Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

The Counselor

Blu-ray anmeldelse

Noen filmer er ikke lette å bli klok på, The Counselor lar oss sitte igjen med en mengde spørsmål.
Karakter
Thriller
The Counselor

Ridley Scotts ferskeste filmproduksjon har en kruttsterk rolleliste og et manus av C. McCarthy som genererer både kvalitet og fascinasjon. Samtidig skaper filmen mye frustrasjon og forvirring og bør kanskje ses flere ganger?

Filmen forteller historien om en ikke navngitt advokat – «The Counselor» (Michael Fassbender) som er en suksessrik advokat med stort behov for mye penger. Han kommer i kontakt med den eksentriske Reiner (Javier Bardem) som involverer ham i en stor narkotikahandel med et meksikansk kartell. Problemene står i kø når en av kompanjongene blir forrådt, og de må flykte fra livsfarlige kriminelle mens de må ta vare på kravstore elskerinner (Diaz og Cruz).

Ridley Scott er en dyktig visuell regissør men har denne gangen vært for ambisiøs med selve fortellingen som er skrevet av Pulitzer-vinneren Cormac McCarthy (The Road, No Country for Old Men). Dette er hans første filmmanus og det er rett og slett for poetisk og subtilt til å fungere. Dialogen er for pompøs og diffus og det skaper en irritasjon i lengden; ingen snakker slik til hverandre i virkeligheten selv om dette er fiksjon. Karakterene er også i overkant karikerte selv om det nok er intensjonen. Hovedproblemt til filmen ligger likevel i at Scott velger å skape brudd i filmens rytme med å kvele forventninger man måtte ha som publikum; nok gjort med vilje for å engasjere og provosere fram en reaksjon, men det krever mye tålmodighet. Totalt sett en meget fascinerende film med mye kvalitet på produksjonssiden, men som ofte snubler med dramaturgi og fortelling. Tre sterke stjerner.

Uansett hva man måtte mene om The Counselor så er det en bunnsolid utgivelse på Blu-ray. På en ekstra disc kommer en «unrated extended cut» som er 20 minutter lengre en originalversjonen. Her er det også et kommentarspor som inneholder 13 bakomfilmer som sømløst kommer og går under filmen. Den totale versjonen blir da en presentasjon på hele 3 timer og 36 minutter (!). Meget interessant, og det er definitivt materiell som kaster lys over filmen. Lyd og bilde er også meget bra, kun milimetre fra topp score.

button-PK

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
Fakta
  • Release: 26. mars 2014   Regi: Ridley Scott
  • Med: Michael Fassbender, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem, Brad Pitt, Bruno Ganz
  • Genre: Thriller
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Tid: 1:57 t.
IMDB Rating
Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.