Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Anmeldelse: Sex Education, sesong 3

Mer kåt, og politisk korrekt, enn noensinne

Tredjeårsstudentene på Moordale har over to år perfeksjonert sine seksualferdigheter – men serien går nå litt på tomgang.

Skrevet av / 14.09.21 - 00:01
Sex Education, sesong 3
Tor Aavatsmark

For tredje gang inviteres vi inn i de hormonfylte hodene (og bristende kroppene) til britiske tenåringer på Moordale ungdomsskole.

Fortsatt tidvis herlig humoristisk, sjarmerende og lett underholdende, men originaliteten og friskheten fra førstesesongen er definitivt ikke like fremtredende lenger; tredjesesongen bærer for mye preg av å trå vannet og repetere gamle suksesser.

 

Nye koster og partnere

Etter sex-«skandalen» i forrige sesong er nå den pompøse tørrpinnen av en rektor (Alistair Petrie) kastet på hodet ut. Styret setter inn en som skal rette opp skolens frynsete rykte og få skikk på de villstyrige elevene. Inn på banen, som et lovende og friskt pust, kommer den tidligere eleven Hope (Jemima Kirke, fra Girls) – men hun viser seg straks fra en ganske så annen, og langt mindre liberal, side.

På datingfronten har skolens største nerd, og selvutnevnte sex-guru, Otis (Asa Butterfield) plutselig begynt å venne-knulle den mest poppis jenta av dem alle, Ruby (Mimi Keene), mens bestevennen, Eric (Ncuti Gatwa) har blitt sammen med den tidligere homo-hateren Adam. Et, mildt sagt, turbulent forhold.

Les også Sprengkåte tenåringer Hormonene løper fortsatt løpsk hos de sjarmerende tenåringene på Moordale ungdomsskole.

På hjemmefronten er Otis’ mor, sex-terapeuten Jean Milburn (Gillian Andersson) i avsluttende fase av graviditeten; der den vordende far (Mikael Persbrandt) ikke engang aner at han snart skal bli pappa igjen. Men nå ønsker Jean å forene de to umake familiene.

Samtidig har Mave (Emma Mackey) slått seg til ro med at Otis er tapt for godt, mens hun må takle det turbulente forholdet til sin ustabile mor, samt en ny beiler som banker på.

Glemte vi å nevne at ungdommen denne runden har seg mer enn noen gang? Uttrykket «ha-seg-som-kaniner» har vel aldri vært mer beskrivende for en TV-serie – i alle tenkelig former, fasonger og lokasjoner. Men, det er dog begrenset hvor mange ganger man kan gjennomgå en seksuell oppvåking.

Sex Education, sesong 3 (Foto: Netflix)

Lettvint, overfladisk, humor

Manusforfatterne har denne gangen henfalt til mange lettvinte løsninger i det de har søkt å utvikle og skvise karakterene, noe som sjeldent kommer heldig ut.

Samtlige av karakteren har fått skrudd opp karikertskalaen noen hakk i anledning tredjesesongen – alle skal plutselig være en litt mer outrert versjon av seg selv.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

At Otis plutselig nærmest skulle forandre personlighet, bli en av de «kule», kle seg i teite klær, akseptere at Ruby forlanger at forholdet skal holdes skjult (fordi han er så «lame») og avvise gamle venner, kun for å kunne kopulere med Ruby, den kjøper vi faktisk ikke – mannen hadde (har) da større integritet.

Lily har blitt enda mer Alien-fokusert, Eric viser sin kyniske side og musikklæreren tar den helt ut. Selv sindige Jackson finner det i seg å eksperimentere. I tillegg «krydres» serien denne gangen av en del lettvint piss-bæsj-og-promp humor; noe som vanligvis er forbeholdet adskillig mer overfladiske amerikanske ungdomsserier.’

Sex Education, sesong 3 (Foto: Netflix)

Progressivt, og positivt (!), syn på sex

Og jo visst har serien vært befriende progressiv og frontet en «moderne» og liberal seksualitet, men denne runden blir det påtatt hvor hardt serieskaperne og manusforfatterne forsøker å være «politisk korrekte», der alt og alle inkluderes.

Ikke talte vi, men at bortimot en tredel av parene på Moordale inngår i et homofilt parforhold kan ikke være å ta for hardt i. Samtidig introduseres vi for hen-personer, som, selvsagt, blir trakassert, satt i bås og misforstått. Og Maeve, hun faller for (og har seg med) nabogutten i rullestol; det til tross for at han bevisst ødela hennes sjanser hos Otis.

Misforstå oss rett, vi er overhodet ikke imot positiv fronting av alle former for seksualitet og seksuelle legninger, men i tredjesesongen av Sex Education fremstår det som om de har en bevisst agenda, der det etter hvert blir så eklatant kunstig og påtatt at det faktisk virker imot sin hensikt. Rett og slett krampaktig politisk korrekt.

Sex Education, sesong 3_6 Sex Education, sesong 3_2 Sex Education, sesong 3_7 Sex Education, sesong 3_5 Sex Education, sesong 3_4 Sex Education 1st August Episode 7-59.dng Sex Education Season 3 Sex Education Season 3 Sex Education Season 3 Sex Education Season 3
<
>
Sex Education, sesong 3 (Foto: Netflix)

Og det faktum at de fleste skuespillerne nå er langt eldre enn sine rollekarakterer begynner å bli et problem. De skal alle være 17 år, men mange av skuespilleren er 10 år eldre, og vel så det. Og det synes.

Sex Education er fortsatt en severdig serie, med flere sjarmerende karakterer og tidvis lun og varm humor, men vi ser nå ikke lenger noen grunn til at den skal fornyes utover tredjesesongen – den har, dessverre, allerede utspilt sin rolle. 3 stjerner.

Anmeldelse er basert på samtlige episoder av sesong 3, som kan strømmes fra den 17. september.

Les også Sex Education, sesong 1 Herlig dramakomedie om sexfrustrerte og overkåte ungdommer – som oser av sjarm!
Sex Education, sesong 3 (Foto: Netflix)

Karakter
Sex Education, sesong 3

Fakta:

  • Netflix
  • Release: 17. september 2021
  • Regi: Ben Taylor
  • Med: Asa Butterfield, Gillian Anderson, Emma Mackey, Ncuti Gatwa, Mikael Persbrandt, Connor Swindells, Aimee Lou Wood, Jemima Kirke, Kedar Williams-Stirling, Chaneil Kular, Simone Ashley, Mimi Keene, Tanya Reynolds
  • Genre: Dramakomedie
  • Land: USA
  • År: 2021
  • Tid: 7:17 t.
  • Karakter: 3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les anmeldelsen av Sex Education, sesong 3 gratis

Gratis L&B konto

Få tilgang til alle anmeldelser


Eller registrer med epost:
Anmeldelse: Presumed Innocent

Litt av en cocktail! Sex, bedrag og et bestialsk drap

Anmeldelse: House of the Dragon, sesong 2

Kingslayer?

Anmeldelse: Mayor of Kingstown, sesong 3

Skruen strammes til!

Anmeldelse: Atlas

Hvordan er det mulig?!

Anmeldelse: Furiosa: A Mad Max Saga

Hul actionbonanza

Anmeldelse: MILF of Norway, sesong 1

Norges yppigste MILF?

Anmeldelse: Bridgerton, sesong 3, del I

Gjeeeeesp!

TV: Star Wars Day 2024 – ny animasjonsserie lanseres: Tales of the Empire

Ny Star Wars-serie

Anmeldelse: Unfrosted

Seinfeld er fortsatt kongen!

Anmeldelse: A Man in Full

Kampen om status og milliarder

Anmeldelse: Shardlake, sesong 1

Generisk britisk krim

Anmeldelse: The Idea of You

Barnerov?

Scroll to Top