: A Most Wanted Man

Blu-ray anmeldelse

Den nederlandske regissøren Anton Corbijn fikk æren av å presentere avdøde Philip Seymour Hoffman i sin siste hovedrolle i en spillefilm. Ikke overraskende gjør begge to en meget god jobb.

Bilde til filmanmeldelse av A Most Wanted Man
Karakter
Thriller
A Most Wanted Man

 

Thrilleren, basert på en roman av John le Carré, forteller historien om den tsjetsjenske muslimen Issa Karpov (Grigoriy Dobrygin) som på ulovlig vis kommer seg til Hamburg, Tyskland. Han blir gjenstand for oppmerksomhet i en del av en internasjonal operasjon for å forebygge terrorhandlinger. Issa blir hjulpet av den idealistiske advokaten Annabel Richter (Rachel McAdams) mens han blir nøye overvåket av hemmelig etterretning, ledet av den noe destruktive spionlederen Günther Bachmann (Seymour Hoffman).

 

A Most Wanted Man er den tredje spillefilmen til den anerkjente fotografen og regissøren Anton Corbijn (Control, The American). Han er en svært visuelt bevisst filmskaper og bruker det kjølige og skitne Hamburg til å formidle historien med en nøktern estetikk og klaustrofobisk interiør. Filmen oser av stille desperasjon hos karakterene, og særlig hos hovedrolleinnehaver Philip Seymour Hoffman som spiller den alkoholiserte og nedkjørte agenten Bachmann. Han har som vanlig stor tilstedeværelse og gjør nok en imponerende prestasjon. Det er ingen tvil om at hans bortgang i februar 2014 tilfører, både hans karakter og filmen, en ekstra tristesse og dimensjon. A Most Wanted Man er en sterk og elegant thriller med et helt spesielt ettermæle. Fem stjerner.

 

Vårt anmeldereksemplar på Blu-ray har dessverre ikke noe ekstramateriell. Veldig synd da det hadde vært interessant med noen betraktninger rundt produksjonen. Lydsporet er meget bra og spesielt i formidlingen av dialogen. Bildet er også fortreffelig med en flott gjengivelse av mye bra foto.

button-PK

Fakta

  • Release: 12. januar 2015   Regi: Anton Corbijn
  • Med: Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Robin Wright, Willem Dafoe, Daniel Brühl, Nina Hoss
  • Genre: Thriller
  • Land: UK
  • År: 2014
  • Tid: 2:01 t.

IMDB Rating

Lorentz Celo


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.
The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.
HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.
The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.
Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».
Christopher Nolans nyeste film er en herlig, tidvis absurd, blanding av James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.