Anmeldelse: Interstellar

Blu-ray anmeldelse

Mannen som sjelden sparer på kruttet når han lager film, Christopher Nolan, er tilbake med en så storslagen og eksistensiell produksjon at den definitivt må kunne sammenlignes med de største klassikerne innen genren.
Karakter
Sci-Fi
Interstellar
Annonse
Annonse

Interstellar forteller historien om en nær framtid hvor Jorden har blitt fullstendig ødelagt av tørke og sult. Det er ekstrem matmangel, dramatiske klimaendringer og menneskeheten er i ferd med å bli utryddet. En gruppe oppdagelsesreisende kommer imidlertid over et såkalt ormehull i vårt eget solsystem, som gjør det mulig å legge bak seg enorme avstander og reise til fjerne og tidligere utilgjengelige deler av universet. Piloten Cooper (Matthew McConaughey) blir valgt ut som kandidat for å lede en ekspedisjon, hvor han må bestemme seg for å muligens redde menneskeheten på bekostning av å sannsynligvis aldri se sine barn og familie igjen.

Christopher Nolan har bare ni spillefilmer på samvittigheten man er allerede ansett som en av de beste og mest nyskapende regissørene i bransjen. Blant folk flest er han mest kjent for trilogien om Batman/Dark Knight, men han er kanskje mer anerkjent blant kritikerne for sine ikke-lineære filmer som Memento (2002) og Inception (2010). I Interstellar tar han i bruk alt han har lært de siste femten årene og presenterer science-fiction i verdensklasse. Filmen setter faktisk en såpass ny høy standard at det endelig er noe som kan sammenlignes med Stanley Kubricks mesterverk 2001: A Space Odyssey fra 1968. Filmene er definitivt forskjellige men de er like når det gjelder å tenke i flere dimensjoner, være filosofiske samt å servere et fantastisk visuelt kunstverk.

 

Interstellar_4 Interstellar_3 Interstellar_2 Interstellar_5
<
>

Interstellar er virkelig en estetisk nytelse hvor ingenting av det tekniske er overlatt til tilfeldighetene. Kinematografien er spektakulær av fotograf Hoyte van Hoytema (Her) som for øvrig gjør samme jobb på den kommende Bond-filmen Spectre. Filmen vant også Oscar for beste spesialeffekter og var nominert til prisene for beste lyd, beste filmmusikk (Hans Zimmer) og beste produksjonsdesign.

Annonse

Castingen er også svært solid og skuespillerne leverer meget bra. Matthew McConaughey har faktisk gjort det så bra i så mange filmer nå at det er på tide med en god gammeldags romantisk komedie med Kate Hudson igjen. Interstellar kan lett kritiseres for å være pompøs og kvasifysisk, men hvis man legger bort all rasjonell fornuft og bare nyter Nolans ultra-ambisiøse fyrverkeri, får man en stor filmopplevelse av de sjeldne. Det er likevel ingen tvil om at dette er en film som veldig mange enten elsker eller hater. Vi befinner oss blant de førstnevnte, og gir den seks stjerner.

Interstellar_6 Interstellar_7 Interstellar_8 Interstellar_9
<
>

Interstellar er den spillefilmen i historien der det har blitt brukt mest 15/70mm IMAX kameraer, og det er derfor ingen tvil om at dette er en kinofilm. Gledelig er det at utgivelsen på Blu-ray ikke skuffer, men kan tvert imot anbefales på det varmeste. Både lyd- og bildegjengivelsen holder, som forventet, en meget høy standard og den burde gi glede til mange med hjemmekino. BD-en inneholder også en ganske stor mengde med forskjellig ekstramateriell som er både interessant og fascinerende.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Fakta
  • Release: 30. mars 2015
  • Regi: Christopher Nolan
  • Originaltittel:
  • Med: Matthew McConaughey, Jessica Chastain, Anne Hathaway, Michael Caine, Casey Affleck, John Lithgow
  • Genre: Sci-Fi
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 2:49 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Lorentz Celo


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Årets første vårmåned byr lyse, snøfrie dager, og mengder av spennende innhold fra strømmetjenestene.
New Orleans’ mest respekterte dommer havner i gjørme til langt oppover livet.
Hva om det var Sovjetunionen som først fikk plassert en mann på Månen?
Big Sky er det levende beviset på at selv en av bransjens mest erfarne, og anerkjente, serieskapere kan bomme.
Tom Hanks briljerer i sobert western-epos med hjertet på rett sted.
To mennesker gjør en hel natt det ytterste for å såre, og fornedre, sin partner. Slikt blir det filmkunst av.
Sterke kvinner, med sine høyst personlige problemer, er den drivende kraften i dette sterke Netflix-dramaet.
En sann historie om en utrolig arkeologisk utgraving har blitt en liten (britisk) perle av en film.
Årets korteste måned byr på lysere dager, og en enorm mengde av nye strømmetitler.
Omar Sy er fransk gentlemanstyv med finesse og kløkt, i en serie som oser av sjarm og lekenhet.
Amazon serverer oss en røff, skitten og realistisk mafiahistorie, sett fra kvinnenes ståsted. En frisk vri på en litt satt genre.
Vellykket kostymedrama i en miks av Dynastiet, Askepott, Farlige forbindelser og Downton Abbey – med en touch av Fifty Shades of Grey.
En graviditet som går fryktelig galt er i ferd med å rive den unge familien i fillebiter.
Januar byr på lange og mørke kvelder - bare da så synd at strømme- og filmselskapene later til å ha tatt ferie.
Med Equinox leverer Netflix en av sine beste nordiske produksjoner.
12 dagers korona-juleferie, men hva skal du se for å kose deg og slappe av?