TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: A Million Ways to Die in the West

Blu-ray anmeldelse

Multikunstneren og skaperen av blant annet Family Guy har denne gangen vært litt for kreativ. Filmen har massevis av kvalitet, men skyter seg selv i foten med et eksess av elleville og unødvendige påfunn.

Karakter
Komedie
A Million Ways to Die in the West

Fakta:

  • Release: 15. oktober 2014
  • Regi: Seth MacFarlane
  • Med: Seth MacFarlane, Charlize Theron, Amanda Seyfried, Liam Neeson, Neil Patrick Harris, Giovanni Ribisi
  • Genre: Komedie
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 1:55 t.

Året er 1882 og vi befinner oss i det gamle ville vesten hvor livet er en stor utfordring for folk flest. Det eneste som er enkelt er å møte en altfor tidlig død. Sauebonden Albert (Seth MacFarlane) er en relativt forsiktig og myk mann som virkelig ikke passer inn i harde tider. I tillegg til hans lette melankoli og følelsen av utilstrekkelighet, blir han forlatt av sin kjæreste (Amanda Seyfried) som foretrekker den kjekke og rike bartemannen Foy (Neil P. Harris). En dag dukker en mystisk og vakker kvinne (Charlize Theron) opp i byen, som hjelper Albert med å finne mot. Men da hennes ektemann (Liam Neeson), en notorisk forbryter, søker hevn blir han utsatt for en stor test.

Seth MacFarlane (Ted) spiller hovedrollen og har både skrevet og regissert A Million Ways to Die in the West. Resultatet er en høyst todelt opplevelse. Filmen er rent teknisk sett meget godt laget, og har blant annet nydelig foto, mange fine detaljer og en solid casting. Problemet er at MacFarlane ødelegger filmen med et overdrevet bruk av tidvis ekstreme scener med sex og vold som trekker seerne ut av kjernehistorien, og skaper et produkt som blir lite sammensatt med bruddstykker av absurd komedie og konvensjonell filmfortelling. Kort oppsummert: En retnings- og meningsløs film med fine detaljer men med skrantende helhet. Tre stjerner.

Teknisk er utgivelsen meget god, masse ekstramateriell av ulik art og både lyden (dts-MA 5.1) og bildet er nesten helt perfekt.

button-PK

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Legg igjen en kommentar

 

Lorentz Celo


Siste artikler: