Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Insurgent

Blu-ray anmeldelse

Vi får mellomfasen i Divergent-serien med akrobatisk ungdomsaction i en postapokalyptisk verden, og en småoriginal vri.

Publisert 13.09.15 - 21:08
Insurgent
Tor Aavatsmark

Basert på bøkene til Veronica Roth hensettes vi til en postapokalyptisk verden der, tilsynelatende, de eneste overlevende befinner seg i Chicagos ruiner. Menneskene lever strengt adskilt, basert på hva slags mennesketype de er, som for eksempel modige, lærde eller uselviske. Eneste problemet er de som ikke passer inn i det strikse mønsteret, men krysser grensene, de såkalte divergentene. Ledet an av sympatiske Tris (Shailene Woodley) og den muskuløse Four starter de gnisten til det kommende opprører mot det undertrykkende regimet.

Insurgent_4

I stil og tone minner Divergent-serien mye om Hunger Games og The Maze Runner, dog litt mindre mørk og voldelig (vi ser aldri blod), og med enda større vekt på spektakulære spesialeffekter. Bydelene er delt opp i rigide distrikter og det hele styres av en kynisk diktator som med har hånd slår ned på alle opprør og/eller uenighet; det hele akkompagnert av lekende og lekre actionscener.

77082.cr2

Kate Winslet klarer seg godt som iskald diktator, men det er Shailene Woodley som er filmens stjerne. Woodley (The Fault in Our Stars) er meget god som den komplekse Tris, der hun elegant får frem hennes mangefasetterte personlighet, fra sårbarhet, til kløkt, besluttsomhet og tøffhet. Kjæresten hennes, Theo James blir lite annet enn en pappfigur som bistår i actionscenene. I tillegg får vi noen glimt av en glimrende Naomi Watts som undergrunnsleder.

Filmen har definitivt ingen klar begynnelse, men fremstår mer som en transportetappe der det blir vanskelig å henge med om du ikke har sett første filmen, Divergent (2014). En absolutt godkjent popcorn-action, som nok mest appellerer til den nedre delen av ungdomssegmentet. 4 stjerner.

67698.cr2 34787.cr2 29016.cr2 67540.cr2 70299.cr2 51587.cr2 24097.cr2
<
>

Lydsporet (dts-MA 7.1) er usedvanlig fyldig, detaljert om med masse trøkk – herlig! Heller ikke den skarpe billedkvaliteten er det noe å utsette på. I bonusmateriell serveres vi blant annet kommentarspor, stills, intervju med forfatteren og crewet og fokus på kampscenen i toget. Savner en helhetlig bakomfilm.

button-PK[1]

Karakter
Insurgent

Fakta:

  • Release: 24. august 2015
  • Regi: Robert Schwentke
  • Med: Kate Winslet, Jai Courtney, Shailene Woodley, Mekhi Phifer, The James, Ansel Elgort, Miles Teller
  • Genre: Eventyr
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Tid: 1:59 t.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Klassisk Lindgren!

Generisk, tretten-på-dusinet krim

Rambo, tre til side!

Scroll to Top