Gubben og Katten – Masekråker og bestevenner

Blu-ray anmeldelse

De svært sjarmerende tegneseriene til Sven Nordqvist blir forenklet og infantilt fremstilt i tysk spillefilm.
Gubben-og-Katten---Masekraaker-og-bestevenner
Karakter
Barn
Gubben og Katten – Masekråker og bestevenner
forfatter

 

Sven Nordqvist har utgitt en rekke tegneserienøker om den utrolige, snakkende katten Findus som er bestevenn til den ensomme Gubben; historier som bobler over av oppfinnsomhet, originalitet, ekthet og sjarme. Videreforedlingen i Tyskland gjør historien til dusinvare.

 

På halvannen time er flere av bøkene til Nordqvist flette sammen til en mer eller mindre sammenhengende historie, der vi introduseres til den aldrende og ensomme Gubben som får Findus (grønne erter) i gave fra nabokjerringa. Med den kreative og ustoppelige katten i hus får Gubben et nytt og givende liv. Dessverre er den lune og håndtegnede verdene til Nordqvist omgjort til en slags amerikansk barne-tv på steroider – det virker som om vi en hensatt til «Candy-Land». Og hvorfor i all verden skal bakgrunnen i den vakre naturen være kulisser når man først har valgt å lage en spillefilm avhistoriene?

 

For all del, dette er langt i fra katastrofe, men skuffende sett ut i fra det gode utgangspunktet. Findus er flott dataanimert og ligner svært på den viltre katten fra bøkene, og selv om kulissene er «kunstigfisert» så er stilen i bøkene stort sett beholdt, dog kjører den litt på speed. Tre helt ok stjerner.

 

Fargene er skrudd på maks filmen igjennom, og skjærer grelt i øynene, men lydsporet (på norsk) er absolutt brukbart med svært klar dialog. Intet bonusmateriell.

button-PK

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?
Fakta
  • Release: 3. desember 2014
  • Regi: Ali Samadi Ahadi
  • Med: Max Herbrechter, Ulrich Noethen, Marianne Sägebrecht
  • Genre: Barn
  • Land: Tyskland
  • År: 2013
  • Tid: 1:30 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.