: Percy Jackson og Lyntyven

Blu-ray anmeldelse

I en salig blanding av og Harry Potter, Twilight, high school-filmer og Narnia, følger vi halvguden Percy Jackson på hans oppdrag med å befri moren fra Hades i Dødsriket og samtidig oppklare hvem som stjal lynet fra Zevs – høres ut som en salig blanding? Det er akkurat det filmen er!

Karakter
Eventyr
Percy Jackson og Lyntyven

Visstnok kommer de greske gudene, titt og ofte, i sin kjødelige form ned til Jorden, hvorpå de nedlegger og befrukter tilfeldige kvinner. Avkommet blir halvguder med gudelige evner og krefter. Unge Percy Jackson, som bor i en sliten leilighet sammen med sin mor og den håpløse stefaren sin i New York er sønn av havguden Poseidon. Når så lynet blir stjålet fra Zevs og det brygger opp til gudelig krig, blir mistanken kastet på stakkars Percy. Guttungen blir brakt i redning i en treningsleir, ledet av Pierce Brosnan (som kentaur!), men moren klarer seg ikke. Etter et par dagers trening bærer det dermed av sted til Dødsriket. Hans to medsammensvorne er tøffingen Annabeth, og Grover som sidekick.

Premissene for filmen er slettes ikke uefne og Chris Columbus kan genren (har allerede regissert to Potter-filmer), men det hele ”forsøples” av at alt skal pakkes inn i ”kul” ungdomssjargong, en genreblanding som ikke fungerer i dette tilfellet. Det hele blir for pregløst og vanvittig konstruert, i tillegg sliter ungdomstrioen med overbevisende skuespill, og mye påtatt produktplassering. Men det fenger garantert den, mer eller mindre, ukritiske målgruppen, som vil la seg rive med av spesialeffektene og Potter-likheten.

Både lyd-(DTS-HD) og billedkvaliteten er meget bra, dog mangler skarpheten det siste lille for full score. Ekstramaterielet byr på den del minidokumentarer, samt filmen på DVD.

Fakta

  • Release: 23. juni
  • Regi: Chris Columbus
  • Med: Logan Lerman, Pierce Brosnan, Sean Bean, Uma Thurman, Steve Coogan
  • Land: USA
  • År: 2010
  • Tid: 1:58t.

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Susanne Bier serverer et spennende, og vellaget, thrillerdrama på HBO.
14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.
The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.
Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.
The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.
Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».