God’s Pocket

Blu-ray anmeldelse

I et av Philadelphias mest slitne arbeiderklassestrøk dør stesønnen til Seymour Hoffman. Ingen likte ham, men nå må (blakke) Hoffman ordne begravelsen.
Karakter
Drama
God’s Pocket
forfatter

Peter Dexter har skrevet romanen som filmen er basert på, og regissør John «Mad Men» Slattery har fått med seg et stjernelag av skuespillere med Seymour Hoffman, John Turturro, Christina Hendricks og Richard Jenkins i spissen for denne sorte komedien.

Situasjonskomedien fungerer på den mislykkede Scarpato (Hoffman) som forsøker å få orden på livet, men stort sett livnærer seg fra hånd-til-munn med småkriminell oppdrag for den lokale mafiaen, med Turturro som sin side kick og byens vakreste kvinne (Hendricks) ved sin side.

God's Pocket_3

Ikke har han råd, og ikke har han lyst til å gi den rasistiske drittsekken av en sønn en skikkelig begravelse, og hele tiden gnager morne om at han ikke ble drept ved en ulykke. I sin kamp for å gjøre de rette tingene havner Hoffman i den herligste komplikasjoner, som både rører oss og åpner latterdøren. God’s Pocket har en fin liten bi-historie om den desillusjonerte og alkoholiserte suksessjournalisten (Jenskins) som legger seg etter hans kone. Filme byr på et autentisk, dog vel karikert miljø med glitrende skueillerprestasjoner og mange gode replikker. Et trist lite lysglimt, og et flott farvel med en skuespiller i særklasse.

GODS POCKET God's Pocket_5 God's Pocket_4 God's Pocket_2
<
>

Riktignok skal det se skittent og slitent ut, men bildet er alt for grovkornet og fargeløst. Lydkvaliteten (dts-MA 5.1) er noget bedre, men ikke tilfredsstillende. Kun noen utelatte scener som ekstramateriell.

Les mer om Philip Seymour Hoffmans filmer her

button-PK[1]

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?
Fakta
 • Release: 11. mai 2015

 • Regi: John Slattery
 • Med: Philip Seymour Hoffman, Christina Hendricks, John Turturro, Richard Jenkins, Eddie Marsan, Caleb L. Jones
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 1:28 t.
 • IMDB Rating

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

   

  forfatter

  Tor Aavatsmark

  (f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.