Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Batman v Superman: Dawn of Justice – Ultimate Edition

4K UHD BD

Nok en gang serveres vi en ny Batman, men denne gangen i en helt annen, og spenstig, innpakning!

Skrevet av / 23.08.16 - 12:11
Batman v Superman: Dawn of Justice – Ultimate Edition
Tor Aavatsmark

Få filmgenre har Hollywood viet mer oppmerksomhet de siste årene enn fabelhistoriene om alle våre superhelter. Ikke minst har Marvel-heltene gitt sitt bidrag til å revitalisere genren, og, etter hvert, gjentatt seg selv. Sagaen om vår sortkappekledde vigilant, Batman/Bruce Wayne, har blitt spilt av så mange forskjellige at vi nærmest er kommet ut av tellingen, men skuespilleren som har satt sine dypeste spor er utvilsomt Christian Bale som gjennom tre filmer, sammen med Christopher Nolan, gav oss uforglemmelige filmopplevelser.

 

Batman gjenoppstår

Da det ble annonsert at en Ben Affleck skulle «overta» stafettpinnen var vi definitivt ikke de eneste som var skeptiske. For all del, Affleck har gjort en del gode roller, ikke minst i Argo, men hans forrige runde som superhelt, Daredevil (2003), var en film vi ønsket å glemme hurtigst mulig.

Slik vi så det var det overhodet ingen grunn til å reboote Batman, all den tid tospannet Nolan & Bale har gitt oss den ultimate cinematiske opplevelsen av vår bevingede venn. Men, Hollywood ynder å satse pengene sine på sikre kort.

I tillegg ble Zack Snyder hyret inn for å regissere eposet om gigantenes kamp mot hverandre, og er det noe Snyder (300) ikke er kjent for så er det finesse og less-is-more. Det sagt så har han et unikt blikk for det særegne visuelle, med lekre detaljer, slow mo og tøffe klipp.

 

Alvorsstund

Det er en dyster superheltverden Zack Snyder serverer oss. Gotham City er mørk, dyster, regnvåt og lite tiltalende, en by som til de grader kler sin filosofiske og deprimerte flaggermus. Det reneste film noir. Og, hva noget overraskende er, Ben Affleck kler virkelig denne settingen og stemningen. Han er innbitt, såret og fast bestemt på å gjøre det rette. Derimot har vi større problemer med Henry Cavill, som er lite annet enn en endimensjonal poster-boy.

Etter sin Supermann entré i Man of Steel, gjentar Henry Cavill rollen som den kappekledde frelseren. Men, etter at selveste Lex Luthor (en glimrende Jesse Eisenberg) har sørget for å sabotere og sverte Supermanns rykte, begynner Metropolis’ borgere ikke bare å se på han med skeptiske øyne, men som en direkte trussel.

Batman v Superman: Dawn of Justice – Ultimate Edition
Batman v Superman: Dawn of Justice – Ultimate Edition

I Batman v Superman blir han den misforståtte godhjertete samaritan, som media, folk flest – og Batman, vender seg imot. Den eneste som til slutt fortsatt tror på Supermanns godhet er Lois Lane (Amy Adams). Både Lane og Kent jobber i Daily Planet, og for en gangs skyld fremstilles redaktøren (Laurence Fishburne) sindig og normal. Det er ord som beskriver settingen for filmen som helhet, der det overnaturlige er nedtonet og vi får en tilnærmet «normal» verden, som tilfeldigvis har noen unormale superhelter midt i blant seg.

 

Cgi-bonanza

Effektene er i begynnelsen nedtonet og scenografien og rekvisittene røffe, realistiske og nærmest uferdige (med unntak av én av Batmans drakter som er tatt rett ut i fra en Transformers-film!). Vi har sett «Ultimate Edition» av filmen, en versjon som byr på over en halvtime lenger spilletid, og i de første nærmere to timene er vi meget underholdt og imponert, men akk, hvor lenge var vel Adam i Paradis? Den siste timen utsettes vi for massiv CGI-galskap!

Batman v Superman: Dawn of Justice – Ultimate Edition
Batman v Superman: Dawn of Justice – Ultimate Edition

I det Luthor har manet frem det ultimate Kryptonitt-monsteret for å ta livet av Superman (åpenbart er ikke Batman mann nok for å klare brasene), føler vi oss plutselig hensatt til en anmassende Michael Bay-sirkus, der det pøses på med utrolige slåsscener, de to kamphanene slenges igjennom skyskrapere og kvestes bortover asfalten – og det eskalerer for fullt når CGI-monsteret (som minner mistenkelig om trollene fra LOTR!), kommer inn i ringen. Småmorsomt i 5 minutter, direkte utmattende i en halvtime! Og, helt plutselig kommer Wonder Woman (Gal Gadot) på banen for å bistå våre testosterontunge helter. Et friskt pust, men hun burde fått mye mer spilletid.

Alt i alt en flott visuell film, som byr på en del dramaturgiske, uforståelige, krumspring, der den siste timen ødelegges av at ingen har fortalt Snyder at less-is-more. 4 stjerner. La oss håpe på en mer edruelig oppfølger.

 

Forbilledlig kvalitet

Er du i besittelse av en 4K-TV så anbefaler vi at du snarest investerer i en 4K-spiller, for, som tilfellet er med Batman v Superman, bedre billedkvalitet får man ikke! Knallskarpt bilde, en dybde som nærmest minner om 3D og et detaljnivå som er uslåelig i selv de mørkeste scenene. Lydsporet i Dolby Atmos står heller ikke tilbake. En dundrende bass, knivskarpt dialogspor og en fortreffelig surroundmiks. Yes!

Batman V. Superman: Dawn Of Justice sam_mrktstills_r7_150604.086580.tif Batman v Superman - Dawn of Justice_10 Batman V. Superman: Dawn Of Justice Batman V. Superman: Dawn Of Justice Batman V. Superman: Dawn Of Justice temp-03714.dng Batman V. Superman: Dawn Of Justice
<
>
Batman v Superman: Dawn of Justice – Ultimate Edition

I tillegg til at du får en halvtime ekstra får du også med kinoversjonen på Blu-ray. Ekstramateriealet byr også blant annet på trailers, samt hele 11 minidokumentarer (på til sammen over 2 timer). Mye bra, men også en del overfladisk svada.

Karakter
Batman v Superman: Dawn of Justice – Ultimate Edition

Fakta:

  • Release: 8. august 2016
  • Regi: Zack Snyder
  • Med: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diana Lane, Laurence Fishburn, Jeremy Irons, Holly Hunter
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2016
  • Tid: 3:02 t.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les anmeldelsen av Batman v Superman: Dawn of Justice – Ultimate Edition gratis

Gratis L&B konto

Få tilgang til alle anmeldelser


Eller registrer med epost:
Anmeldelse: Horizon: An American Saga – Chapter 1

Er det dette Costner forlot Yellowstone for?

Anmeldelse: Beverly Hills Cop: Axel F

Fortsatt legendarisk morsom?

Anmeldelse: Trigger Warning

Hun er tilbake – men hvorfor det?

Anmeldelse: My Lady Jane, sesong 1

En rocket versjon av mørketiden

Anmeldelse: Bridgerton, sesong 3, del II

Pomp, prakt og pupp!

Anmeldelse: Presumed Innocent

Litt av en cocktail! Sex, bedrag og et bestialsk drap

Anmeldelse: House of the Dragon, sesong 2

Kingslayer?

Anmeldelse: Mayor of Kingstown, sesong 3

Skruen strammes til!

Anmeldelse: Atlas

Hvordan er det mulig?!

Anmeldelse: Furiosa: A Mad Max Saga

Hul actionbonanza

Anmeldelse: MILF of Norway, sesong 1

Norges yppigste MILF?

Anmeldelse: Bridgerton, sesong 3, del I

Gjeeeeesp!

Scroll to Top