TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

A Million Ways to Die in the West

Blu-ray anmeldelse

Multikunstneren og skaperen av blant annet Family Guy har denne gangen vært litt for kreativ. Filmen har massevis av kvalitet, men skyter seg selv i foten med et eksess av elleville og unødvendige påfunn.

forfatter
Publisert 30.10.14 - 04:00
Karakter
Komedie
A Million Ways to Die in the West

http://www.youtube.com/watch?v=WhGkcOoTlkQ

Året er 1882 og vi befinner oss i det gamle ville vesten hvor livet er en stor utfordring for folk flest. Det eneste som er enkelt er å møte en altfor tidlig død. Sauebonden Albert (Seth MacFarlane) er en relativt forsiktig og myk mann som virkelig ikke passer inn i harde tider. I tillegg til hans lette melankoli og følelsen av utilstrekkelighet, blir han forlatt av sin kjæreste (Amanda Seyfried) som foretrekker den kjekke og rike bartemannen Foy (Neil P. Harris). En dag dukker en mystisk og vakker kvinne (Charlize Theron) opp i byen, som hjelper Albert med å finne mot. Men da hennes ektemann (Liam Neeson), en notorisk forbryter, søker hevn blir han utsatt for en stor test.

Seth MacFarlane (Ted) spiller hovedrollen og har både skrevet og regissert A Million Ways to Die in the West. Resultatet er en høyst todelt opplevelse. Filmen er rent teknisk sett meget godt laget, og har blant annet nydelig foto, mange fine detaljer og en solid casting. Problemet er at MacFarlane ødelegger filmen med et overdrevet bruk av tidvis ekstreme scener med sex og vold som trekker seerne ut av kjernehistorien, og skaper et produkt som blir lite sammensatt med bruddstykker av absurd komedie og konvensjonell filmfortelling. Kort oppsummert: En retnings- og meningsløs film med fine detaljer men med skrantende helhet. Tre stjerner.

Teknisk er utgivelsen meget god, masse ekstramateriell av ulik art og både lyden (dts-MA 5.1) og bildet er nesten helt perfekt.

button-PK

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Fakta
 • Release: 15. oktober 2014
 • Regi: Seth MacFarlane
 • Med: Seth MacFarlane, Charlize Theron, Amanda Seyfried, Liam Neeson, Neil Patrick Harris, Giovanni Ribisi
 • Genre: Komedie
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 1:55 t.
IMDB Rating

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vi foretrekker Durek som konge! Netflix koker pinlig, tidvis amatørmessig, såpeopera-suppe av historien til det norske kronprinsparet.
House of the Dragon: Handlingen lekket Handlingen i alle episodene av den nye HBO-serien House of the Dragon har blitt lekket på Reddit.
Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.
Marvel lanserer dameversjon av Hulken! Marvel-universet er åpenbart ufullendt uten også en kvinnelig versjon av den grønne, sinte, mannen (kjent som Hulken).
Vinner hun kronprinsens hjerte? Netflix slipper trailer til prermiereklar norsk spillefilm.
Dramaet som engasjerte hele verden! En høydramatisk historie fra virkelighetene – men Howard får aldri hevet temperaturen til kokepunktet.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend