A Most Wanted Man

Blu-ray anmeldelse

Den nederlandske regissøren Anton Corbijn fikk æren av å presentere avdøde Philip Seymour Hoffman i sin siste hovedrolle i en spillefilm. Ikke overraskende gjør begge to en meget god jobb.
Bilde til filmanmeldelse av A Most Wanted Man
Karakter
Thriller
A Most Wanted Man
forfatter

 

Thrilleren, basert på en roman av John le Carré, forteller historien om den tsjetsjenske muslimen Issa Karpov (Grigoriy Dobrygin) som på ulovlig vis kommer seg til Hamburg, Tyskland. Han blir gjenstand for oppmerksomhet i en del av en internasjonal operasjon for å forebygge terrorhandlinger. Issa blir hjulpet av den idealistiske advokaten Annabel Richter (Rachel McAdams) mens han blir nøye overvåket av hemmelig etterretning, ledet av den noe destruktive spionlederen Günther Bachmann (Seymour Hoffman).

 

A Most Wanted Man er den tredje spillefilmen til den anerkjente fotografen og regissøren Anton Corbijn (Control, The American). Han er en svært visuelt bevisst filmskaper og bruker det kjølige og skitne Hamburg til å formidle historien med en nøktern estetikk og klaustrofobisk interiør. Filmen oser av stille desperasjon hos karakterene, og særlig hos hovedrolleinnehaver Philip Seymour Hoffman som spiller den alkoholiserte og nedkjørte agenten Bachmann. Han har som vanlig stor tilstedeværelse og gjør nok en imponerende prestasjon. Det er ingen tvil om at hans bortgang i februar 2014 tilfører, både hans karakter og filmen, en ekstra tristesse og dimensjon. A Most Wanted Man er en sterk og elegant thriller med et helt spesielt ettermæle. Fem stjerner.

 

Vårt anmeldereksemplar på Blu-ray har dessverre ikke noe ekstramateriell. Veldig synd da det hadde vært interessant med noen betraktninger rundt produksjonen. Lydsporet er meget bra og spesielt i formidlingen av dialogen. Bildet er også fortreffelig med en flott gjengivelse av mye bra foto.

button-PK

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?
Fakta
  • Release: 12. januar 2015   Regi: Anton Corbijn
  • Med: Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Robin Wright, Willem Dafoe, Daniel Brühl, Nina Hoss
  • Genre: Thriller
  • Land: UK
  • År: 2014
  • Tid: 2:01 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Lorentz Celo


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.