: The Counselor

Blu-ray anmeldelse

Noen filmer er ikke lette å bli klok på, The Counselor lar oss sitte igjen med en mengde spørsmål.

Karakter
Thriller
The Counselor

Ridley Scotts ferskeste filmproduksjon har en kruttsterk rolleliste og et manus av C. McCarthy som genererer både kvalitet og fascinasjon. Samtidig skaper filmen mye frustrasjon og forvirring og bør kanskje ses flere ganger?

Filmen forteller historien om en ikke navngitt advokat – «The Counselor» (Michael Fassbender) som er en suksessrik advokat med stort behov for mye penger. Han kommer i kontakt med den eksentriske Reiner (Javier Bardem) som involverer ham i en stor narkotikahandel med et meksikansk kartell. Problemene står i kø når en av kompanjongene blir forrådt, og de må flykte fra livsfarlige kriminelle mens de må ta vare på kravstore elskerinner (Diaz og Cruz).

Ridley Scott er en dyktig visuell regissør men har denne gangen vært for ambisiøs med selve fortellingen som er skrevet av Pulitzer-vinneren Cormac McCarthy (The Road, No Country for Old Men). Dette er hans første filmmanus og det er rett og slett for poetisk og subtilt til å fungere. Dialogen er for pompøs og diffus og det skaper en irritasjon i lengden; ingen snakker slik til hverandre i virkeligheten selv om dette er fiksjon. Karakterene er også i overkant karikerte selv om det nok er intensjonen. Hovedproblemt til filmen ligger likevel i at Scott velger å skape brudd i filmens rytme med å kvele forventninger man måtte ha som publikum; nok gjort med vilje for å engasjere og provosere fram en reaksjon, men det krever mye tålmodighet. Totalt sett en meget fascinerende film med mye kvalitet på produksjonssiden, men som ofte snubler med dramaturgi og fortelling. Tre sterke stjerner.

Uansett hva man måtte mene om The Counselor så er det en bunnsolid utgivelse på Blu-ray. På en ekstra disc kommer en «unrated extended cut» som er 20 minutter lengre en originalversjonen. Her er det også et kommentarspor som inneholder 13 bakomfilmer som sømløst kommer og går under filmen. Den totale versjonen blir da en presentasjon på hele 3 timer og 36 minutter (!). Meget interessant, og det er definitivt materiell som kaster lys over filmen. Lyd og bilde er også meget bra, kun milimetre fra topp score.

button-PK

Fakta

  • Release: 26. mars 2014   Regi: Ridley Scott
  • Med: Michael Fassbender, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem, Brad Pitt, Bruno Ganz
  • Genre: Thriller
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Tid: 1:57 t.

IMDB Rating

Lorentz Celo


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Susanne Bier serverer et spennende, og vellaget, thrillerdrama på HBO.
14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.
The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.
Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.
The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.
Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».