St. Vincent

Blu-ray anmeldelse

Bill Murray gjør det han kan aller best og løfter Theodore Melfis debutfilm til et nivå langt over hva som kunne ha blitt en middelmådig produksjon. St. Vincent overrasker ikke, men den etterlater deg med et smil om munnen.
Karakter
Komedie
St. Vincent
forfatter

Vincent (Bill Murray) er en gammel og arbeidsledig Vietnamveteran som stort sett fyller dagene med å drikke, spille på hester og besøke strippeklubber. Sistnevnte gjøres også for å pleie et slags forhold til den gravide stripperen Daka (Naomi Watts). Hverdagen til Vincent endres radikalt da en nyskilt og hardtarbeidende mor (Melissa McCarthy) flytter inn som nabo sammen med sin 12 år gamle sønn Oliver (Jaeden Lieberher).

St. Vincent er i utgangspunktet ikke noen oppsiktsvekkende film og den følger en velkjent oppskrift om antihelten som blir et bedre menneske ved nærmere ettersyn. Likevel har filmen såpass mye kvalitet at den skiller seg ut på en svært positiv måte. Et sterkt og originalt manus er et viktig element, men det er skuespillet som gjør utslaget. Bill Murray er i storform og briljerer som den hedonistiske Vincent! I tillegg har han et meget godt samspill med blant annet Jaeden Lieberher og Naomi Watts. St. Vincent er rett og slett en særdeles sjarmerende liten film som har høstet mange fortjente publikumspriser. Fem stjerner.

ST. VINCENT St. Vincent_6 ST. VINCENT ST. VINCENT ST. VINCENT
<
>

Utgivelsen på Blu-ray er definitivt godkjent. Ekstramaterialet består av noen uteleatte scener og en underholdende «Q & A» fra filmfestivalen i Toronto. I tillegg er både lyd og bilde høyst admirabelt og får nesten topp score.

button-PK[1]

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?
Fakta
  • Release: 7. september 2015
  • Regi: Theodore Melfi
  • Med: Bill Murray, Melissa McCarthy, Naomi Watts, Chris O´Dowd, Terrence Howard, Jaeden Lieberher, Kimberly Quinn
  • Genre: Komedie
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 1:42 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Lorentz Celo


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.