Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Børning

Blu-ray anmeldelse

En av årets største kinosuksesser i Norge er et friskt pust og et bevis på at det ikke mangler ambisjoner i bransjen. Børning viser dessverre at det er et stykke opp til forbildene når det gjelder å ha kvalitet i alle ledd av produksjonen.

Skrevet av / 04.11.14 - 10:20
Børning
Lorentz Celo

Roy (Anders Baasmo Christiansen) er en svært bilinteressert mann i 30-årene, som har roet seg ned de siste årene etter mye trøbbel på grunn av sin lidenskap for fart og spenning. Han har blant annet mistet sin kjæreste og kontakten med sin datter som han tidligere hadde et nært forhold til. Roys erkefiende og nemesis, TT (Trond Halbo), utfordrer en dag til et illegalt billøp som etter hvert utvikler seg til et gigantisk race fra Oslo til Nordkapp med 26 superbiler fra start.

Det norske produksjonsselskapet Filmkameratene med John M. Jacobsen i spissen har i mange år satset tungt på kommersielle suksesser og har alltid vist vilje til å gå egne veier i en krevende bransje. Børning er et ambisiøst og godt forsøk på å kopiere en meget populær genre, men det holder ikke helt inn til mål. Den tekniske delen av produksjonen er veldig bra med fete biler som kurver seg gjennom det vakre norske landskapet. Her får man flere imponerende scener med gode stunts og fine detaljer innhyllet i passende filmmusikk.

Problemene til filmen ligger i manus og regi. Noen av figurene, som TT, er overdrevet karikerte og kjemien mellom flere av hovedkarakterene er totalt fraværende; spesielt forholdet mellom Roy og hans nye kjæreste Sylvia (Jenny Skavlan). Dramaturgien svikter også da billøpet aldri blir spesielt spennende uten store hindringer på veien eller nok variasjon i historien. Dette kunne ha blitt så mye bedre med et sterkere manuskript og strammere regi, selv om det bare er enkel underholdning inspirert av Hollywood. Tre stjerner.

Børning har uansett blitt meget populær, og for de som vil se den på Blu-ray er denne utgivelsen veldig bra. Man får et sterkt lydspor (dts-MA 5.1) og et flott bilde som det lukter internasjonal kvalitet over. I tillegg kommer det nesten to timer ekstramateriell med bakomfilmer, kommentarspor og bloopers.

button-PK

Karakter
Børning

Fakta:

  • Release: 19. november 2014
  • Regi: Hallvard Bræin
  • Med: Anders Baasmo Christiansen, Jenny Skavlan, Sven Nordin, Otto Jespersen, Henrik Mestad, Trond Halbo
  • Genre: Komedie
  • Land: Norge
  • År: 2014
  • Tid: 1:33 t.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les anmeldelsen av Børning gratis

Gratis L&B konto

Få tilgang til alle anmeldelser


Eller registrer med epost:
Anmeldelse: Presumed Innocent

Litt av en cocktail! Sex, bedrag og et bestialsk drap

Anmeldelse: House of the Dragon, sesong 2

Kingslayer?

Anmeldelse: Mayor of Kingstown, sesong 3

Skruen strammes til!

Anmeldelse: Atlas

Hvordan er det mulig?!

Anmeldelse: Furiosa: A Mad Max Saga

Hul actionbonanza

Anmeldelse: MILF of Norway, sesong 1

Norges yppigste MILF?

Anmeldelse: Bridgerton, sesong 3, del I

Gjeeeeesp!

TV: Star Wars Day 2024 – ny animasjonsserie lanseres: Tales of the Empire

Ny Star Wars-serie

Anmeldelse: Unfrosted

Seinfeld er fortsatt kongen!

Anmeldelse: A Man in Full

Kampen om status og milliarder

Anmeldelse: Shardlake, sesong 1

Generisk britisk krim

Anmeldelse: The Idea of You

Barnerov?

Scroll to Top