TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Familien Bélier

Blu-ray anmeldelse

Franske feelgood-filmer slår ofte godt an i resten av Europa, så også med Familien Bélier, men denne gangen er det litt sand i maskineriet.

forfatter
Publisert 21.09.15 - 04:00
Karakter
Komedie
Familien Bélier

I en liten småby på den franske landsbygda bor den sære familien Bélier, både moren, faren og sønnen er døvstum, mens datteren Paula (Louane Emera) er funksjonsfrisk og fungerer som tolk for hele familiene – i alle tenkelige og utenkelige situasjoner.

youtu.be/tEgw97vpkDM

youtu.be/BFk3XRafhbw

Den sammensveisede familien opplever nærmest en livskrise i det datteren bestemmer seg for å søke på en elite-sangskole i Paris. Hun oppdages, og oppmuntres, av sanglæreren på skolen, som finner frem til gullstrupen hennes. I mens er hun som tenåringers flest, som sukker oppgitt over håpløse foreldre og sliter med kontakten med det motsatt kjønn – det hele akkompagnert av en familie så sær at Al Bundy & Co nærmest virker normale. Og deri ligger også filmens største problem, familien blir alt for karikerte og outrerte. Det er også en utfordring at flere av scenen kun foregår på tegnspråk, noe som gjør at fremdriften halter.

Familien Bélier_6

Når det er sagt, en liten sjarmperle av en film hvor den virkelige stjernen er Emera (som også er profesjonell sangerinne), som synger så vakkert at nakkehårene reiser seg, og også (sammen med musikklæreren) leverer det mest overbevisende skuespillet. Tre stjerner til franske følelser og sjarmerende landsbyliv.

Familien Bélier_5 Familien Bélier_4 Familien Bélier_3 Familien Bélier_2
<
>

Billedkvaliteten er skuffende og gir filmen et billig videokamera-preg. Lydsporet har en skingrende, oppskrudd, diskant med lite fylde. Intet bonusmateriell.

button-PK[1]

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Fakta
 • Release: 21. september 2015
 • Regi: Eric Lartigau
 • Originaltittel: La famille Bélier
 • Med: Louana Emera, Karin Viard, François Damiens, Eric Elmosnino, Roxane Duran, Mar Sodupe
 • Genre: Komedie
 • Land: Frankrike
 • År: 2014
 • Tid: 1:46 t.
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ufullendt alien-sjarm Det var en tid da Netflix åpnet lommeboken, og sin enorme abonnementsmasse, for enhver håpefull filmnerd – den tiden er nok forbi.
Nytt Netflix-abonnement med reklamer rett rundt hjørnet Netflix-toppsjef sier at tapet av mange potensielle brukere er begrunnelsen bak det nye tiltaket.
Mer herlig forvirring fra Westworld Etter en langvarig koronapause er Westworld tilbake på sporet, og mer tilbake til røttene.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har nå sluppet ny trailer fra det avsluttende kapittelet av sesong 4 til Stranger Things.
"You know nothing, Jon Snow." Eller? HBO Max annonserer nå nok en spin off-serie fra Game of Thrones-universet.
«Tilbake til Fremtiden» VHS satte salgsrekord på auksjon Great Scott! Se video fra den elleville budrunden.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend