TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

The Hunger Games: Mockingjay – Part 1

Blu-ray anmeldelse

Den store The Hunger Games-finalen nærmer seg ubønnhørlig slutten når vi nå tar fatt på den første filmen av siste kapittel. Mockingjay – Part 1 oser av kvalitet, men blir like fullt bare en godt over godkjent reise til et forhåpentligvis verdig punktum i sagaen.

forfatter
Publisert 17.03.15 - 00:01
Karakter
Action
The Hunger Games: Mockingjay – Part 1

Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) kommer til seg selv i Distrikt 13, opprørernes hemmelige tilholdssted, hvor kampen mot Capitol og president Snow (Donald Sutherland) organiseres fra. Hun har tilsynelatende vunnet og satt det endelige dødsstøtet i de årlige lekene som dominerte de to foregående filmene.

youtu.be/3PkkHsuMrho

Under president Coins (Julianne Moore) lederskap må Katniss bli den lederen som hun hittil har nektet å være, for å ha noen forhåpninger om å redde Peeta (Josh Hutcherson) og befolkningen i Panem fra utslettelse.

The Hunger Games: Mockingjay Part 1 er den tredje filmen så langt i filmatiseringen av bøkene til Suzanne Collins som har solgt nærmere 70 millioner eksemplarer bare i USA. De to første filmene i serien, The Hunger Games (2012) og The Hunger Games: Catching Fire (2013), hadde mest fokus på å etablere karakterene i dette universet, samt beskrive de såkalte dødslekene hvor vår heltinne, Katniss Everdeen, blir stående igjen som vinner. Første delen av det avsluttende kapitlet går mer i dybden på karakterene og bygger opp mot det avgjørende slaget i siste film som kommer i slutten av 2015.

The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_2 The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_3 The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_4 The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_5 The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_6 The-Hunger-Games
<
>

Som enkeltstående film blir Mockingjay – Part 1 tidvis litt for statisk og melodramatisk, hvor konfliktene skal tilspisses og alle emosjoner skal opp til overflaten. Jennifer Lawrence har heldigvis de nødvendige kvalitetene som kreves for å bære mange av disse dvelende scenene, men det kan bli litt for pompøst i perioder. For øvrig er det mye kvalitet i skuespillet og det er fascinerende å se Philip Seymour Hoffman levende på skjermen igjen. Han døde dessverre da det bare gjensto en uke av innspillingen, og filmen er selvfølgelig dedisert den gamle storheten.

For øvrig er det en imponerende produksjon som holder en meget høy standard når det kommer til det tekniske aspektet. Problemet er bare at filmen fremstår som en obligatorisk transportetappe til det forløsende klimakset vi forventer med The Hunger Games: Mockingjay – Part 2, og det er dessverre ikke tilfredsstillende nok. Som enkeltstående film må man kunne forvente at den står sterkere på egne ben og gir mer enn bare en forventning om en solid avslutning. Uansett, dette er definitivt godt nok for fansen – så får vi håpe på en knallsterk finale. Fire stjerner.

The_Hunger_Games_Mockingjay_Part_1_Teaser_Posible_JPosters (1) The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_11 The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_9 The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_8 The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_7 The-Hunger-Games-Catching-Fire_5
<
>

Det er sikkert mange som vil ha The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 i filmsamlingen, og i så henseende er BD-utgivelsen absolutt anbefalt! Utgaven har en egen disc med ekstramateriell på til sammen nærmer tre timer. Her finnes mange bakomfilmer, dokumentarer, musikkvideoer, slettede scener og kommentarspor. Bildegjengivelsen er nesten helt perfekt og lydsporet (dts-MA7.1) er akkurat like sterkt som man forventer fra en slik storfilm.

 

platekomp

 

The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_10

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Fakta
 • Release: 9. mars 2015
 • Regi: Francis Lawrence
 • Originaltittel: -
 • Med: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Philip Seymour Hoffman, Julianne Moore, Donald Sutherland
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 2:03 t.
IMDB Rating

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ufullendt alien-sjarm Det var en tid da Netflix åpnet lommeboken, og sin enorme abonnementsmasse, for enhver håpefull filmnerd – den tiden er nok forbi.
Nytt Netflix-abonnement med reklamer rett rundt hjørnet Netflix-toppsjef sier at tapet av mange potensielle brukere er begrunnelsen bak det nye tiltaket.
Mer herlig forvirring fra Westworld Etter en langvarig koronapause er Westworld tilbake på sporet, og mer tilbake til røttene.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har nå sluppet ny trailer fra det avsluttende kapittelet av sesong 4 til Stranger Things.
"You know nothing, Jon Snow." Eller? HBO Max annonserer nå nok en spin off-serie fra Game of Thrones-universet.
«Tilbake til Fremtiden» VHS satte salgsrekord på auksjon Great Scott! Se video fra den elleville budrunden.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend