TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Duel

Blu-ray anmeldelse

Steven Spielbergs spillefilmdebut fra 1971 viser virkelig hvilket potensial som lå i den unge, og ambisiøse, regissøren.

forfatter
Publisert 25.05.15 - 00:01
Karakter
Action
Duel

Opprinnelig produsert for TV tar Spielbergs første spillefilm (basert på historien til Richard Matheson) oss med til ørkenlandskapet i California der en ordinær omreisende selger (Dennis Weaver) plages på livet av en villmann av en trailersjåfør. Hvorfor? Tilsynelatende kun fordi han provoserte ham ved å kjøre forbi.

youtu.be/SutDTIhbQ2g

Den halvannen lange filmen bæres ene og alene av Weaver og hans desperate kamp for å komme seg unna, i det plottet får en stadig mer klemmende og paranoid utvikling. Det er en tett og intens film med små pusterom, der de to sjåførene nærmes utfordrer hverandre til en klassisk western-duell med biler som våpen; der trailersjåføren er det stor, uforutsigbare spenningsmomentet

Duel_5

Spielberg hadde allerede i 1971 et utrolig distinkt og bevist visuell stil, valgte spennende og utfordrende kameravinkler og klippet scenene sammen for å produsere et drivende tempo. Om ikke gjennomgående realistisk, fortjener debutfilmen fire solide stjerner til dette velkomne gjensynet.

Duel_6 Duel_4 Duel_3 Duel_2
<
>

Filmens alder tatt i betraktning har den en virkelig imponerende, restaurert, billedkvalitet. Litt støy, men naturlige farger og god skarphet. Lydsporet er remastret til surround, og om det ikke byr på så mange detaljer så gir det absolutt et solid inntrykk med klar dialog. Bonusmateriellet er intervju med Spielberg og manusforfatteren, samt stillbilder. PS! Samtidig med relanseringen av Duel slippes også følgende Spielberg-filmer på Blu-ray: The Sugarland Express, 1941 og Always.

button-PK[1]

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Fakta
 • Release: 25. mai 2015
 • Regi: Steven Spielberg
 • Med: Dennis Weaver, Jaqueline Scott, Eddie Firestone, Lou Frissell, Carey Loftin, Lucile Benson
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 1971
 • Tid: 1:30 t.
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ufullendt alien-sjarm Det var en tid da Netflix åpnet lommeboken, og sin enorme abonnementsmasse, for enhver håpefull filmnerd – den tiden er nok forbi.
Nytt Netflix-abonnement med reklamer rett rundt hjørnet Netflix-toppsjef sier at tapet av mange potensielle brukere er begrunnelsen bak det nye tiltaket.
Mer herlig forvirring fra Westworld Etter en langvarig koronapause er Westworld tilbake på sporet, og mer tilbake til røttene.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har nå sluppet ny trailer fra det avsluttende kapittelet av sesong 4 til Stranger Things.
"You know nothing, Jon Snow." Eller? HBO Max annonserer nå nok en spin off-serie fra Game of Thrones-universet.
«Tilbake til Fremtiden» VHS satte salgsrekord på auksjon Great Scott! Se video fra den elleville budrunden.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend