: The Bag Man

Blu-ray anmeldelse

Leiemorderen John Cusack har i utgangspunktet en svært enkel oppgave, hent en enkel bag, kjør den 50 mil til et motell og overleverer den til oppdragsgiveren – selvsagt går ikke alt etter planen.

Karakter
Thriller
The Bag Man

David Grovic har skrevet og regissert en særdeles sprikende krimthriller, i forsøksvis noir-stil á la John Dahl og David Lynch. Men der Lynch og Dahl mestrer antydningens kunst og det subtile, er Grovic som en elefant i et glassmagasin. Dessverre blir ofte hans smådesperate forsøk på overtydelige genreelementer mer ufrivillige komisk enn spennende, fascinerende og merkelig.

 

 

John Cusack er som alltid god, men her spiller han mer på rutine enn å legge sjelen sin i rollen, De Niro har det siste tiåret åpenbart jobbet mer for penger enn kunstnerisk kvalitet, og gjør her (mistenkelig lik Martin Scorsese) en habil roll som den kyniske mesterskurken. Filmens femme fatale spilles av vakre, brasilianske Rebecca De Costa som er mer kjent for sin modell karriere enn skuespillertalent. Hun har en stor rolle, men kun én mimikk og et ansiktsuttrykk, tenk på hva f.eks. Eva Mendes kunne fått ut av rollen.

 

The-Bag-Man_2 The-Bag-Man_3 The-Bag-Man_4 The-Bag-Man_5 The-Bag-Man_6
<
>

 

Tidvis glimter det til og manuset har mange kule dialoger og enkeltsekvenser, men som helhet blir dette alt før søkt, ujevnt og ulogisk. En god idé som de dessverre ikke har klart å gjennomføre. Tre slappe stjerner.

Både billed- og lydkvaliteten (dts-MA 5.1) er meget god, mens bonusmaterialet består av en kort og utilfredsstillende bakomfilm.

 

button-PK[1]

Fakta

  • Release: 26. januar 2015
  • Regi: David Grovic
  • Med: John Cusack, Rebecca Da Costa, Robert De Niro, Crispin Glover, Dominic Purcell, Sticky Fingaz
  • Genre: Thriller
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 1:48 t.

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Susanne Bier serverer et spennende, og vellaget, thrillerdrama på HBO.
14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.
The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.
Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.
The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.
Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».