Banshee, sesong 3

HBO

Med en tilnærmet utømmelig tilgang på diverse TV-serier i dagens underholdningsverden er det lett å bli kresen når det kommer til kvalitet. Den er jo alltid varierende, men det er tydeligvis en markedsplass for Banshee siden tredje sesong nå lanseres – det gir likevel ingen fribillett til applauderende kritikk.
Karakter
Drama
Banshee, sesong 3
forfatter

Det grunnleggende premisset for serien er ganske enkelt. Hovedpersonen (Anthony Starr) har sneket seg inn i småbyen Banshee for å oppsøke sin ekskjæreste (Ivana Milicevic) som han utførte et diamanttyveri med for mange år siden. Da han oppdager at utbyttet er borte og kjæresten har gått videre i livet, stjeler han identiteten til byens nye sheriff, som dør i et barslagsmål, og starter et nytt liv med relativt frie tøyler.

 

 

Banshee er skapt av Jonathan Tropper og David Schickler som begge har fint lite å vise til foruten om denne serien. Alan Ball, skaperen av True Blood, er en av de utøvende produsentene, men har ikke noe med produksjonen å gjøre til tross for at serien har vært presentert som en fra skaperne av den suksessfulle vampyrserien. Banshee legger seg rimelig nært opptil True Blood sitt univers, med et lite og mørkt samfunn hvor alle har sine hemmeligheter. Sex og vold er de to definitive bestanddelene, og de brukes i stor skala. Det blir faktisk for mye av det gode og det går på bekostning av både historie og dramaturgi. Sjeldent har man sett så mange stiliserte scener med svette kropper og dryppende blod presset inn i på så kort tid. Det virker rett og slett meget spekulativt og tilfører fortellingene lite.

Karakterene får man heller ikke mye sympati for selv om både Anthony Sparr og danske Ulrich Thomsen gjør jobben sin. Tropper og Schickler har muligens funnet sin oppskrift på å vinne publikums oppmerksomhet, men dette er middelmådig underholdning uten særlig substans. Tre stjerner. Anmeldelsen er basert på de to første episodene.

Banshee, sesong 3 kan nå strømmes på HBO-Nordic, og tekniske holder serien, som forventet, bra standard. Bildet har fine kontraster og detaljer mens lydsporet leverer både under action og dialog.

 

Banshee-sesong-3_3 Banshee-sesong-3_6 Banshee-sesong-3_7 Banshee-sesong-3_8 Banshee-sesong-3_9 Banshee-sesong-3_10 Banshee-sesong-3_2 Banshee-sesong-3_4 Banshee-sesong-3_5
<
>

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?
Fakta
  • Release: 12. januar 2014
  • Regi: Loni Peristere
  • Med: Anthony Starr, Ulrich Thomsen, Ivana Milicevic, Frankie Faison, Hoon Lee, Rus Blackwell
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Tid: 1:37 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Lorentz Celo


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.