TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Anmeldelse Space Force, sesong 2

Mayday! Vi har gått tom for ideer!

Steve Carell forsøker å skvise humorsitronen i en andresesong som trår vannet og er preget av omfattende idétørke.

forfatter
Publisert 18.02.22 - 00:01
Karakter
Komedie
Space Force, sesong 2

Det har gått to år siden Steve Carell nærmest fikk carte blanche hos Netflix, og realiserte sin drømmeserie, om USAs lettere absurde militære romstyrke, Space Force.

Førstesesongen var langt fra en innertier, men den hadde definitivt sine stunder, og traff godt i sin harselas over en rabiat, løs-kanon-på-dekk, president (Trump-parodi), samt politisk ukorrekt komikk. Settingen, med USAs militære verdensromstyrke, var finurlig krydder.

youtu.be/MfdchlFsiIs

 

Dessverre har de ikke lenger én eneste god idé igjen til andresesongen, en sesong som fremstår tam, kjedelig og retningsløs.

Carell er både medforfatter, produsent og innehar hovedrollen som den meritterte firestjernersgeneralen Mark R. Naird. Etter Kina-fadesen på Månen stilles Naird for militærtribunal, og en etter en står hans stab frem for å forsvare ham. Men, desto mer de snakker, desto nærmer kommer stjernegeneralen et liv bak lås og slå.

Space Force sesong 2 2
Space Force, sesong 2 (Foto: Netflix)

En ny Administrasjon leder Det hvite hus, og Naird slipper så vidt av kroken – men ikke uten at budsjettet hans barberes inn til benet. Med den konsekvens at tilnærmet hele staben begynner å se seg om etter ny jobber.

Fruen (Lisa Kudrow) hans sitter i buret, og datteren (Diana Silvers) er i ferd med å fly ut av redet. Naird må redde ekteskapet, Space Force, samt komme til en omforent enighet med kineserne om fordelingen av Månen; lite (intet) annet skjer i sesong 2.

Les også Space Farce! Steve Carell er en glimrende, selvsentrert stjernegeneral i Trumps absurde misjon om å få menn på Månen igjen.

Best er fortsatt en lettere ironisk, eklatant overlegen og pompøs, John Malkovich. Som übererfaren rakettforsker lar han sin indignasjon og selvtilfredshet gå ut over andre, med bitende, subtil sarkasme. Men Malkovich går her på gammel rutine.

Ben Schwartz, som spiller spindoktoren Scarapiducci (åpenbart inspirert av den tidligere kommunikasjonssjefen til Trump, Anthony «The Mooch» Scaramucci) er kun en blek skygge av seg selv. Det morsomste han får frem i løpet av de syv episodene vi har fått tilgang til er en manisk avhengighet av sin mobiltelefon.

At Lisa Kudrow er ko-ko, og har seg med sin kvinnelige fengselsbetjent, er utbrukt, men gjentas like fullt til de kjedsommelige. Når det kommer til Carell selv, så er det lite fres igjen å spore; hans håpløse karakter fremkaller kun tidvis småhumring i sofakroken.

Space Force sesong 2 9 Space Force sesong 2 6 Space Force sesong 2 3 Space Force sesong 2 8 Space Force sesong 2 4 Space Force sesong 2 5
<
>
Space Force, sesong 2 (Foto: Netflix)

Heri ligger andresesongens hovedproblem, den er rett og slett ikke morsom nok! Det er i alle fall ikke nok materiellet for godt over fire timer med et show som nå handler om nærmest intet, der ensemblet kun går rundt som hodeløses høns innenfor det militære perimeter.

Her er det ikke bare Space Force’ budsjett som er kuttet, men også seriens – det forsvarer dog ikke et så «imponerende» tannløst manus. 2 stjerner.

Anmeldelsen er basert på de 7 (av 10) første episodene. Hele sesong 2 slippes på Netflix den 18. februar.

Space Force sesong 2 7
Space Force, sesong 2 (Foto: Netflix)

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 10 UKER

KUN 1 KR

PRØV FOR 1 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Fakta
  • Netflix
  • Release: 18. februar 2022
  • Regi: Ken Kwapis
  • Med: Steve Carell, John Malkovich, Ben Schwartz, Diana Silvers, Jimmy O. Yang, Don Lake, Tawny Newsome, Noah Emmerich, Lise Kudrow
  • Genre: Komedie
  • Land: USA
  • År: 2022
  • Tid: 4:35 t.
  • Karakter: 2
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Februar-høydepunkter Reese Witherspoon og David Harbour topper Netflix-nyhetene i februar.
Horer, kokain og raske penger. What’s not to like! De tre livsglade gledespigene, med bagasjen full av demoner, gjør et siste desperat forsøk på å unnslippe fortiden. Og vi henger fortsatt med.
Her ser du Yellowstone! Serieskaper Taylor Sheridan er blant de hottesteste navnene innen strømmebransjen om dagen - men hvor (og hvordan) får du sett alle hans eminente serier?
Kinosuksess! Fans av Avatar-franchisen kan nå se frem til mange flere oppfølgerfilmer.
Svensk storeslem! Ruben Östlund og Triangle of Sadness gjør stor suksess hos Oscar-akademiet. Norge for nok en kortfilm.
Følg Lyd & Bilde