TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Kill the Messenger

Blu-ray anmeldelse

Narkopenger (indirekte solgt av den amerikanske stat) brukes til å finansiere fordekt krigføring, utenfor folkets og Kongressens rekkevidde – og han som varsler blir fritt vilt!

forfatter
Publisert 16.09.15 - 08:06
Karakter
Thriller
Kill the Messenger

I det narkotikaen begynte å flomme inn fra Sør Amerika over det amerikanske markedet på 1980-tallet, og Kongressen samtidig la ned veto mot USAs innblanding i borgerkrigslignende tilstander, fant CIA et svært så kreativ måte å finansiere en fordekt krigføring i Nicaragua på. De gikk i (skjult) allianse med narkobaroner, gav dem beskyttelse og lot dem selge dritten sin på gatene i USA. I gjenytelse fikk de penger, penger som gikk til våpen til opprørene og amerikanske elitesoldater som opererte på bakken (i skjul for den amerikanske offentligheten) i Nicaragua.

youtu.be/VW4XO-52ubE

Den amerikanske småbyjournalisten Gary Webb (Jeremy Renner) fikk snusen i skandalen og publiserte i lokalavisen er artikkel om «The Dark Alliance» (1996). CIA gikk straks til motangrep og svertet Webb, hans karriere og privatliv. Filmen forteller om hans umulige kamp for å bli trodd.

Vi serveres en fascinerende historie, med en glimrende Renner i hovedrollen som den joviale og ordinære amerikaner som kjemper for rettferdighet og pressens rett (og plikt!) til å gå staten etter i sømmene. Dessverre blir filmen litt for ujevn og dramaturgisk haltende til at den klarer å holde på nerven, for her er det mer enn nok spennende materiale, som en mer dreven regissør kunne utnytte bedre. Det blir for mange dødpunkter og brutte sidespor. 4 sterke stjerner.

Kill the Messenger_5 Kill the Messenger_4 Kill the Messenger_3 Kill the Messenger_2
<
>

Lydsporet (dts-MA 5.1) holder svært høy kvalitet, mens billedkvaliteten har (tidvis) litt for mye billedstøy. Kommentarspor, utelatte scener og 3 minidokumentarer er alt vi får i bonus.

button-PK[1]

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Fakta
 • Release: 14. september 2015
 • Regi: Michael Cuesta
 • Med: Jeremy Renner, Robert Patrick, Jena Sims, Mary Elizabeth Winstead, Rosemarie DeWitt, Michael Sheen, Paz Vega
 • Genre: Thriller
 • Land: USA
 • År: 2015
 • Tid: 1:52 t.
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Ufullendt alien-sjarm Det var en tid da Netflix åpnet lommeboken, og sin enorme abonnementsmasse, for enhver håpefull filmnerd – den tiden er nok forbi.
Nytt Netflix-abonnement med reklamer rett rundt hjørnet Netflix-toppsjef sier at tapet av mange potensielle brukere er begrunnelsen bak det nye tiltaket.
Mer herlig forvirring fra Westworld Etter en langvarig koronapause er Westworld tilbake på sporet, og mer tilbake til røttene.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har nå sluppet ny trailer fra det avsluttende kapittelet av sesong 4 til Stranger Things.
"You know nothing, Jon Snow." Eller? HBO Max annonserer nå nok en spin off-serie fra Game of Thrones-universet.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend