Anmeldelse: A Most Wanted Man – Blu-ray anmeldelse
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

A Most Wanted Man

Blu-ray anmeldelse

Den nederlandske regissøren Anton Corbijn fikk æren av å presentere avdøde Philip Seymour Hoffman i sin siste hovedrolle i en spillefilm. Ikke overraskende gjør begge to en meget god jobb.

forfatter
Publisert 04.12.14 - 16:23
Karakter
Thriller
A Most Wanted Man

 

Thrilleren, basert på en roman av John le Carré, forteller historien om den tsjetsjenske muslimen Issa Karpov (Grigoriy Dobrygin) som på ulovlig vis kommer seg til Hamburg, Tyskland. Han blir gjenstand for oppmerksomhet i en del av en internasjonal operasjon for å forebygge terrorhandlinger. Issa blir hjulpet av den idealistiske advokaten Annabel Richter (Rachel McAdams) mens han blir nøye overvåket av hemmelig etterretning, ledet av den noe destruktive spionlederen Günther Bachmann (Seymour Hoffman).

 

A Most Wanted Man er den tredje spillefilmen til den anerkjente fotografen og regissøren Anton Corbijn (Control, The American). Han er en svært visuelt bevisst filmskaper og bruker det kjølige og skitne Hamburg til å formidle historien med en nøktern estetikk og klaustrofobisk interiør. Filmen oser av stille desperasjon hos karakterene, og særlig hos hovedrolleinnehaver Philip Seymour Hoffman som spiller den alkoholiserte og nedkjørte agenten Bachmann. Han har som vanlig stor tilstedeværelse og gjør nok en imponerende prestasjon. Det er ingen tvil om at hans bortgang i februar 2014 tilfører, både hans karakter og filmen, en ekstra tristesse og dimensjon. A Most Wanted Man er en sterk og elegant thriller med et helt spesielt ettermæle. Fem stjerner.

 

Vårt anmeldereksemplar på Blu-ray har dessverre ikke noe ekstramateriell. Veldig synd da det hadde vært interessant med noen betraktninger rundt produksjonen. Lydsporet er meget bra og spesielt i formidlingen av dialogen. Bildet er også fortreffelig med en flott gjengivelse av mye bra foto.

button-PK

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Fakta
 • Release: 12. januar 2015   Regi: Anton Corbijn
 • Med: Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Robin Wright, Willem Dafoe, Daniel Brühl, Nina Hoss
 • Genre: Thriller
 • Land: UK
 • År: 2014
 • Tid: 2:01 t.
IMDB Rating

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En kvinnelig Hulk kan da umulig være bra? Det finnes mange dyr i Arken – og åpenbart enda flere i Marvel-universet. She-Hulk er faktisk et friskt pust innenfor genren.
Se Karpe på Viaplay. Fra i dag av kan du se den kritikerroste Karpe-dokumentaren på Viaplay.
Vi foretrekker Durek som konge! Netflix koker pinlig, tidvis amatørmessig, såpeopera-suppe av historien til det norske kronprinsparet.
House of the Dragon: Handlingen lekket Handlingen i alle episodene av den nye HBO-serien House of the Dragon har blitt lekket på Reddit.
Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.
Marvel lanserer dameversjon av Hulken! Marvel-universet er åpenbart ufullendt uten også en kvinnelig versjon av den grønne, sinte, mannen (kjent som Hulken).
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend