TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

The Counselor

Blu-ray anmeldelse

Noen filmer er ikke lette å bli klok på, The Counselor lar oss sitte igjen med en mengde spørsmål.

forfatter
Publisert 27.05.14 - 12:38
Karakter
Thriller
The Counselor

Ridley Scotts ferskeste filmproduksjon har en kruttsterk rolleliste og et manus av C. McCarthy som genererer både kvalitet og fascinasjon. Samtidig skaper filmen mye frustrasjon og forvirring og bør kanskje ses flere ganger?

Filmen forteller historien om en ikke navngitt advokat – «The Counselor» (Michael Fassbender) som er en suksessrik advokat med stort behov for mye penger. Han kommer i kontakt med den eksentriske Reiner (Javier Bardem) som involverer ham i en stor narkotikahandel med et meksikansk kartell. Problemene står i kø når en av kompanjongene blir forrådt, og de må flykte fra livsfarlige kriminelle mens de må ta vare på kravstore elskerinner (Diaz og Cruz).

Ridley Scott er en dyktig visuell regissør men har denne gangen vært for ambisiøs med selve fortellingen som er skrevet av Pulitzer-vinneren Cormac McCarthy (The Road, No Country for Old Men). Dette er hans første filmmanus og det er rett og slett for poetisk og subtilt til å fungere. Dialogen er for pompøs og diffus og det skaper en irritasjon i lengden; ingen snakker slik til hverandre i virkeligheten selv om dette er fiksjon. Karakterene er også i overkant karikerte selv om det nok er intensjonen. Hovedproblemt til filmen ligger likevel i at Scott velger å skape brudd i filmens rytme med å kvele forventninger man måtte ha som publikum; nok gjort med vilje for å engasjere og provosere fram en reaksjon, men det krever mye tålmodighet. Totalt sett en meget fascinerende film med mye kvalitet på produksjonssiden, men som ofte snubler med dramaturgi og fortelling. Tre sterke stjerner.

Uansett hva man måtte mene om The Counselor så er det en bunnsolid utgivelse på Blu-ray. På en ekstra disc kommer en «unrated extended cut» som er 20 minutter lengre en originalversjonen. Her er det også et kommentarspor som inneholder 13 bakomfilmer som sømløst kommer og går under filmen. Den totale versjonen blir da en presentasjon på hele 3 timer og 36 minutter (!). Meget interessant, og det er definitivt materiell som kaster lys over filmen. Lyd og bilde er også meget bra, kun milimetre fra topp score.

button-PK

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Fakta
 • Release: 26. mars 2014   Regi: Ridley Scott
 • Med: Michael Fassbender, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem, Brad Pitt, Bruno Ganz
 • Genre: Thriller
 • Land: USA
 • År: 2013
 • Tid: 1:57 t.
IMDB Rating

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Siste nytt fra Montana! Kevin Costner & Co saler opp hestene for nok en runde cowboy-intriger.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Fascinerende dårlig! Viaplay forsøker seg med et klønete innlegg i den betente norske ulvedebatten – og ender opp med å servere oss en fullstendig uinteressant, og uengasjerende, historie.
Følg Lyd & Bilde