Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Anmeldelse: Spenser Confidential

1980-tallet vil ha filmen sin tilbake!

I sin femte filmen der Peter Berg regisserer Mark Wahlberg feiler radarparet miserabelt.

Publisert 11.03.20 - 16:28
Spenser Confidential
Tor Aavatsmark

Hva i all verden tenkte Netflix på når de gav Peter Berg (regi) grønt lys til dette makkverket?

Spenser (Mark Wahlberg) er en skikkelig «gladgutt», som alltid handler i beste mening, bryr seg om andre, er stor i kjeften, den kuleste fyren i nabolaget og sliter med et sinneproblem. Et sinneproblem som skaffet ham fem år i buret etter at han gjøv løs på sin egen sjef i politiet…

Nå er Spenser på vei ut av spjeldet, han lover bot og bedring, skal flytte fra Boston til Arizona og livnære seg som lastebilsjåfør. Yeah, right!

Det bærer rett tilbake til gamle venner (samt den nye romkompisen, den noe enfoldige kjempen Duke), og allerede dagen etter ligger han i klinsj med sine tidligere kollegaer i politiet, trigget av at hans tidligere sjef kvelden før ble funnet halshugget på en parkeringsplass. I det mistanken rettes mot en hedersmann i politistyrken bestemmer Spenser seg for å avsløre de korrupte jævlene og renvaske ekskollegaen.

Både tematikken, handlingen og den fullstendig håpløse humoren er som hentet rett ut ifra en middelmådig B-film fra 1980-tallet. I det Spenser blir angrepet («hysterisk» morsomt!) av en noget hissig hund, så er hele scenen som en rip-off fra Ferris Bueller’s Day off (for øvrig en komedie-klassiker). Karakterene er pinlig stereotype, plottet fullstendig forutsigbart og hele konseptet med korrupte politifolk så utbrukt at filmen ender opp som et eneste langt gjesp.

«Har dere sett den nye «snus-opp-korrupte-politifolk-appen» min?» Mark Wahlberg i Spenser Confidential (Foto: Netflix)

Humoren er gjennomgående komplett utdatert, og pinlig infantil, på nivå med en middels skolerevy. Ofte sitter vi med en déjà vu-følelse fra Dum & Dummere. Hvordan skaffer for eksempel Spenser seg informasjon? Ved å bli rundjult!, noe han blir gang på gang på gang…

Les også Deepwater Horizon Peter Berg har forvandlet det største oljeutslippet i amerikansk historie til en nervepirrende actionthriller.

Vi har faktisk mistet tellingen på hvor mange politifilmer vi har sett med Wahlberg, der tematikken har vært korrupt politi, noen av dem faktisk underholdende og spennende (We Own the Night og Four Brothers), men i sin femte film med Berg går det meste på grunn. Ikke fordi at Berg ikke kan lage underholdende filmer (The Kingdom og Deepwater Horizon), men fordi han her sannsynligvis har satt seg ned på gutterommet med «bestekompisen» Wahlberg, antagelig under kraftig marihuana-rus, og kokt i hop en «nostalgisk», barnslig humorsuppe. Samtidig har garantert Netflix’ algoritmer forutsagt at det er eksakt dette de enfoldige abonnentene vil ha. Dem om det.

At Brian Helgeland er involvert på manussiden sjokkerer oss, hva som er enda mer sjokkerende er at det mot slutten hintes om en oppfølger (!). Robert B. Parker har skrevet flere bøker (blant annet Wonderland) om karakteren. La oss håpe Berg får et snev av korona innen en oppfølger blir aktuelt. 1 ussel stjerne – styr langt unna!

WONDERLAND_11_01_2018-00385.arw WONDERLAND_12_06_2018-00278.arw WONDERLAND_10_25_2018-00015.arw WONDERLAND_10_22_2018-00073.arw WONDERLAND_10_17_2018-00186.arw
<
>
Spenser Confidential (Foto: Netflix)
Karakter
Spenser Confidential

Fakta:

  • Netflix
  • Release: 6. mars 2020
  • Regi: Peter Berg
  • Med: Mark Wahlberg, Winston Duke, Alan Arkin, Iliza Shlesinger, Michael Gaston, Bokeem Woodbine
  • Genre: Actionkomedie
  • Land: USA
  • År: 2020
  • Tid: 1:51 t.
  • Karakter: 1

4 hendelser på “Spenser Confidential”

  1. Geir Tore

    Til Tor Aavatsmark,
    litt info om koronaviruset i verden, Over 10 millioner mennesker er smittet og over 500.000 er døde, noen av oss han kanskje mistet en mor, far, søsken, besteforeldre eller en venn.
    Ønsker du virkelig Peter Berg skal få Korona og kanskje dø ?
    Hvis det er noe som er pinlig her Tor, så er det deg !
    Til LydogBilde,
    har vært abonnement hos dere i ca.18 år nå, det blir ikke 19 år.

    1. Tor Aavatsmark

      Hei, Geir Tore!

      Tusen takk for din kommentar.

      Nei, jeg ønsker selvsagt ikke at Peter Berg skal få det grusomme koronaviruset, ei heller ønsker jeg ham død.

      Du får lese den litt (unødvendig) sleivete kommentaren som et hjertesukk over at det er mulig å produsere en slik pinlig dårlig film; tatt i betraktning folkene som står bak. Samtidig må du også sette korona-henvisningen i kontekst til når den ble skrevet. I slutten av februar i år var den forferdelige pandemien fortsatt fjernt for oss i Norden, og noe mange spøkte med.

      Ikke at det forsvarer sleivbemerkningen – men setter den dog i kontekst.

      Ber om beklagelse om du føler deg støtt, og ønsker deg hjertelig velkommen tilbake som L&B-abonnent på et senere tidspunkt.

  2. Antattbest

    Fin underholdning for oss som ikke renner ned kinoer mere. Lett underholdning med humor. Kan bli mye seriøse fiimer der ute.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer enn bare «okidoki»

G(alt)enialt sjarmerende

Anbefalt påskekrim

Lyd & Bilde
Scroll to Top