TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: The Counselor

Blu-ray anmeldelse

Noen filmer er ikke lette å bli klok på, The Counselor lar oss sitte igjen med en mengde spørsmål.

Karakter
Thriller
The Counselor

Fakta:

  • Release: 26. mars 2014   Regi: Ridley Scott
  • Med: Michael Fassbender, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem, Brad Pitt, Bruno Ganz
  • Genre: Thriller
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Tid: 1:57 t.

Ridley Scotts ferskeste filmproduksjon har en kruttsterk rolleliste og et manus av C. McCarthy som genererer både kvalitet og fascinasjon. Samtidig skaper filmen mye frustrasjon og forvirring og bør kanskje ses flere ganger?

Filmen forteller historien om en ikke navngitt advokat – «The Counselor» (Michael Fassbender) som er en suksessrik advokat med stort behov for mye penger. Han kommer i kontakt med den eksentriske Reiner (Javier Bardem) som involverer ham i en stor narkotikahandel med et meksikansk kartell. Problemene står i kø når en av kompanjongene blir forrådt, og de må flykte fra livsfarlige kriminelle mens de må ta vare på kravstore elskerinner (Diaz og Cruz).

Ridley Scott er en dyktig visuell regissør men har denne gangen vært for ambisiøs med selve fortellingen som er skrevet av Pulitzer-vinneren Cormac McCarthy (The Road, No Country for Old Men). Dette er hans første filmmanus og det er rett og slett for poetisk og subtilt til å fungere. Dialogen er for pompøs og diffus og det skaper en irritasjon i lengden; ingen snakker slik til hverandre i virkeligheten selv om dette er fiksjon. Karakterene er også i overkant karikerte selv om det nok er intensjonen. Hovedproblemt til filmen ligger likevel i at Scott velger å skape brudd i filmens rytme med å kvele forventninger man måtte ha som publikum; nok gjort med vilje for å engasjere og provosere fram en reaksjon, men det krever mye tålmodighet. Totalt sett en meget fascinerende film med mye kvalitet på produksjonssiden, men som ofte snubler med dramaturgi og fortelling. Tre sterke stjerner.

Uansett hva man måtte mene om The Counselor så er det en bunnsolid utgivelse på Blu-ray. På en ekstra disc kommer en «unrated extended cut» som er 20 minutter lengre en originalversjonen. Her er det også et kommentarspor som inneholder 13 bakomfilmer som sømløst kommer og går under filmen. Den totale versjonen blir da en presentasjon på hele 3 timer og 36 minutter (!). Meget interessant, og det er definitivt materiell som kaster lys over filmen. Lyd og bilde er også meget bra, kun milimetre fra topp score.

button-PK

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Legg igjen en kommentar

 

Lorentz Celo


Siste artikler: