TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Anmeldelse Space Force, sesong 2

Mayday! Vi har gått tom for ideer!

Steve Carell forsøker å skvise humorsitronen i en andresesong som trår vannet og er preget av omfattende idétørke.

forfatter
Publisert 18.02.22 - 00:01
Karakter
Komedie
Space Force, sesong 2

Det har gått to år siden Steve Carell nærmest fikk carte blanche hos Netflix, og realiserte sin drømmeserie, om USAs lettere absurde militære romstyrke, Space Force.

Førstesesongen var langt fra en innertier, men den hadde definitivt sine stunder, og traff godt i sin harselas over en rabiat, løs-kanon-på-dekk, president (Trump-parodi), samt politisk ukorrekt komikk. Settingen, med USAs militære verdensromstyrke, var finurlig krydder.

youtu.be/MfdchlFsiIs

 

Dessverre har de ikke lenger én eneste god idé igjen til andresesongen, en sesong som fremstår tam, kjedelig og retningsløs.

Carell er både medforfatter, produsent og innehar hovedrollen som den meritterte firestjernersgeneralen Mark R. Naird. Etter Kina-fadesen på Månen stilles Naird for militærtribunal, og en etter en står hans stab frem for å forsvare ham. Men, desto mer de snakker, desto nærmer kommer stjernegeneralen et liv bak lås og slå.

Space Force sesong 2 2
Space Force, sesong 2 (Foto: Netflix)

En ny Administrasjon leder Det hvite hus, og Naird slipper så vidt av kroken – men ikke uten at budsjettet hans barberes inn til benet. Med den konsekvens at tilnærmet hele staben begynner å se seg om etter ny jobber.

Fruen (Lisa Kudrow) hans sitter i buret, og datteren (Diana Silvers) er i ferd med å fly ut av redet. Naird må redde ekteskapet, Space Force, samt komme til en omforent enighet med kineserne om fordelingen av Månen; lite (intet) annet skjer i sesong 2.

Les også Space Farce! Steve Carell er en glimrende, selvsentrert stjernegeneral i Trumps absurde misjon om å få menn på Månen igjen.

Best er fortsatt en lettere ironisk, eklatant overlegen og pompøs, John Malkovich. Som übererfaren rakettforsker lar han sin indignasjon og selvtilfredshet gå ut over andre, med bitende, subtil sarkasme. Men Malkovich går her på gammel rutine.

Ben Schwartz, som spiller spindoktoren Scarapiducci (åpenbart inspirert av den tidligere kommunikasjonssjefen til Trump, Anthony «The Mooch» Scaramucci) er kun en blek skygge av seg selv. Det morsomste han får frem i løpet av de syv episodene vi har fått tilgang til er en manisk avhengighet av sin mobiltelefon.

At Lisa Kudrow er ko-ko, og har seg med sin kvinnelige fengselsbetjent, er utbrukt, men gjentas like fullt til de kjedsommelige. Når det kommer til Carell selv, så er det lite fres igjen å spore; hans håpløse karakter fremkaller kun tidvis småhumring i sofakroken.

Space Force sesong 2 9 Space Force sesong 2 6 Space Force sesong 2 3 Space Force sesong 2 8 Space Force sesong 2 4 Space Force sesong 2 5
<
>
Space Force, sesong 2 (Foto: Netflix)

Heri ligger andresesongens hovedproblem, den er rett og slett ikke morsom nok! Det er i alle fall ikke nok materiellet for godt over fire timer med et show som nå handler om nærmest intet, der ensemblet kun går rundt som hodeløses høns innenfor det militære perimeter.

Her er det ikke bare Space Force’ budsjett som er kuttet, men også seriens – det forsvarer dog ikke et så «imponerende» tannløst manus. 2 stjerner.

Anmeldelsen er basert på de 7 (av 10) første episodene. Hele sesong 2 slippes på Netflix den 18. februar.

Space Force sesong 2 7
Space Force, sesong 2 (Foto: Netflix)

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Fakta
 • Netflix
 • Release: 18. februar 2022
 • Regi: Ken Kwapis
 • Med: Steve Carell, John Malkovich, Ben Schwartz, Diana Silvers, Jimmy O. Yang, Don Lake, Tawny Newsome, Noah Emmerich, Lise Kudrow
 • Genre: Komedie
 • Land: USA
 • År: 2022
 • Tid: 4:35 t.
 • Karakter: 2
IMDB Rating
Space Force Comedy | May 29, 2020 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Mer cash fra Sverige! Netflix slipper nå den etterlengtede andresesongen av Snabba Cash!
Spiren til opprøret! Disney fortsetter med utvidelsen, og fordypningen, av Star Wars-universet. Og lykkes godt.
Nå er SkyShowtime offisielt lansert SkyShowtime erstatter strømmetjenesten Paramount+, og byr blant annet på filmer og serier fra Paramount og Universal Pictures.
Strømmepremiere i dag! Tom Cruise beviser nok en gang hvorfor han er klodens fremste garantist for actionfilmsuksesser.
Historien bak Spotify Netflix dramatiserer den fascinerende historien om Spotifys tilblivelse.
Nå kommer Allente til Android TV Gir blant annet mulighet til å strømme direkte TV og leie eller kjøpe innhold.
Følg Lyd & Bilde