen er selvfølgelig dedisert den gamle storheten.

Annonse

For øvrig er det en imponerende produksjon som holder en meget høy standard når det kommer til det tekniske aspektet. Problemet er bare at filmen fremstår som en obligatorisk transportetappe til det forløsende klimakset vi forventer med The Hunger Games: Mockingjay – Part 2, og det er dessverre ikke tilfredsstillende nok. Som enkeltstående film må man kunne forvente at den står sterkere på egne ben og gir mer enn bare en forventning om en solid avslutning. Uansett, dette er definitivt godt nok for fansen – så får vi håpe på en knallsterk finale. Fire stjerner.

The_Hunger_Games_Mockingjay_Part_1_Teaser_Posible_JPosters (1) The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_11 The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_9 The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_8 The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_7 The-Hunger-Games-Catching-Fire_5
<
>

Det er sikkert mange som vil ha The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 i filmsamlingen, og i så henseende er BD-utgivelsen absolutt anbefalt! Utgaven har en egen disc med ekstramateriell på til sammen nærmer tre timer. Her finnes mange bakomfilmer, dokumentarer, musikkvideoer, slettede scener og kommentarspor. Bildegjengivelsen er nesten helt perfekt og lydsporet (dts-MA7.1) er akkurat like sterkt som man forventer fra en slik storfilm.

 

platekomp

 

Annonse

The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_10

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Fakta
  • Release: 9. mars 2015
  • Regi: Francis Lawrence
  • Originaltittel: -
  • Med: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Philip Seymour Hoffman, Julianne Moore, Donald Sutherland
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 2:03 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Lorentz Celo


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Årets første vårmåned byr lyse, snøfrie dager, og mengder av spennende innhold fra strømmetjenestene.
New Orleans’ mest respekterte dommer havner i gjørme til langt oppover livet.
Hva om det var Sovjetunionen som først fikk plassert en mann på Månen?
Big Sky er det levende beviset på at selv en av bransjens mest erfarne, og anerkjente, serieskapere kan bomme.
Tom Hanks briljerer i sobert western-epos med hjertet på rett sted.
To mennesker gjør en hel natt det ytterste for å såre, og fornedre, sin partner. Slikt blir det filmkunst av.
Sterke kvinner, med sine høyst personlige problemer, er den drivende kraften i dette sterke Netflix-dramaet.
En sann historie om en utrolig arkeologisk utgraving har blitt en liten (britisk) perle av en film.
Årets korteste måned byr på lysere dager, og en enorm mengde av nye strømmetitler.
Omar Sy er fransk gentlemanstyv med finesse og kløkt, i en serie som oser av sjarm og lekenhet.
Amazon serverer oss en røff, skitten og realistisk mafiahistorie, sett fra kvinnenes ståsted. En frisk vri på en litt satt genre.
Vellykket kostymedrama i en miks av Dynastiet, Askepott, Farlige forbindelser og Downton Abbey – med en touch av Fifty Shades of Grey.
En graviditet som går fryktelig galt er i ferd med å rive den unge familien i fillebiter.
Januar byr på lange og mørke kvelder - bare da så synd at strømme- og filmselskapene later til å ha tatt ferie.
Med Equinox leverer Netflix en av sine beste nordiske produksjoner.
12 dagers korona-juleferie, men hva skal du se for å kose deg og slappe av?