: 12 Monkeys, sesong 1

HBO

I 1995 hadde den eksentriske filmregissøren Terry Gilliam premiere på sin mørke og fascinerende sci-fi-klassiker 12 Monkeys. Nå, 20 år senere, kommer en TV-serie basert på filmen som dessverre ikke kommer til å få samme ettermæle.

Karakter
Drama
12 Monkeys, sesong 1

Serien legger seg ganske tett på premisset til den originale filmen og forteller historien om James Cole (Aaron Stanford) som blir sendt tilbake fra en dødsdømt framtid i 2043 til vår nåtid for å hindre at verden går under. Cole får hjelp av den kvinnelige forskeren Cassandra Railly (Amanda Schull) til å lete etter opprinnelsen til viruset som angivelig har tatt livet av 7 milliarder mennesker.

Produsentene av TV-serien 12 Monkeys, SyFy, har funnet en god inspirasjon til å lage en beretning med et spennende plott og bakteppe. Dessverre makter ikke serien å gjenskape det dystopiske universet eller det forunderlige aspektet ved tidsreise som Gilliams film. Den har ikke nok nedslagskraft til å skape samme fascinasjon eller drøfte de filosofiske spørsmål rundt historiens premiss. I tillegg bærer serien preg av et lettere sulteforet budsjett som gir den et litt billig preg. 12 Monkeys skal likevel ha skryt for å være en tett thriller-serie som har mye fin action og gode prestasjoner fra skuespillerne. Det er få dødpunkter og det er ingen tvil om at dette er et greit tidsfordriv på en tirsdagskveld. Men når man tar utgangspunkt i en så god film forventer man noe mer enn dette. Potensialet til serien er mye større, og det kan jo også hende at det tar seg opp etter hvert. Anmeldelsen er basert på de fire første episodene. Tre sterke stjerner.

12 Monkeys - sesong 1_7 12 Monkeys - Season 1 12 Monkeys - Season 1 12 Monkeys - sesong 1_4 12 Monkeys - Season 1
<
>

Serien kan nå strømmes på HBO Nordic, og det er intet å utsette på den tekniske kvaliteten. Både lyd og bilde sitter godt; det er fint å se hvordan utviklingen går hos leverandørene av strømmet underholdning. Framtiden er lysere enn i 12 Monkeys!

12 Monkeys - sesong 1_8

Fakta

  • Release: 1. mai 2015
  • Regi: Travis Fickett
  • Med: Aaron Stanford, Amanda Schull, Kirk Acevedo, Noah Bean, Demore Barnes, Benjamin Meranda
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Tid: 9:46 t.

IMDB Rating

Lorentz Celo


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.
The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.
HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.
The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.
Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».
Christopher Nolans nyeste film er en herlig, tidvis absurd, blanding av James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.