: A Million Ways to Die in the West

Blu-ray anmeldelse

Multikunstneren og skaperen av blant annet Family Guy har denne gangen vært litt for kreativ. Filmen har massevis av kvalitet, men skyter seg selv i foten med et eksess av elleville og unødvendige påfunn.

Karakter
Komedie
A Million Ways to Die in the West

Året er 1882 og vi befinner oss i det gamle ville vesten hvor livet er en stor utfordring for folk flest. Det eneste som er enkelt er å møte en altfor tidlig død. Sauebonden Albert (Seth MacFarlane) er en relativt forsiktig og myk mann som virkelig ikke passer inn i harde tider. I tillegg til hans lette melankoli og følelsen av utilstrekkelighet, blir han forlatt av sin kjæreste (Amanda Seyfried) som foretrekker den kjekke og rike bartemannen Foy (Neil P. Harris). En dag dukker en mystisk og vakker kvinne (Charlize Theron) opp i byen, som hjelper Albert med å finne mot. Men da hennes ektemann (Liam Neeson), en notorisk forbryter, søker hevn blir han utsatt for en stor test.

Seth MacFarlane (Ted) spiller hovedrollen og har både skrevet og regissert A Million Ways to Die in the West. Resultatet er en høyst todelt opplevelse. Filmen er rent teknisk sett meget godt laget, og har blant annet nydelig foto, mange fine detaljer og en solid casting. Problemet er at MacFarlane ødelegger filmen med et overdrevet bruk av tidvis ekstreme scener med sex og vold som trekker seerne ut av kjernehistorien, og skaper et produkt som blir lite sammensatt med bruddstykker av absurd komedie og konvensjonell filmfortelling. Kort oppsummert: En retnings- og meningsløs film med fine detaljer men med skrantende helhet. Tre stjerner.

Teknisk er utgivelsen meget god, masse ekstramateriell av ulik art og både lyden (dts-MA 5.1) og bildet er nesten helt perfekt.

button-PK

Fakta

  • Release: 15. oktober 2014
  • Regi: Seth MacFarlane
  • Med: Seth MacFarlane, Charlize Theron, Amanda Seyfried, Liam Neeson, Neil Patrick Harris, Giovanni Ribisi
  • Genre: Komedie
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 1:55 t.

IMDB Rating

Lorentz Celo


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Susanne Bier serverer et spennende, og vellaget, thrillerdrama på HBO.
14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.
The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.
Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.
The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.
Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».