TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Batman v Superman: Dawn of Justice – Ultimate Edition

4K UHD BD

Nok en gang serveres vi en ny Batman, men denne gangen i en helt annen, og spenstig, innpakning!

forfatter
Publisert 23.08.16 - 12:11
Karakter
Action
Batman v Superman: Dawn of Justice – Ultimate Edition

Få filmgenre har Hollywood viet mer oppmerksomhet de siste årene enn fabelhistoriene om alle våre superhelter. Ikke minst har Marvel-heltene gitt sitt bidrag til å revitalisere genren, og, etter hvert, gjentatt seg selv. Sagaen om vår sortkappekledde vigilant, Batman/Bruce Wayne, har blitt spilt av så mange forskjellige at vi nærmest er kommet ut av tellingen, men skuespilleren som har satt sine dypeste spor er utvilsomt Christian Bale som gjennom tre filmer, sammen med Christopher Nolan, gav oss uforglemmelige filmopplevelser.

youtu.be/fis-9Zqu2Ro

 

Batman gjenoppstår

Da det ble annonsert at en Ben Affleck skulle «overta» stafettpinnen var vi definitivt ikke de eneste som var skeptiske. For all del, Affleck har gjort en del gode roller, ikke minst i Argo, men hans forrige runde som superhelt, Daredevil (2003), var en film vi ønsket å glemme hurtigst mulig.

Slik vi så det var det overhodet ingen grunn til å reboote Batman, all den tid tospannet Nolan & Bale har gitt oss den ultimate cinematiske opplevelsen av vår bevingede venn. Men, Hollywood ynder å satse pengene sine på sikre kort.

I tillegg ble Zack Snyder hyret inn for å regissere eposet om gigantenes kamp mot hverandre, og er det noe Snyder (300) ikke er kjent for så er det finesse og less-is-more. Det sagt så har han et unikt blikk for det særegne visuelle, med lekre detaljer, slow mo og tøffe klipp.

 

Alvorsstund

Det er en dyster superheltverden Zack Snyder serverer oss. Gotham City er mørk, dyster, regnvåt og lite tiltalende, en by som til de grader kler sin filosofiske og deprimerte flaggermus. Det reneste film noir. Og, hva noget overraskende er, Ben Affleck kler virkelig denne settingen og stemningen. Han er innbitt, såret og fast bestemt på å gjøre det rette. Derimot har vi større problemer med Henry Cavill, som er lite annet enn en endimensjonal poster-boy.

Etter sin Supermann entré i Man of Steel, gjentar Henry Cavill rollen som den kappekledde frelseren. Men, etter at selveste Lex Luthor (en glimrende Jesse Eisenberg) har sørget for å sabotere og sverte Supermanns rykte, begynner Metropolis’ borgere ikke bare å se på han med skeptiske øyne, men som en direkte trussel.

Batman v Superman: Dawn of Justice – Ultimate Edition
Batman v Superman: Dawn of Justice – Ultimate Edition

I Batman v Superman blir han den misforståtte godhjertete samaritan, som media, folk flest – og Batman, vender seg imot. Den eneste som til slutt fortsatt tror på Supermanns godhet er Lois Lane (Amy Adams). Både Lane og Kent jobber i Daily Planet, og for en gangs skyld fremstilles redaktøren (Laurence Fishburne) sindig og normal. Det er ord som beskriver settingen for filmen som helhet, der det overnaturlige er nedtonet og vi får en tilnærmet «normal» verden, som tilfeldigvis har noen unormale superhelter midt i blant seg.

 

Cgi-bonanza

Effektene er i begynnelsen nedtonet og scenografien og rekvisittene røffe, realistiske og nærmest uferdige (med unntak av én av Batmans drakter som er tatt rett ut i fra en Transformers-film!). Vi har sett «Ultimate Edition» av filmen, en versjon som byr på over en halvtime lenger spilletid, og i de første nærmere to timene er vi meget underholdt og imponert, men akk, hvor lenge var vel Adam i Paradis? Den siste timen utsettes vi for massiv CGI-galskap!

Batman v Superman: Dawn of Justice – Ultimate Edition
Batman v Superman: Dawn of Justice – Ultimate Edition

I det Luthor har manet frem det ultimate Kryptonitt-monsteret for å ta livet av Superman (åpenbart er ikke Batman mann nok for å klare brasene), føler vi oss plutselig hensatt til en anmassende Michael Bay-sirkus, der det pøses på med utrolige slåsscener, de to kamphanene slenges igjennom skyskrapere og kvestes bortover asfalten – og det eskalerer for fullt når CGI-monsteret (som minner mistenkelig om trollene fra LOTR!), kommer inn i ringen. Småmorsomt i 5 minutter, direkte utmattende i en halvtime! Og, helt plutselig kommer Wonder Woman (Gal Gadot) på banen for å bistå våre testosterontunge helter. Et friskt pust, men hun burde fått mye mer spilletid.

Alt i alt en flott visuell film, som byr på en del dramaturgiske, uforståelige, krumspring, der den siste timen ødelegges av at ingen har fortalt Snyder at less-is-more. 4 stjerner. La oss håpe på en mer edruelig oppfølger.

 

Forbilledlig kvalitet

Er du i besittelse av en 4K-TV så anbefaler vi at du snarest investerer i en 4K-spiller, for, som tilfellet er med Batman v Superman, bedre billedkvalitet får man ikke! Knallskarpt bilde, en dybde som nærmest minner om 3D og et detaljnivå som er uslåelig i selv de mørkeste scenene. Lydsporet i Dolby Atmos står heller ikke tilbake. En dundrende bass, knivskarpt dialogspor og en fortreffelig surroundmiks. Yes!

Batman V. Superman: Dawn Of Justice sam_mrktstills_r7_150604.086580.tif Batman v Superman - Dawn of Justice_10 Batman V. Superman: Dawn Of Justice Batman V. Superman: Dawn Of Justice Batman V. Superman: Dawn Of Justice temp-03714.dng Batman V. Superman: Dawn Of Justice
<
>
Batman v Superman: Dawn of Justice – Ultimate Edition

I tillegg til at du får en halvtime ekstra får du også med kinoversjonen på Blu-ray. Ekstramateriealet byr også blant annet på trailers, samt hele 11 minidokumentarer (på til sammen over 2 timer). Mye bra, men også en del overfladisk svada.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Fakta
 • Release: 8. august 2016
 • Regi: Zack Snyder
 • Med: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diana Lane, Laurence Fishburn, Jeremy Irons, Holly Hunter
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2016
 • Tid: 3:02 t.
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Netflix-abonnement med reklamer rett rundt hjørnet Netflix-toppsjef sier at tapet av mange potensielle brukere er begrunnelsen bak det nye tiltaket.
Mer herlig forvirring fra Westworld Etter en langvarig koronapause er Westworld tilbake på sporet, og mer tilbake til røttene.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har nå sluppet ny trailer fra det avsluttende kapittelet av sesong 4 til Stranger Things.
"You know nothing, Jon Snow." Eller? HBO Max annonserer nå nok en spin off-serie fra Game of Thrones-universet.
«Tilbake til Fremtiden» VHS satte salgsrekord på auksjon Great Scott! Se video fra den elleville budrunden.
Du kjenner spillet - snart kommer filmen! Filmen basert på det ikoniske bilspillet Gran Turismo får premiere 11. august 2023!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend