12 Monkeys, sesong 1

HBO

I 1995 hadde den eksentriske filmregissøren Terry Gilliam premiere på sin mørke og fascinerende sci-fi-klassiker 12 Monkeys. Nå, 20 år senere, kommer en TV-serie basert på filmen som dessverre ikke kommer til å få samme ettermæle.
Karakter
Drama
12 Monkeys, sesong 1
forfatter

Serien legger seg ganske tett på premisset til den originale filmen og forteller historien om James Cole (Aaron Stanford) som blir sendt tilbake fra en dødsdømt framtid i 2043 til vår nåtid for å hindre at verden går under. Cole får hjelp av den kvinnelige forskeren Cassandra Railly (Amanda Schull) til å lete etter opprinnelsen til viruset som angivelig har tatt livet av 7 milliarder mennesker.

Produsentene av TV-serien 12 Monkeys, SyFy, har funnet en god inspirasjon til å lage en beretning med et spennende plott og bakteppe. Dessverre makter ikke serien å gjenskape det dystopiske universet eller det forunderlige aspektet ved tidsreise som Gilliams film. Den har ikke nok nedslagskraft til å skape samme fascinasjon eller drøfte de filosofiske spørsmål rundt historiens premiss. I tillegg bærer serien preg av et lettere sulteforet budsjett som gir den et litt billig preg. 12 Monkeys skal likevel ha skryt for å være en tett thriller-serie som har mye fin action og gode prestasjoner fra skuespillerne. Det er få dødpunkter og det er ingen tvil om at dette er et greit tidsfordriv på en tirsdagskveld. Men når man tar utgangspunkt i en så god film forventer man noe mer enn dette. Potensialet til serien er mye større, og det kan jo også hende at det tar seg opp etter hvert. Anmeldelsen er basert på de fire første episodene. Tre sterke stjerner.

12 Monkeys - sesong 1_7 12 Monkeys - Season 1 12 Monkeys - Season 1 12 Monkeys - sesong 1_4 12 Monkeys - Season 1
<
>

Serien kan nå strømmes på HBO Nordic, og det er intet å utsette på den tekniske kvaliteten. Både lyd og bilde sitter godt; det er fint å se hvordan utviklingen går hos leverandørene av strømmet underholdning. Framtiden er lysere enn i 12 Monkeys!

12 Monkeys - sesong 1_8

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?
Fakta
  • Release: 1. mai 2015
  • Regi: Travis Fickett
  • Med: Aaron Stanford, Amanda Schull, Kirk Acevedo, Noah Bean, Demore Barnes, Benjamin Meranda
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Tid: 9:46 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Lorentz Celo


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.