: Billions, sesong 2

Milliardærer på tomgang

Andre runde med den kyniske mangemilliardæren Bobby Axelrod, og hans nemesis, statsadvokat Rhodes, begynner småslapt og nærmest gjentagende.
Karakter
Drama
Billions, sesong 2
Annonse
Annonse
forfatter

Enhver TV-series største utfordring er hvordan fornye seg fra sesong til sesong. Det finnes utallige eksempler (flere tilfeller enn det motsatte) på serier som bare går rundt i den samme grøten, og nærmeste repeterer plottet fra forrige sesong.

Skal man ha nok, interessant, stoff til å fylle 10 timer bør handlingen tilføres noe nytt, karakterene utvikle seg, nye personer komme til og/eller plottet ta en annen vending.

https://www.youtube.com/watch?v=tmZcNrHYzts

Etter 3 episoder med sesong 2 av Billions, virker det som om de ikke har evnet å komme opp med noe nytt.

Tom & jerry
Sesong 1 kulminerte med at hedgefondsforvalteren Bobby Axelrod (Damian Lewis), bokstavelig talt, rev Manhattan-kontoret sitt i fillebiter på jakt er avlyttingsutstyr. Gjennom hele sesongen hadde han konstant statsadvokaten i New York, Chuck Rhoades (Paul Giamatti) i hælene, på jakt etter å avsløre hans lyssky forretninger og korrupsjon/innsidehandel.

Annonse

Konflikten dem imellom ble ekstra pikant ved at Rhoades’ kone, Wendy Rhoades (Maggie Siff) var en av Axelrods meste betrodde medarbeidere. Hennes jobb, som psykiater, var å få forvalterne til å lette på presset og prestere best mulig. Her lå det, selvsagt, en åpenbar interessekonflikt, ved at hun satt på sensitiv informasjon som hennes mann gjerne ville ha kloa i – og, som han til slutt skaffet seg.

Billions, sesong 2

Som de reneste Tom & Jerry var Axelrod og Rhoades kontinuerlig i tottene på hverandre, og man ante en personlig interesse i å ødelegge livet til motparten, hele tiden mens de begge slåss om gunsten til Kvinnen: Wendy.

Paranoia
Axelrod har i det sesong 2 begynner nærmest blitt paranoid angående potensiell overvåkning, og innført omfattende sikkerhetstiltak på kontoret, samt ansatt en ny assistent (Shaunette R. Wilson) som fotfølger ham som sannhetsvitne.

Til tross for at saken ble henlagt uten tiltale i forrige sesong er hans anstrengte forhold til statsadvokaten nesten parodisk i denne sesongen. Axelrod er manisk, nærmest infantilt, fokusert på å forsure livet til Rhoades. Imens kjemper Rhoades for karrieren og å unngå fengsel. Riksadvokaten har fått snusen i at hans kone mottok en utbetaling på $ 5 millioner samme dag som Rhoades valgte å frafalle tiltalen mot Axelrod. For å fjerne oppmerksomheten fra ham selv, beordrer nå Rhoades etterforskning av en annen forvalter, Lawrence Boyd (Eric Bogosian).

Drømmekvinnen
Skjære man bort all staffasjen og ser igjennom støyen, så handler i bunn og grunn cockfighten mellom Axelrod og Rhoades om å vinne gunsten til Wendy Rhoades. For Chuck er hun hans bedre halvdel, og seksuelle dominatrix, mens hun for Bobby er den ene personen som, utover penger, gjør livet interessant og utfordrende – og hun ser rett igjennom ham. Det er her den virkelige spenningen i serien ligger.

Annonse
Billions, sesong 2

Axelrods nye konkurrent, hedgefondsforvalteren Todd Krakow (Danny Strong) makter, selvsagt, også å få Wendy Rhoades med på laget, noe som setter sinnet i kok hos Bobby. Strong fremstår som en meget karikert, stereotyp og lite troverdig figur, som ikke har annen oppgave enn å skape, søkt, friksjon i Axelrods hverdag.

Av nye karakterer er definitivt den meste spennende Axelrods nye trainee, Taylor (Asia Kate Dillon, Orange is the New Black). En androgyn nerd og tallknuser som tilfører serien, sterkt tiltrengt, nytt og friskt blod.

Rollebytte
I og med at Rhoades’ nå er separert blir den morsomme seksuelle spenningen og leken dem imellom fraværende, la oss håpe de finner samme igjen senere i sesongen, for slik serien nå fremstår er den en litt slapp kopi av førstesesongen – uten dens vitalitet og brodd.

Axelrod ligger fortsatt i, en sterkt personlig, konflikt med Rhoades. Rhoades har funnet en ny forvalter han, kun ut i fra personlige interesser, kan plage, mens Axelrod retter sitt hat mot mannen som nå har «stjålet» Wendys gunst. I tillegg er sesong 2 hakket mer usannsynlig enn førstesesongen. Vi lar oss ikke overbevise om at New Yorks statsadvokat ville handlet slik han gjør.

Billions, sesong 2

Det sagt, så har serien sin egen spesielle sjarme, og fascinerende karakterer. Med små kulinariske matøyeblikk fra New Yorks street food til underfundige samtaler om hva som er drivkraften i livet og får en til å stå opp om morgenen. I tillegg levere de tre hovedrolleinnehaverne sterke prestasjoner. Dog, så langt strekker vi oss ikke til mer enn 3 stjerner, men har ennå ikke gitt opp håpet på fornyet gnist mellom Axelrod og Rhoades.

Annonse

Billedkvaliteten fra HBO-strømmingen er gjennomgående meget god, men plages tidvis av enkelte artefakter. Lydsporet er det lite å utsette på, men det mangler litt smell i dypbassen. Anmeldelsen er basert på de tre første (av 12) episodene.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Fakta
  • HBO
  • Release: 19. februar 2017
  • Regi: Anna Boden
  • Med: Damian Lewis, Paul Giamatti, Maggie Siff, Malin Akerman, Asia Kate Dillon
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2016
  • Tid: 12:00 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Serieversjonen av den svenske filmsuksessen leverer mer av det samme, i et heseblesende, men etter hvert repeterende, tempo.
At 40 % av spanske menn går på horehus var en sjokkerende nyhet for oss – men jammen makter ikke Álex Pina å lage heidundrende underholdning ut av tragedien.
April byr på mye snadder fra strømmetjenestene, nå kan du også strømme innhold fra nykommeren Paramount+.
En hyperaktiv, sterkt alkoholisert og gudbenådet sjarmerende flyvertinne, kan det virkelig bli god underholdning ut av.
Det blir definitivt ingen ekte påskeferie uten thriller og/eller påskekrim!
Den etterlengtede oppfølgeren til det friske pustet av en superheltfilm, Wonder Woman, ender opp som årets største skuffelse.
Nykommeren Paramount+ lanseres med Maisie Williams som rappkjeftet eremitt som brått slippes ut i det fri. Morsomst, men noget uforløst.
Disney+ beviser at det fortsatt er mer spennende materiale å formidle fra det rikholdige Marvel-universet.
Mange filmer har i ettertid blitt «pusset» på av en misfornøyd regissør – men ingen så omfattende som Justice League.
En av 1980-tallets store komikere, Eddie Murphy, forsøker virkelig hardt å gjenopplive komiklassikeren – men ender opp med å servere en langt mindre sjarmerende kopi.
Oppfølgeren følger i de samme fascinerende fotsporene som førstesesongen – og det i seg selv er ikke negativt.
Årets første vårmåned byr lyse, snøfrie dager, og mengder av spennende innhold fra strømmetjenestene.
New Orleans’ mest respekterte dommer havner i gjørme til langt oppover livet.
Hva om det var Sovjetunionen som først fikk plassert en mann på Månen?
Big Sky er det levende beviset på at selv en av bransjens mest erfarne, og anerkjente, serieskapere kan bomme.
Tom Hanks briljerer i sobert western-epos med hjertet på rett sted.