SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

: Banshee, sesong 3

HBO

Med en tilnærmet utømmelig tilgang på diverse TV-serier i dagens underholdningsverden er det lett å bli kresen når det kommer til kvalitet. Den er jo alltid varierende, men det er tydeligvis en markedsplass for Banshee siden tredje sesong nå lanseres – det gir likevel ingen fribillett til applauderende kritikk.

Karakter
Drama
Banshee, sesong 3

Det grunnleggende premisset for serien er ganske enkelt. Hovedpersonen (Anthony Starr) har sneket seg inn i småbyen Banshee for å oppsøke sin ekskjæreste (Ivana Milicevic) som han utførte et diamanttyveri med for mange år siden. Da han oppdager at utbyttet er borte og kjæresten har gått videre i livet, stjeler han identiteten til byens nye sheriff, som dør i et barslagsmål, og starter et nytt liv med relativt frie tøyler.

 

 

Banshee er skapt av Jonathan Tropper og David Schickler som begge har fint lite å vise til foruten om denne serien. Alan Ball, skaperen av True Blood, er en av de utøvende produsentene, men har ikke noe med produksjonen å gjøre til tross for at serien har vært presentert som en fra skaperne av den suksessfulle vampyrserien. Banshee legger seg rimelig nært opptil True Blood sitt univers, med et lite og mørkt samfunn hvor alle har sine hemmeligheter. Sex og vold er de to definitive bestanddelene, og de brukes i stor skala. Det blir faktisk for mye av det gode og det går på bekostning av både historie og dramaturgi. Sjeldent har man sett så mange stiliserte scener med svette kropper og dryppende blod presset inn i på så kort tid. Det virker rett og slett meget spekulativt og tilfører fortellingene lite.

Karakterene får man heller ikke mye sympati for selv om både Anthony Sparr og danske Ulrich Thomsen gjør jobben sin. Tropper og Schickler har muligens funnet sin oppskrift på å vinne publikums oppmerksomhet, men dette er middelmådig underholdning uten særlig substans. Tre stjerner. Anmeldelsen er basert på de to første episodene.

Banshee, sesong 3 kan nå strømmes på HBO-Nordic, og tekniske holder serien, som forventet, bra standard. Bildet har fine kontraster og detaljer mens lydsporet leverer både under action og dialog.

 

Banshee-sesong-3_3 Banshee-sesong-3_6 Banshee-sesong-3_7 Banshee-sesong-3_8 Banshee-sesong-3_9 Banshee-sesong-3_10 Banshee-sesong-3_2 Banshee-sesong-3_4 Banshee-sesong-3_5
<
>

Fakta

  • Release: 12. januar 2014
  • Regi: Loni Peristere
  • Med: Anthony Starr, Ulrich Thomsen, Ivana Milicevic, Frankie Faison, Hoon Lee, Rus Blackwell
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Tid: 1:37 t.

IMDB Rating

Lorentz Celo


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Disney gjenskaper det amerikanske romeventyrets barnestadium.
Michael J. Fox briljerer i litt utdatert «klassiker».
At sjakk kunne være så fascinerende, og spennende, hadde vi faktisk ikke trodd!
Kate Mara begår barnerov i rotete og usammenhengende HBO-serie.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Apple og Hanks presterer flat spenningskurve i tannløst andreverdenskrigsdrama.
Med Diana på banen får vi for alvor et dystert innblikk i den følelsesmessig avstumpede britiske kongefamilien.
Herlig sjarmerende samtidsdrama med gjenkjennbare konflikter og utfordringer.
November byr på kalde dager og mørke kvelder - alt ligger til rette for mange timer foran TV-en.
I dag er det halloween, men hva skal du se for å komme i rett stemning?
Netflix har produsert en visuelt lekker film, med vakre skuespillere, men spesielt skummel er remaken av thriller-klassikeren så visst ikke.
Apple har produsert en av de bedre spionseriene på mange år.
Susanne Bier serverer et spennende, og vellaget, thrillerdrama på HBO.
14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.
The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.
HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.