: The Hunger Games: Mockingjay – Part 1

Blu-ray anmeldelse

Den store The Hunger Games-finalen nærmer seg ubønnhørlig slutten når vi nå tar fatt på den første filmen av siste kapittel. Mockingjay – Part 1 oser av kvalitet, men blir like fullt bare en godt over godkjent reise til et forhåpentligvis verdig punktum i sagaen.

Karakter
Action
The Hunger Games: Mockingjay – Part 1

Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) kommer til seg selv i Distrikt 13, opprørernes hemmelige tilholdssted, hvor kampen mot Capitol og president Snow (Donald Sutherland) organiseres fra. Hun har tilsynelatende vunnet og satt det endelige dødsstøtet i de årlige lekene som dominerte de to foregående filmene.

Under president Coins (Julianne Moore) lederskap må Katniss bli den lederen som hun hittil har nektet å være, for å ha noen forhåpninger om å redde Peeta (Josh Hutcherson) og befolkningen i Panem fra utslettelse.

The Hunger Games: Mockingjay Part 1 er den tredje filmen så langt i filmatiseringen av bøkene til Suzanne Collins som har solgt nærmere 70 millioner eksemplarer bare i USA. De to første filmene i serien, The Hunger Games (2012) og The Hunger Games: Catching Fire (2013), hadde mest fokus på å etablere karakterene i dette universet, samt beskrive de såkalte dødslekene hvor vår heltinne, Katniss Everdeen, blir stående igjen som vinner. Første delen av det avsluttende kapitlet går mer i dybden på karakterene og bygger opp mot det avgjørende slaget i siste film som kommer i slutten av 2015.

The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_2 The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_3 The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_4 The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_5 The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_6 The-Hunger-Games
<
>

Som enkeltstående film blir Mockingjay – Part 1 tidvis litt for statisk og melodramatisk, hvor konfliktene skal tilspisses og alle emosjoner skal opp til overflaten. Jennifer Lawrence har heldigvis de nødvendige kvalitetene som kreves for å bære mange av disse dvelende scenene, men det kan bli litt for pompøst i perioder. For øvrig er det mye kvalitet i skuespillet og det er fascinerende å se Philip Seymour Hoffman levende på skjermen igjen. Han døde dessverre da det bare gjensto en uke av innspillingen, og filmen er selvfølgelig dedisert den gamle storheten.

For øvrig er det en imponerende produksjon som holder en meget høy standard når det kommer til det tekniske aspektet. Problemet er bare at filmen fremstår som en obligatorisk transportetappe til det forløsende klimakset vi forventer med The Hunger Games: Mockingjay – Part 2, og det er dessverre ikke tilfredsstillende nok. Som enkeltstående film må man kunne forvente at den står sterkere på egne ben og gir mer enn bare en forventning om en solid avslutning. Uansett, dette er definitivt godt nok for fansen – så får vi håpe på en knallsterk finale. Fire stjerner.

The_Hunger_Games_Mockingjay_Part_1_Teaser_Posible_JPosters (1) The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_11 The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_9 The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_8 The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_7 The-Hunger-Games-Catching-Fire_5
<
>

Det er sikkert mange som vil ha The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 i filmsamlingen, og i så henseende er BD-utgivelsen absolutt anbefalt! Utgaven har en egen disc med ekstramateriell på til sammen nærmer tre timer. Her finnes mange bakomfilmer, dokumentarer, musikkvideoer, slettede scener og kommentarspor. Bildegjengivelsen er nesten helt perfekt og lydsporet (dts-MA7.1) er akkurat like sterkt som man forventer fra en slik storfilm.

 

platekomp

 

The-Hunger-Games-Mockingjay-Part-1_10

Fakta

  • Release: 9. mars 2015
  • Regi: Francis Lawrence
  • Originaltittel: -
  • Med: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Philip Seymour Hoffman, Julianne Moore, Donald Sutherland
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 2:03 t.

IMDB Rating

Lorentz Celo


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Susanne Bier serverer et spennende, og vellaget, thrillerdrama på HBO.
14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.
The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.
Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.
The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.
Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».