TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Anmeldelse The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1

Falcon befester Marvel-universets unike superheltposisjon

Disney+ beviser at det fortsatt er mer spennende materiale å formidle fra det rikholdige Marvel-universet.

forfatter
Publisert 18.03.21 - 17:00
Karakter
Action
The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1

Det har gått en knapp måned siden Disney+ med brask og bram lanserte sitt nye voksensegment, «Star» – til en noget blandet mottagelse. For all del, her var det mye godt gammel gull, men lite å slå på stortrommen for med hensyn til nytt innhold.

Les også Mye mer fra Disney+ Fra 23. februar vil du kunne se langt flere filmer og serier på Disney+ (mot en høyere pris).

Fire «nye» serier ble lansert på Disney+, med den særdeles middelmådige Big Sky som selve flaggskipet. Med andre ord, ikke mye å skryte av i forhold til Netflix som pusher ut nye serier og filmer hurtigere enn du skifter sokker.

Det sagt, Disney har lagt frem en ambisiøs treårsplan for en særdeles offensiv satsing på nytt, eksklusivt, originalinnhold på strømmetjenesten. Herunder faller den nye Marvel-seien Falcon and The Winter Soldier inn; og, om denne serien setter listen for standarden fra Disney+, så har vi mye å glede oss til.

https://youtu.be/ojGHE581lsM

 

Marvel/Disney fortsetter sin møysommelige oppbygging, og utvikling, av det mangefasetterte Marvel-universet. Vi befinner oss nå ca. halvåret etter «dommedag» som kulminerte i den spektakulære Avengers: Endgame (2019).

Captain America har gått til de evige jaktmarker, mens hans relikvier nå er utstilt på The Smithsonian Museum i Washington DC. De gjenværende superheltene er desillusjonerte og oppsøker banken for å trygle om lån for å overleve. For, som The Falcon sier, jobben som superhelt var preget av mye goodwill og lite inntekt.

De amerikanske myndighetene er nå på søken etter en ny ledestjerne, et nytt «lys av håp», som kan inspirere en hardt prøvet befolkning…

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

Kort fortalt slår The Falcon (Anthony Mackie) pjaltene sammen med Bucky Barnes/Winter Soldier (Sebastian Stan), nå som en forbedret versjon av seg selv, for, nok en gang, å redde verden.

Sebastian Stan, «The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1» (Foto: Walt Disney)

Det hele sparker løs med den heftigste scenen vi noensinne har sett i en superheltfilm/-serie, i det The Falcon får i oppdrag fra det amerikanske militæret å befri en høytstående soldat fra et kapret fly over ulendt terreng i Tunisia. Vi tar av oss hatten for hvor godt denne scenen er filmet, klippet og skrevet. Et heftig, velkomponert, adrenalinkick av de sjeldne!

Samtidig ekspanderes plottet i det en gjeng vigilanter gjør et stort brekk i Sveits, mens Bucky forsøker å finne en ny mening med livet/tilværelsen.

Kari Skogland (regissør) og Anthony Mackie (The Falcon) under innspilling av «The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1» (Foto: Walt Disney)

Den stramme regien står norsk-candiske Kari Skogland for, og vi har sjelden sett en mer fokusert, tettpakket, men samtidig menneskelig varm, serieepisode fra et superheltunivers.

Anthony Mackie er strålende som den rettskafne Falcon, og serien makter å gi hans karakter dybde og troverdighet, med et levet liv og en familie som sliter med å få endene til å møtes i eksotiske Louisiana. The Falcon representerer en av de mer «normale» superheltene, som det er lettere å relatere seg til.

Sebastian Stan er som skapt for rollen som den litt mer rufsete superhelten, sammen er de et umake par som skaper friksjon og interesse.

Vi tar, selvsagt, et stort forbehold om at vi kun har sett den første episoden av sesong 1, men beroliges over at Skogland står for regien av samtlige episodene samt at Malcolm Spellman har hovedansvaret for manuset serien igjennom. Vi kan fastslå at førsteperioden lover usedvanlig godt, og er en serie som evner å appellere til et bredere publikum en kun die hard superheltfantaster.

The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_2 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_3 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_4 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_5 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_6 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_7 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_8
<
>
The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1 (Foto: Walt Disney)

 

Nå ser vi frem til en spennende fortsettelse, samt utvidelsen av universet med karakterer som Zemo (Daniel Brühl), John Walker (Wyatt Russell) og, ikke minst, Sharon Carter (Emily VanCamp). Med sin miks av lettbent popcornaction og mellommenneskelige relasjoner, ligger The Falcon and The Winter Soldier an til å bli en av årets virkelig store seriegodbiter. 6 stjerner.

Sesong 1 består av seks episoder på ca. tre kvarter, der Disney+ slipper én episode hver fredag fra og med den 19. mars.

The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_16 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_14 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_15 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_13 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_12 The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1_11
<
>
The Falcon and The Winter Soldier, sesong 1, eps. 1 (Foto: Walt Disney)
Les også Spektakulær avslutning! Alle krefter forenes i det superheltene skal sette en stopper for ondskapen en gang for alle, i en actionspekket film krydret med gode karakterer og følelser.
Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Fakta
 • Disney+
 • Release: 19. mars 2021
 • Regi: Kari Skogland
 • Med: Anthony Mackie, Sebastian Stan, Daniel Brühl, Emily VanCamp, Wyatt Russell, Adepero Oduye
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2021
 • Tid: 0:48 t.
 • Karakter: 6
IMDB Rating
The Falcon and the Winter Soldier | March 19, 2021 (Norway) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
Annonse
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Her er den første Indy-traileren 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' har premiere 23. juni 2023. Og nå er den første traileren her.
Svensk krim fra Disney Disney lager serie ut av den svenske krimsuksessen Koke bjørn.
Fungerer Willow-magien i 2022? Disney forsøker å puste nytt liv i 1980-talls klassikeren.
Kommer allerede i desember! SkyShowtime slipper i dag ny trailer til Taylor Sheridan-serien 1923 - og fremskynder premieredatoen!
Stallone med fornøyelig comeback Sly Stallone gjør et mer enn anstendig comeback som seriøs skuespiller i en ujevn mafiakomedie.
Ny dansk Netflix-serie har premiere 5. januar 2023 Serien er på seks episoder. Blant de medvirkende er Zlatko Buric, Mikael Bertelsen og Mads Brügger.
Følg Lyd & Bilde