Anmeldelse: 12 Monkeys, sesong 1 – HBO
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

12 Monkeys, sesong 1

HBO

I 1995 hadde den eksentriske filmregissøren Terry Gilliam premiere på sin mørke og fascinerende sci-fi-klassiker 12 Monkeys. Nå, 20 år senere, kommer en TV-serie basert på filmen som dessverre ikke kommer til å få samme ettermæle.

forfatter
Publisert 07.05.15 - 16:05
Karakter
Drama
12 Monkeys, sesong 1

Serien legger seg ganske tett på premisset til den originale filmen og forteller historien om James Cole (Aaron Stanford) som blir sendt tilbake fra en dødsdømt framtid i 2043 til vår nåtid for å hindre at verden går under. Cole får hjelp av den kvinnelige forskeren Cassandra Railly (Amanda Schull) til å lete etter opprinnelsen til viruset som angivelig har tatt livet av 7 milliarder mennesker.

Produsentene av TV-serien 12 Monkeys, SyFy, har funnet en god inspirasjon til å lage en beretning med et spennende plott og bakteppe. Dessverre makter ikke serien å gjenskape det dystopiske universet eller det forunderlige aspektet ved tidsreise som Gilliams film. Den har ikke nok nedslagskraft til å skape samme fascinasjon eller drøfte de filosofiske spørsmål rundt historiens premiss. I tillegg bærer serien preg av et lettere sulteforet budsjett som gir den et litt billig preg. 12 Monkeys skal likevel ha skryt for å være en tett thriller-serie som har mye fin action og gode prestasjoner fra skuespillerne. Det er få dødpunkter og det er ingen tvil om at dette er et greit tidsfordriv på en tirsdagskveld. Men når man tar utgangspunkt i en så god film forventer man noe mer enn dette. Potensialet til serien er mye større, og det kan jo også hende at det tar seg opp etter hvert. Anmeldelsen er basert på de fire første episodene. Tre sterke stjerner.

12 Monkeys - sesong 1_7 12 Monkeys - Season 1 12 Monkeys - Season 1 12 Monkeys - sesong 1_4 12 Monkeys - Season 1
<
>

Serien kan nå strømmes på HBO Nordic, og det er intet å utsette på den tekniske kvaliteten. Både lyd og bilde sitter godt; det er fint å se hvordan utviklingen går hos leverandørene av strømmet underholdning. Framtiden er lysere enn i 12 Monkeys!

12 Monkeys - sesong 1_8

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Fakta
 • Release: 1. mai 2015
 • Regi: Travis Fickett
 • Med: Aaron Stanford, Amanda Schull, Kirk Acevedo, Noah Bean, Demore Barnes, Benjamin Meranda
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2015
 • Tid: 9:46 t.
IMDB Rating

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En kvinnelig Hulk kan da umulig være bra? Det finnes mange dyr i Arken – og åpenbart enda flere i Marvel-universet. She-Hulk er faktisk et friskt pust innenfor genren.
Se Karpe på Viaplay. Fra i dag av kan du se den kritikerroste Karpe-dokumentaren på Viaplay.
Vi foretrekker Durek som konge! Netflix koker pinlig, tidvis amatørmessig, såpeopera-suppe av historien til det norske kronprinsparet.
House of the Dragon: Handlingen lekket Handlingen i alle episodene av den nye HBO-serien House of the Dragon har blitt lekket på Reddit.
Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.
Marvel lanserer dameversjon av Hulken! Marvel-universet er åpenbart ufullendt uten også en kvinnelig versjon av den grønne, sinte, mannen (kjent som Hulken).
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend