TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Anmeldelse In From the Cold, sesong 1

Usammenhengende spion-kalkun!

Fans av klassiske spionthrillere, satt til Den kalde krigen, bør styre langt unna dette sammensuriet.

forfatter
Publisert 28.01.22 - 00:01
Karakter
Thriller
In From the Cold, sesong 1

En av våre absolutte favorittgenrer er klassiske spionthrillere. Thrillere med nervepirrende spenning, politisk brodd og kløktige, overraskende plott. Serier som The Americans, Homeland (ikke alle sesongene!), The Looming Tower, Jack Ryan, La Femme Nikita, The Night Manager, Le Bureau og Teheran.

Netflix siste originalserie markedsfører seg som en spionthriller, den har til og med lånt navnet til en av genrens virkelige legender; John Le Carré skrev i 1963 klassikeren The Spy Who Came in from the Cold. Men, ikke la deg lure, In From the Cold er en merkelig lapskaus av ingredienser, hverken fugl eller fisk – bare gjennomgående usammenhengende og irriterende dårlig.

Les også Sionistene bomber perserne! Apple har produsert en av de bedre spionseriene på mange år.

https://youtu.be/crov8Fl88r0

 

Selve konseptet, med en middeladrende MILF som tidligere russisk spion, som nå amerikanerne «rekrutterer» til aktiv tjeneste igjen, er faktisk besnærende. Bare så synd at det står så dårlig til med gjennomføringsevnen blant folkene bak dette kaosprosjektet.

Margarita Levieva er den aldeles gjennomsnittlige amerikanske alenemoren Jenny, som følger datterens kunstskøytelag til konkurranse i Madrid. Det hun dog har holdt helt skjult for familien er at hun er av russisk opphav, og i sitt tidligere liv opererte som den russiske elitespionen «Hviskeren»/Anya. Nå har CIA sporet henne opp, og tvinger henne tilbake i gamet.

Et mystisk «stoff» får normale Madridborgere til å begå grusomme handlinger, som vold, drap og lemlestelse. CIA mistenker at gamle KGB-metoder gjenopplives, og er overbevist om at Anya kan avsløre bakmennene.

In From the Cold sesong 1 5
In From the Cold, sesong 1 (Foto: Netflix)

In From the Cold klarer aldri å bestemme seg for hvilken genre den hører hjemme i, ei heller til hvilket publikum den skal appellere. Litt actionserie, en dose klein humor, ungdomsdrama, oppvekstdrama, krim og det hele toppet med en lille dash spionthriller som glasur.

Serien er faktisk best i sine retrospektive øyeblikk, når vi følger den unge Anya (Stasya Miloslavskaya) i det hun er i ferd med å rekrutteres av KGB i 1980-tallets Moskva-gater.

In From the Cold sesong 1 14
In From the Cold, sesong 1 (Foto: Netflix)

Serieskaper, og produsent, er Adam Glass; som blant annet står bak serien Supernatural. Da er det vel ikke så veldig overraskende at han velger å tilføre overnaturlige elementer i In From the Cold. Men, det selvsamme sekund man mikser body-morphing med spionthriller, så har du mistet oss. Her føles det som om det er kunstig presset inn i konseptet, litt som å forsøke å skvise en firkant inn i en sirkel.

Skurkene er så eklatant karikerte og stereotype, og dialogen likeså, at vi gremmes. Da har vi ikke engang begynt å nevne alle plotthullene – og de kommer tett og er store som ozonhullet.

Handlingen henger ikke sammen, troverdigheten er kastet på båten og dramaturgien halter som en geriatrisk 80-åring. Denne «hårete» serien skal du styre elegant unna. 2 stjerner.

In From the Cold sesong 1 3 In From the Cold sesong 1 12 In From the Cold sesong 1 11 In From the Cold sesong 1 10 In From the Cold sesong 1 13 In From the Cold sesong 1 9 In From the Cold sesong 1 4 In From the Cold sesong 1 8 In From the Cold sesong 1 6 In From the Cold sesong 1 2 In From the Cold sesong 1 7 In From the Cold sesong 1 15
<
>
Theresa May var gitt en lille cameo-rolle... "In From the Cold, sesong 1" (Foto: Netflix)

Anmeldelsen er basert på de 4 (av 8) første episodene. Hele sesong 1 kan strømmes fra Netflix fra den 28. januar.

Les også Tom Clancy’s Jack Ryan, sesong 1 John Krasinski er femtemann ut til å bekle rollen som analytikerspionen Jack Ryan. I et dagsaktuelt plott imponerer han.
Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Fakta
 • Netflix
 • Release: 28. januar 2022
 • Regi: Ami Canaan Mann
 • Med: Margarita Levieva, Cillian O’Sullivan, Stasya Miloslavskaya, Ivanna Sakhno, Lydia Fleming, Charles Brice, Alyona Khmelnitskaya
 • Genre: Thriller
 • Land: Spania/USA
 • År: 2022
 • Tid: 6:39 t.
 • Karakter: 2
IMDB Rating
In from the Cold Action, Crime, Drama, Mystery, Sci-Fi, Thriller | January 28, 2022 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Grovt utnyttet? Sverter regissør Andrew Dominik tidenes mest berømte sexbombe på det groveste?
Siste nytt fra Montana! Kevin Costner & Co saler opp hestene for nok en runde cowboy-intriger.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Følg Lyd & Bilde