TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Gubben og Katten – Masekråker og bestevenner

Blu-ray anmeldelse

De svært sjarmerende tegneseriene til Sven Nordqvist blir forenklet og infantilt fremstilt i tysk spillefilm.

forfatter
Publisert 16.12.14 - 09:20
Karakter
Barn
Gubben og Katten – Masekråker og bestevenner

 

Sven Nordqvist har utgitt en rekke tegneserienøker om den utrolige, snakkende katten Findus som er bestevenn til den ensomme Gubben; historier som bobler over av oppfinnsomhet, originalitet, ekthet og sjarme. Videreforedlingen i Tyskland gjør historien til dusinvare.

 

På halvannen time er flere av bøkene til Nordqvist flette sammen til en mer eller mindre sammenhengende historie, der vi introduseres til den aldrende og ensomme Gubben som får Findus (grønne erter) i gave fra nabokjerringa. Med den kreative og ustoppelige katten i hus får Gubben et nytt og givende liv. Dessverre er den lune og håndtegnede verdene til Nordqvist omgjort til en slags amerikansk barne-tv på steroider – det virker som om vi en hensatt til «Candy-Land». Og hvorfor i all verden skal bakgrunnen i den vakre naturen være kulisser når man først har valgt å lage en spillefilm avhistoriene?

 

For all del, dette er langt i fra katastrofe, men skuffende sett ut i fra det gode utgangspunktet. Findus er flott dataanimert og ligner svært på den viltre katten fra bøkene, og selv om kulissene er «kunstigfisert» så er stilen i bøkene stort sett beholdt, dog kjører den litt på speed. Tre helt ok stjerner.

 

Fargene er skrudd på maks filmen igjennom, og skjærer grelt i øynene, men lydsporet (på norsk) er absolutt brukbart med svært klar dialog. Intet bonusmateriell.

button-PK

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Fakta
 • Release: 3. desember 2014
 • Regi: Ali Samadi Ahadi
 • Med: Max Herbrechter, Ulrich Noethen, Marianne Sägebrecht
 • Genre: Barn
 • Land: Tyskland
 • År: 2013
 • Tid: 1:30 t.
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Ufullendt alien-sjarm Det var en tid da Netflix åpnet lommeboken, og sin enorme abonnementsmasse, for enhver håpefull filmnerd – den tiden er nok forbi.
Nytt Netflix-abonnement med reklamer rett rundt hjørnet Netflix-toppsjef sier at tapet av mange potensielle brukere er begrunnelsen bak det nye tiltaket.
Mer herlig forvirring fra Westworld Etter en langvarig koronapause er Westworld tilbake på sporet, og mer tilbake til røttene.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har nå sluppet ny trailer fra det avsluttende kapittelet av sesong 4 til Stranger Things.
"You know nothing, Jon Snow." Eller? HBO Max annonserer nå nok en spin off-serie fra Game of Thrones-universet.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend