Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

A Million Ways to Die in the West

Blu-ray anmeldelse

Multikunstneren og skaperen av blant annet Family Guy har denne gangen vært litt for kreativ. Filmen har massevis av kvalitet, men skyter seg selv i foten med et eksess av elleville og unødvendige påfunn.
Karakter
Komedie
A Million Ways to Die in the West

Året er 1882 og vi befinner oss i det gamle ville vesten hvor livet er en stor utfordring for folk flest. Det eneste som er enkelt er å møte en altfor tidlig død. Sauebonden Albert (Seth MacFarlane) er en relativt forsiktig og myk mann som virkelig ikke passer inn i harde tider. I tillegg til hans lette melankoli og følelsen av utilstrekkelighet, blir han forlatt av sin kjæreste (Amanda Seyfried) som foretrekker den kjekke og rike bartemannen Foy (Neil P. Harris). En dag dukker en mystisk og vakker kvinne (Charlize Theron) opp i byen, som hjelper Albert med å finne mot. Men da hennes ektemann (Liam Neeson), en notorisk forbryter, søker hevn blir han utsatt for en stor test.

Seth MacFarlane (Ted) spiller hovedrollen og har både skrevet og regissert A Million Ways to Die in the West. Resultatet er en høyst todelt opplevelse. Filmen er rent teknisk sett meget godt laget, og har blant annet nydelig foto, mange fine detaljer og en solid casting. Problemet er at MacFarlane ødelegger filmen med et overdrevet bruk av tidvis ekstreme scener med sex og vold som trekker seerne ut av kjernehistorien, og skaper et produkt som blir lite sammensatt med bruddstykker av absurd komedie og konvensjonell filmfortelling. Kort oppsummert: En retnings- og meningsløs film med fine detaljer men med skrantende helhet. Tre stjerner.

Teknisk er utgivelsen meget god, masse ekstramateriell av ulik art og både lyden (dts-MA 5.1) og bildet er nesten helt perfekt.

button-PK

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
Fakta
  • Release: 15. oktober 2014
  • Regi: Seth MacFarlane
  • Med: Seth MacFarlane, Charlize Theron, Amanda Seyfried, Liam Neeson, Neil Patrick Harris, Giovanni Ribisi
  • Genre: Komedie
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 1:55 t.
IMDB Rating
Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.