TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Børning

Blu-ray anmeldelse

En av årets største kinosuksesser i Norge er et friskt pust og et bevis på at det ikke mangler ambisjoner i bransjen. Børning viser dessverre at det er et stykke opp til forbildene når det gjelder å ha kvalitet i alle ledd av produksjonen.

forfatter
Publisert 04.11.14 - 10:20
Karakter
Komedie
Børning

http://www.youtube.com/watch?v=AlY1Q-wA-Ms

Roy (Anders Baasmo Christiansen) er en svært bilinteressert mann i 30-årene, som har roet seg ned de siste årene etter mye trøbbel på grunn av sin lidenskap for fart og spenning. Han har blant annet mistet sin kjæreste og kontakten med sin datter som han tidligere hadde et nært forhold til. Roys erkefiende og nemesis, TT (Trond Halbo), utfordrer en dag til et illegalt billøp som etter hvert utvikler seg til et gigantisk race fra Oslo til Nordkapp med 26 superbiler fra start.

Det norske produksjonsselskapet Filmkameratene med John M. Jacobsen i spissen har i mange år satset tungt på kommersielle suksesser og har alltid vist vilje til å gå egne veier i en krevende bransje. Børning er et ambisiøst og godt forsøk på å kopiere en meget populær genre, men det holder ikke helt inn til mål. Den tekniske delen av produksjonen er veldig bra med fete biler som kurver seg gjennom det vakre norske landskapet. Her får man flere imponerende scener med gode stunts og fine detaljer innhyllet i passende filmmusikk.

Problemene til filmen ligger i manus og regi. Noen av figurene, som TT, er overdrevet karikerte og kjemien mellom flere av hovedkarakterene er totalt fraværende; spesielt forholdet mellom Roy og hans nye kjæreste Sylvia (Jenny Skavlan). Dramaturgien svikter også da billøpet aldri blir spesielt spennende uten store hindringer på veien eller nok variasjon i historien. Dette kunne ha blitt så mye bedre med et sterkere manuskript og strammere regi, selv om det bare er enkel underholdning inspirert av Hollywood. Tre stjerner.

Børning har uansett blitt meget populær, og for de som vil se den på Blu-ray er denne utgivelsen veldig bra. Man får et sterkt lydspor (dts-MA 5.1) og et flott bilde som det lukter internasjonal kvalitet over. I tillegg kommer det nesten to timer ekstramateriell med bakomfilmer, kommentarspor og bloopers.

button-PK

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Fakta
 • Release: 19. november 2014
 • Regi: Hallvard Bræin
 • Med: Anders Baasmo Christiansen, Jenny Skavlan, Sven Nordin, Otto Jespersen, Henrik Mestad, Trond Halbo
 • Genre: Komedie
 • Land: Norge
 • År: 2014
 • Tid: 1:33 t.
IMDB Rating

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Ufullendt alien-sjarm Det var en tid da Netflix åpnet lommeboken, og sin enorme abonnementsmasse, for enhver håpefull filmnerd – den tiden er nok forbi.
Nytt Netflix-abonnement med reklamer rett rundt hjørnet Netflix-toppsjef sier at tapet av mange potensielle brukere er begrunnelsen bak det nye tiltaket.
Mer herlig forvirring fra Westworld Etter en langvarig koronapause er Westworld tilbake på sporet, og mer tilbake til røttene.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har nå sluppet ny trailer fra det avsluttende kapittelet av sesong 4 til Stranger Things.
"You know nothing, Jon Snow." Eller? HBO Max annonserer nå nok en spin off-serie fra Game of Thrones-universet.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend