Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Audio-Technica ATH-ANC9

Mer musikk og mindre støy

Helt stille blir det aldri, men med disse på hodet, hører du mer musikk og mindre støy. Det har sine fordeler.

Skrevet av / 01.10.14 - 10:45
Audio-Technica ATH-ANC9
Lasse Svendsen

Den største ulempen med å høre musikk når man reiser kollektivt, er at støyen rundt deg. Suset i flykabinen, rusingen av motorer og rumlingen fra skinnegangen, trenger gjennom musikken og reduserer opplevelsen. Resultatet er gjerne at man skrur opp volumet, for å drukne støyen.

Det gjør vondt verre. Da øker forvrengingen og lydkvaliteten forringes. En sideeffekt er at høyere volum på sikt kan gi redusert hørsel.

Derfor er hodetelefoner med aktiv støydemping en god ide. De fungerer som her, i Audio-Technica ATH-ANC9, hvor små mikrofoner plukker opp støyen og en elektronisk krets brukes for å kompensere for støyen. De beste hodetelefonene med støydemping vi har testet, er PSB M4U2, AKG K495NC og Bose Quietcomfort 15. Sistnevnte har den klart mest balanserte støydempingen, men i motsetning til ANC9, kan du ikke bruke hodetelefonene hvis batteriet dør.

Det kan du her. Hvis du bruker lithium-batterier, kan de spille i opp til 35 timer på et batteri, eller 20 timer på ladbare li-ion batterier.

ath-anc9 kit

I ANC9 finnes det tre moduser for støydemping. Den første er beregnet på miljøer ned mye støy, som tog, buss og fly og kjennetegnes ved at du hører et kort pip som indikerer modus 1. Trykker du på knappen en gang til, skifter lyset til rødt, og du hører to pip. Modus 2 passer for kontormiljøer hvor det ikke er mye støy, mens modus 3 med tre pip  og grønt lys, har den svakeste dempingen.

Det fungerer aldeles utmerket. Modus 1 benyttet jeg på fly, og den dempet svært mye av støyen i kabinen.

En sammenligning med Bose Quietcomfort 15 viste at påstanden om 95 prosent demping i ANC9, ikke kunne være langt unna sannheten. Hodetelefonene dempet merkbart bedre enn QC15, men suset fra støydempingen var mer fremtredende i ANC9.

Lydkvaliteten skiller seg også en del fra QC15. I ANC9 er lyden mye fyldigere, bassen er mer distinkt, særlig i modus 1 og 2, men ikke så balansert som i modus 3. Lydbildet er også varmere, men ikke så oppløst og luftig som i AKG K495NC. Den største ulempen er at de ikke spiller så høyt, noe heller ikke QX15 gjør. En god hodetelefonforsterker fra Fiio vil gjøre susen.

De kompakte hodetelefonene ligger komfortabelt rundt øret, og lyder brukbart når batteriet dør og du må spille uten den lydforbedrende kretsen. Med aktiv støydemping aktivert er ANC9 blant de aller beste reisehodetelefonene, bare slått av de dyrere AKG K495NC på lydkvalitet.

ANC_9

Lyd & Bilde mener

God bærekomfort og fyldig lyd gjør disse til et av de beste valgene, når man trenger hodetelefoner med støydemping. Lang batteritid og valgbar støydemping gjør at de passer godt til alle typer reiser. Litt mørkere klang enn noen liker, og tross knapp på ledningen, kan du ikke styre musikken eller samtaler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Yamaha faller igjennom

Best lyd for pengene

Kjøp heller forgjengeren

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Lyd & Bilde
Scroll to Top