TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: The Giver

Blu-ray anmeldelse

Jeff Bridges som både ivrig produsent og rolleinnehaver og dyktige Philip Noyce som regissør av en interessant filmadapsjon burde vel kunne gi et sterkt resultat? The Giver er dessverre blitt en svak og lite original film med plotthull som en sveitserost.

Karakter
Drama
The Giver

Fakta:

  • Release: 17. august 2015
  • Regi: Phillip Noyce
  • Med: Jeff Bridges, Meryl Streep, Brenton Thwaites, Alexander Skarsgård, Odeya Rush, Katie Holmes, Taylor Swift
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 1:37 t.

Jonas (Brenton Thwaites) lever i et tilsynelatende perfekt samfunn uten lidelse eller forskjellsbehandling, selv om alt er fargeløst. På sin 18-årsdag skal han bli den nye «receiver of memories» som skal videreføre arven fra den gamle verden. Jonas går i lære hos en gammel mann som kalles for ”The Giver” (Jeff Bridges) som formidler både kjærlighet, familie, ondskap og smerte. Etter hvert innser Jonas at den verden han lever i er falsk og polert og trenger en forandring.

THE GIVER

The Giver er basert på Lois Lawrys bestselgende roman fra 1993 som Jeff Bridges har ønsket å filmatisere i tjue år. Historien er fascinerende, men adapsjonen til film er mislykket. Selve konseptet om at den verden vi blir introdusert til er i svart/hvitt, inntil følelser og kunnskap er på plass, er langt mer vellykket i den nydelige Pleasantville fra 1998. Det største problemet til denne filmen er at den er stappfull av usannsynligheter og uforklarlige fenomener innen sitt eget univers. Selv om filmen kan være tiltalende for sin ekstreme verden og elementer av spenning så blir det totale inntrykket ødelagt av altfor mange plotthull. Manuset er rett og slett for svakt og regissør Philip Noyce har kanskje ikke hatt det beste utgangspunktet for å ferdigstille en god film? Tre stjerner.

THE GIVER THE GIVER THE GIVER THE GIVER
<
>

For fansen er det i hvert fall en god teknisk Blu-ray-utgivelse. En del ekstramateriell og tilfredsstillende lyd- og bildekvalitet.

button-PK[1]

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Legg igjen en kommentar

 

Lorentz Celo


Siste artikler:

Lyd & Bilde