Kill the Messenger

Blu-ray anmeldelse

Narkopenger (indirekte solgt av den amerikanske stat) brukes til å finansiere fordekt krigføring, utenfor folkets og Kongressens rekkevidde – og han som varsler blir fritt vilt!
Karakter
Thriller
Kill the Messenger
forfatter

I det narkotikaen begynte å flomme inn fra Sør Amerika over det amerikanske markedet på 1980-tallet, og Kongressen samtidig la ned veto mot USAs innblanding i borgerkrigslignende tilstander, fant CIA et svært så kreativ måte å finansiere en fordekt krigføring i Nicaragua på. De gikk i (skjult) allianse med narkobaroner, gav dem beskyttelse og lot dem selge dritten sin på gatene i USA. I gjenytelse fikk de penger, penger som gikk til våpen til opprørene og amerikanske elitesoldater som opererte på bakken (i skjul for den amerikanske offentligheten) i Nicaragua.

Den amerikanske småbyjournalisten Gary Webb (Jeremy Renner) fikk snusen i skandalen og publiserte i lokalavisen er artikkel om «The Dark Alliance» (1996). CIA gikk straks til motangrep og svertet Webb, hans karriere og privatliv. Filmen forteller om hans umulige kamp for å bli trodd.

Vi serveres en fascinerende historie, med en glimrende Renner i hovedrollen som den joviale og ordinære amerikaner som kjemper for rettferdighet og pressens rett (og plikt!) til å gå staten etter i sømmene. Dessverre blir filmen litt for ujevn og dramaturgisk haltende til at den klarer å holde på nerven, for her er det mer enn nok spennende materiale, som en mer dreven regissør kunne utnytte bedre. Det blir for mange dødpunkter og brutte sidespor. 4 sterke stjerner.

Kill the Messenger_5 Kill the Messenger_4 Kill the Messenger_3 Kill the Messenger_2
<
>

Lydsporet (dts-MA 5.1) holder svært høy kvalitet, mens billedkvaliteten har (tidvis) litt for mye billedstøy. Kommentarspor, utelatte scener og 3 minidokumentarer er alt vi får i bonus.

button-PK[1]

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?
Fakta
  • Release: 14. september 2015
  • Regi: Michael Cuesta
  • Med: Jeremy Renner, Robert Patrick, Jena Sims, Mary Elizabeth Winstead, Rosemarie DeWitt, Michael Sheen, Paz Vega
  • Genre: Thriller
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Tid: 1:52 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.