Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Anmeldelse: Space Force, sesong 2

Mayday! Vi har gått tom for ideer!

Steve Carell forsøker å skvise humorsitronen i en andresesong som trår vannet og er preget av omfattende idétørke.

Skrevet av / 18.02.22 - 00:01
Space Force, sesong 2
Tor Aavatsmark

Det har gått to år siden Steve Carell nærmest fikk carte blanche hos Netflix, og realiserte sin drømmeserie, om USAs lettere absurde militære romstyrke, Space Force.

Førstesesongen var langt fra en innertier, men den hadde definitivt sine stunder, og traff godt i sin harselas over en rabiat, løs-kanon-på-dekk, president (Trump-parodi), samt politisk ukorrekt komikk. Settingen, med USAs militære verdensromstyrke, var finurlig krydder.

 

Dessverre har de ikke lenger én eneste god idé igjen til andresesongen, en sesong som fremstår tam, kjedelig og retningsløs.

Carell er både medforfatter, produsent og innehar hovedrollen som den meritterte firestjernersgeneralen Mark R. Naird. Etter Kina-fadesen på Månen stilles Naird for militærtribunal, og en etter en står hans stab frem for å forsvare ham. Men, desto mer de snakker, desto nærmer kommer stjernegeneralen et liv bak lås og slå.

Space Force sesong 2 2
Space Force, sesong 2 (Foto: Netflix)

En ny Administrasjon leder Det hvite hus, og Naird slipper så vidt av kroken – men ikke uten at budsjettet hans barberes inn til benet. Med den konsekvens at tilnærmet hele staben begynner å se seg om etter ny jobber.

Fruen (Lisa Kudrow) hans sitter i buret, og datteren (Diana Silvers) er i ferd med å fly ut av redet. Naird må redde ekteskapet, Space Force, samt komme til en omforent enighet med kineserne om fordelingen av Månen; lite (intet) annet skjer i sesong 2.

Les også Space Farce! Steve Carell er en glimrende, selvsentrert stjernegeneral i Trumps absurde misjon om å få menn på Månen igjen.

Best er fortsatt en lettere ironisk, eklatant overlegen og pompøs, John Malkovich. Som übererfaren rakettforsker lar han sin indignasjon og selvtilfredshet gå ut over andre, med bitende, subtil sarkasme. Men Malkovich går her på gammel rutine.

Ben Schwartz, som spiller spindoktoren Scarapiducci (åpenbart inspirert av den tidligere kommunikasjonssjefen til Trump, Anthony «The Mooch» Scaramucci) er kun en blek skygge av seg selv. Det morsomste han får frem i løpet av de syv episodene vi har fått tilgang til er en manisk avhengighet av sin mobiltelefon.

At Lisa Kudrow er ko-ko, og har seg med sin kvinnelige fengselsbetjent, er utbrukt, men gjentas like fullt til de kjedsommelige. Når det kommer til Carell selv, så er det lite fres igjen å spore; hans håpløse karakter fremkaller kun tidvis småhumring i sofakroken.

Space Force sesong 2 9 Space Force sesong 2 6 Space Force sesong 2 3 Space Force sesong 2 8 Space Force sesong 2 4 Space Force sesong 2 5
<
>
Space Force, sesong 2 (Foto: Netflix)

Heri ligger andresesongens hovedproblem, den er rett og slett ikke morsom nok! Det er i alle fall ikke nok materiellet for godt over fire timer med et show som nå handler om nærmest intet, der ensemblet kun går rundt som hodeløses høns innenfor det militære perimeter.

Her er det ikke bare Space Force’ budsjett som er kuttet, men også seriens – det forsvarer dog ikke et så «imponerende» tannløst manus. 2 stjerner.

Anmeldelsen er basert på de 7 (av 10) første episodene. Hele sesong 2 slippes på Netflix den 18. februar.

Space Force sesong 2 7
Space Force, sesong 2 (Foto: Netflix)

 

Karakter
Space Force, sesong 2

Fakta:

  • Netflix
  • Release: 18. februar 2022
  • Regi: Ken Kwapis
  • Med: Steve Carell, John Malkovich, Ben Schwartz, Diana Silvers, Jimmy O. Yang, Don Lake, Tawny Newsome, Noah Emmerich, Lise Kudrow
  • Genre: Komedie
  • Land: USA
  • År: 2022
  • Tid: 4:35 t.
  • Karakter: 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les anmeldelsen av Space Force, sesong 2 gratis

Gratis L&B konto

Få tilgang til alle anmeldelser


Eller registrer med epost:
Anmeldelse: Lady in the Lake

Gnistrende originalt!

Anmeldelse: Horizon: An American Saga – Chapter 1

Er det dette Costner forlot Yellowstone for?

Anmeldelse: Beverly Hills Cop: Axel F

Fortsatt legendarisk morsom?

Anmeldelse: Trigger Warning

Hun er tilbake – men hvorfor det?

Anmeldelse: My Lady Jane, sesong 1

En rocket versjon av mørketiden

Anmeldelse: Bridgerton, sesong 3, del II

Pomp, prakt og pupp!

Anmeldelse: Presumed Innocent

Litt av en cocktail! Sex, bedrag og et bestialsk drap

Anmeldelse: House of the Dragon, sesong 2

Kingslayer?

Anmeldelse: Mayor of Kingstown, sesong 3

Skruen strammes til!

Anmeldelse: Atlas

Hvordan er det mulig?!

Anmeldelse: Furiosa: A Mad Max Saga

Hul actionbonanza

Anmeldelse: MILF of Norway, sesong 1

Norges yppigste MILF?

Scroll to Top