: Non-Stop

Blu-ray anmeldelse

I et fly fra New York til London mottar plutselig flypolitiet om bord meldinger fra en person om at vedkommende vil begynne å henrette en passasjer hvert 20. minutt om det ikke utbetales 150 millioner dollar. Et spennende plott som burde borge for en god film, eller?

Karakter
Action
Non-Stop

Liam Neeson er flypolitiet som har alle klisjeene knyttet til sin karakter, tragedie i familien, havarert ekteskap, en gi-faen holdning til livet og jobben, og han møter alltid full på jobb (noe alle kollegaene vet); i tillegg lider han av flyskrekk! På det som skal bli en rutinetur over Atlanterhavet blir han satt på en umulig prøve i det en om bord i flyet begynner å henrette passasjerer.

Filmen har et fascinerende utgangspunkt, gode skuespillere (Neeson, Julianne Moore, Lupita Nyong’o) og en spennende setting om bord i et lukket, klaustrofobisk miljø. Men krasjlander dessverre før den i det hele tatt letter!

Vi vet å verdsette en renspikket actionfilm som man kan kose seg med mens hjernen er «avslått», men her blir hele handlingsforløpet alt for usannsynlig og etter hvert direkte latterlig. Desto lenger Non-Stop spiller minner den mer og mer om en B-film fra 1970-tallet, med håpløse replikker, dårlig skuespill med svært teite karakterer, og en handling som vi tror mindre og mindre på. Filmen glimter stundom til, men nei, finn heller frem Con Air fra filmsamlingen!

Ok lydspor, samt en billedkvalitet som plages av en del pikselering. Intet bonusmateriell.

button-PK

Fakta

  • Release: 13. august 2014   Regi: Jaume Collet-Serra
  • Med: Liam Neeson, Julianne Moore, Scott McNairy, Michelle Dockery, Nate Parker, Corey Stroll, Lupita Nyong’o
  • Genre: Action
  • Land: UK
  • År: 2014
  • Tid: 1:46 t.

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Susanne Bier serverer et spennende, og vellaget, thrillerdrama på HBO.
14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.
The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.
Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.
The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.
Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».