Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Elias og jakten på havets gull

Blu-ray anmeldelse

Historiene om redningsskøyta Elias har vært en stor suksess.

Publisert 03.06.11 - 13:42
Elias og jakten på havets gull
Lorentz Celo

Nå har Filmkameratene tatt skrittet opp en divisjon og produsert en spillefilm i høyere kvalitet enn tidligere for både små og store, som gjør at de kan sammenlignes med internasjonale filmskapere innen animasjonsfilm.

Elias og de andre båtene og figurene i Lunvik forbereder seg på det årlige vinterfisket med stort pågangsmot som plutselig får et hardt slag for baugen. De oppdager inntoget av et gigantisk og moderne fiskemottak drevet av Polardronninga som truer deres lille fiskevær med nedleggelse. Elias får høre om en stor skatt på havets bunn som kan redde dem, men får stor konkurranse fra den onde Polardronninga som selvfølgelig også er interessert i ekstra kapital, samt i å bli kvitt alle konkurrenter.

Filmen Elias og jakten på havets gull er overraskende fin. Selv om hovedkarakteren er en smule endimensjonal har historien en rekke spennende og fargerike karakterer som bidrar til en flott fortelling. Ellers er det svært fornøyelig for oss voksne og lese mellom linjene om rovfiske og oljeboring i nord. Det er morsomt at det moderne fiskemottaket ser ut som en oljeplattform og at Polardronninga til tider vifter med et gigantisk bor i jakten på havets gull. Ellers er produksjonen veldig bra med flott animasjon og blant annet en fantastisk gjenskapelse av havet og norsk natur. Fire sterke stjerner.

Selv om det ikke finnes noe ekstramateriell på denne BD-utgivelsen foruten om en musikkvideo er den et greit kjøp. Lyden er bra og bildet er virkelig flott.

Karakter
Elias og jakten på havets gull

Fakta:

  • Release: 30. mars 2011
  • Regi: Lise I. Osvoll
  • Med: Marit Andreassen, Atle Antonsen, Rigmor Galtung, John S. Kristensen, Dennis Storhøi, Yngve E. Marcussen
  • Genre: Animasjon/barnefilm
  • Land: Norge
  • År: 2010
  • Tid: 1:14 t.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Men Schwarzenegger da!

Langt fra originalen!

Nok en gang J.Lo: Nei takk!

Scroll to Top