: Børning

Blu-ray anmeldelse

En av årets største kinosuksesser i Norge er et friskt pust og et bevis på at det ikke mangler ambisjoner i bransjen. Børning viser dessverre at det er et stykke opp til forbildene når det gjelder å ha kvalitet i alle ledd av produksjonen.
Karakter
Komedie
Børning
Annonse
Annonse

Roy (Anders Baasmo Christiansen) er en svært bilinteressert mann i 30-årene, som har roet seg ned de siste årene etter mye trøbbel på grunn av sin lidenskap for fart og spenning. Han har blant annet mistet sin kjæreste og kontakten med sin datter som han tidligere hadde et nært forhold til. Roys erkefiende og nemesis, TT (Trond Halbo), utfordrer en dag til et illegalt billøp som etter hvert utvikler seg til et gigantisk race fra Oslo til Nordkapp med 26 superbiler fra start.

Det norske produksjonsselskapet Filmkameratene med John M. Jacobsen i spissen har i mange år satset tungt på kommersielle suksesser og har alltid vist vilje til å gå egne veier i en krevende bransje. Børning er et ambisiøst og godt forsøk på å kopiere en meget populær genre, men det holder ikke helt inn til mål. Den tekniske delen av produksjonen er veldig bra med fete biler som kurver seg gjennom det vakre norske landskapet. Her får man flere imponerende scener med gode stunts og fine detaljer innhyllet i passende filmmusikk.

Problemene til filmen ligger i manus og regi. Noen av figurene, som TT, er overdrevet karikerte og kjemien mellom flere av hovedkarakterene er totalt fraværende; spesielt forholdet mellom Roy og hans nye kjæreste Sylvia (Jenny Skavlan). Dramaturgien svikter også da billøpet aldri blir spesielt spennende uten store hindringer på veien eller nok variasjon i historien. Dette kunne ha blitt så mye bedre med et sterkere manuskript og strammere regi, selv om det bare er enkel underholdning inspirert av Hollywood. Tre stjerner.

Børning har uansett blitt meget populær, og for de som vil se den på Blu-ray er denne utgivelsen veldig bra. Man får et sterkt lydspor (dts-MA 5.1) og et flott bilde som det lukter internasjonal kvalitet over. I tillegg kommer det nesten to timer ekstramateriell med bakomfilmer, kommentarspor og bloopers.

Annonse

button-PK

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Fakta
  • Release: 19. november 2014
  • Regi: Hallvard Bræin
  • Med: Anders Baasmo Christiansen, Jenny Skavlan, Sven Nordin, Otto Jespersen, Henrik Mestad, Trond Halbo
  • Genre: Komedie
  • Land: Norge
  • År: 2014
  • Tid: 1:33 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Lorentz Celo


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Serieversjonen av den svenske filmsuksessen leverer mer av det samme, i et heseblesende, men etter hvert repeterende, tempo.
At 40 % av spanske menn går på horehus var en sjokkerende nyhet for oss – men jammen makter ikke Álex Pina å lage heidundrende underholdning ut av tragedien.
April byr på mye snadder fra strømmetjenestene, nå kan du også strømme innhold fra nykommeren Paramount+.
En hyperaktiv, sterkt alkoholisert og gudbenådet sjarmerende flyvertinne, kan det virkelig bli god underholdning ut av.
Det blir definitivt ingen ekte påskeferie uten thriller og/eller påskekrim!
Den etterlengtede oppfølgeren til det friske pustet av en superheltfilm, Wonder Woman, ender opp som årets største skuffelse.
Nykommeren Paramount+ lanseres med Maisie Williams som rappkjeftet eremitt som brått slippes ut i det fri. Morsomst, men noget uforløst.
Disney+ beviser at det fortsatt er mer spennende materiale å formidle fra det rikholdige Marvel-universet.
Mange filmer har i ettertid blitt «pusset» på av en misfornøyd regissør – men ingen så omfattende som Justice League.
En av 1980-tallets store komikere, Eddie Murphy, forsøker virkelig hardt å gjenopplive komiklassikeren – men ender opp med å servere en langt mindre sjarmerende kopi.
Oppfølgeren følger i de samme fascinerende fotsporene som førstesesongen – og det i seg selv er ikke negativt.
Årets første vårmåned byr lyse, snøfrie dager, og mengder av spennende innhold fra strømmetjenestene.
New Orleans’ mest respekterte dommer havner i gjørme til langt oppover livet.
Hva om det var Sovjetunionen som først fikk plassert en mann på Månen?
Big Sky er det levende beviset på at selv en av bransjens mest erfarne, og anerkjente, serieskapere kan bomme.
Tom Hanks briljerer i sobert western-epos med hjertet på rett sted.