Familien Bélier

Blu-ray anmeldelse

Franske feelgood-filmer slår ofte godt an i resten av Europa, så også med Familien Bélier, men denne gangen er det litt sand i maskineriet.
Karakter
Komedie
Familien Bélier
forfatter

I en liten småby på den franske landsbygda bor den sære familien Bélier, både moren, faren og sønnen er døvstum, mens datteren Paula (Louane Emera) er funksjonsfrisk og fungerer som tolk for hele familiene – i alle tenkelige og utenkelige situasjoner.

https://www.youtube.com/watch?v=BFk3XRafhbw

Den sammensveisede familien opplever nærmest en livskrise i det datteren bestemmer seg for å søke på en elite-sangskole i Paris. Hun oppdages, og oppmuntres, av sanglæreren på skolen, som finner frem til gullstrupen hennes. I mens er hun som tenåringers flest, som sukker oppgitt over håpløse foreldre og sliter med kontakten med det motsatt kjønn – det hele akkompagnert av en familie så sær at Al Bundy & Co nærmest virker normale. Og deri ligger også filmens største problem, familien blir alt for karikerte og outrerte. Det er også en utfordring at flere av scenen kun foregår på tegnspråk, noe som gjør at fremdriften halter.

Familien Bélier_6

Når det er sagt, en liten sjarmperle av en film hvor den virkelige stjernen er Emera (som også er profesjonell sangerinne), som synger så vakkert at nakkehårene reiser seg, og også (sammen med musikklæreren) leverer det mest overbevisende skuespillet. Tre stjerner til franske følelser og sjarmerende landsbyliv.

Familien Bélier_5 Familien Bélier_4 Familien Bélier_3 Familien Bélier_2
<
>

Billedkvaliteten er skuffende og gir filmen et billig videokamera-preg. Lydsporet har en skingrende, oppskrudd, diskant med lite fylde. Intet bonusmateriell.

button-PK[1]

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?
Fakta
  • Release: 21. september 2015
  • Regi: Eric Lartigau
  • Originaltittel: La famille Bélier
  • Med: Louana Emera, Karin Viard, François Damiens, Eric Elmosnino, Roxane Duran, Mar Sodupe
  • Genre: Komedie
  • Land: Frankrike
  • År: 2014
  • Tid: 1:46 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.