: Kill the Messenger

Blu-ray anmeldelse

Narkopenger (indirekte solgt av den amerikanske stat) brukes til å finansiere fordekt krigføring, utenfor folkets og Kongressens rekkevidde – og han som varsler blir fritt vilt!

Karakter
Thriller
Kill the Messenger

I det narkotikaen begynte å flomme inn fra Sør Amerika over det amerikanske markedet på 1980-tallet, og Kongressen samtidig la ned veto mot USAs innblanding i borgerkrigslignende tilstander, fant CIA et svært så kreativ måte å finansiere en fordekt krigføring i Nicaragua på. De gikk i (skjult) allianse med narkobaroner, gav dem beskyttelse og lot dem selge dritten sin på gatene i USA. I gjenytelse fikk de penger, penger som gikk til våpen til opprørene og amerikanske elitesoldater som opererte på bakken (i skjul for den amerikanske offentligheten) i Nicaragua.

Den amerikanske småbyjournalisten Gary Webb (Jeremy Renner) fikk snusen i skandalen og publiserte i lokalavisen er artikkel om «The Dark Alliance» (1996). CIA gikk straks til motangrep og svertet Webb, hans karriere og privatliv. Filmen forteller om hans umulige kamp for å bli trodd.

Vi serveres en fascinerende historie, med en glimrende Renner i hovedrollen som den joviale og ordinære amerikaner som kjemper for rettferdighet og pressens rett (og plikt!) til å gå staten etter i sømmene. Dessverre blir filmen litt for ujevn og dramaturgisk haltende til at den klarer å holde på nerven, for her er det mer enn nok spennende materiale, som en mer dreven regissør kunne utnytte bedre. Det blir for mange dødpunkter og brutte sidespor. 4 sterke stjerner.

Kill the Messenger_5 Kill the Messenger_4 Kill the Messenger_3 Kill the Messenger_2
<
>

Lydsporet (dts-MA 5.1) holder svært høy kvalitet, mens billedkvaliteten har (tidvis) litt for mye billedstøy. Kommentarspor, utelatte scener og 3 minidokumentarer er alt vi får i bonus.

button-PK[1]

Fakta

  • Release: 14. september 2015
  • Regi: Michael Cuesta
  • Med: Jeremy Renner, Robert Patrick, Jena Sims, Mary Elizabeth Winstead, Rosemarie DeWitt, Michael Sheen, Paz Vega
  • Genre: Thriller
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Tid: 1:52 t.

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.
HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.
Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.
Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».
Christopher Nolans nyeste film er en herlig, tidvis absurd, blanding av James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
Amerikanerne forsøker å gjenskape magien fra Braveheart – og krasjlander.