Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vi har sett på Xperia Z3+

Raskere, tynnere og lettere, men et litt forvirrende navn.

Skrevet av / 26.05.15 - 16:06
Vi har sett på Xperia Z3+

Da Sony Mobile nylig smuglanserte en Xperia Z4 i Japan, fantes ingen informasjon om når eller om den skulle komme hit. Men i dag ble nesten nøyaktig den samme mobilen presentert her. Under navnet Xperia Z3+. Og i mars ble Xperia Z4 Tablet presentert. Navnforvirringen er komplett. Så hva blir neste modell? Z5 – og dermed hoppe helt over Z4?

Z3 left side
Ladekontakten som hos Z3 (underst) satt på siden, har blitt flyttet til undersiden på Z3+.

Fysisk er ikke forskjellen mot forgjengeren stor, den har samme ytre mål, bortsett fra at den har blitt 0,5 millimeter tynnere og vekten har minket med 9 gram. Det er vanskelig å se noen forskjell mellom de to modellene i hånden.

Z3 right side
Færre luker enn på den kopperfargede Z3.

Det som derimot er nytt er at den irriterende luken for ladningsporten er borte. Og likevel er den vanntett. Den har videre blitt flyttet til bunnen, som åpner for muligheten til en ladestasjon, som er ekstrautstyr. Dermed har man kunnet fjerne kontaktene på siden og stramme opp utseendet. SD- og SIM-kortplassen er også slått sammen til én luke. I det hele tatt har den nye mobilen fått et renere og lekrere utseende.

Z3 angle
USB-ladekontakten sitter i bunnen, uten luke.

Apropos utseendet så har metallkanten blitt blankere og fargevalgene har blitt noe endret. Hvitt og svart som tidligere, men en mer gullaktig nyanse av kobber, pluss den nye signaturfargen Aqua Green. Som når sant skal sies ser mer blå-turkis ut.

Z3 camera

Selfiekameraet er oppgradert til 5 megapiksler, autofokus og et vidvinkelobjektiv på 25 mm for gruppebilder. Hovedkameraet har som tidligere en uvanlig stor 1/2.3 sensor og 20,7 megapikslers uppløsning, selv om de fleste bilder gudskjelov blir tatt i 8 megapiksler. Forskjellen mot tidligere ligger i stedet i mykvaren som har fått en bedre autofunksjon, pluss at den nå har en Gourmet-funksjon for de så populære matbildene.

blommor z3
Blomsterbilde med Xperia Z3
blommor z3+
Blomsterbilde med Xperia Z3+

Skjermen har samme 5,2 tommers størrelse og full-HD-oppløsning som Z3. Ikke i klasse med QHD-modeller som LG G4, Samsung Galaxy S6 og Motorola Nexus 6. På den andre siden kan man spørre seg om man virkelig trenger høyere oppløsning på en 5-tommers skjerm enn på sin 20-tommers dataskjerm? Derimot har skjermen fått høyere lysstyrke og bedre kontrast, som hjelper når man skal  bruke den utendørs.

z3 hand SE

Høyere oppløsning gir jo også høyere strømforbruk, og til tross for at batteriet har fått noe mindre kapasitet fortsetter Sony Mobile å love samme gode «2 dagers normalbruk» på en ladning. Nøyaktig som vi faktisk opplevde på Z3. Så kan man spørre seg hvorfor man ikke gikk for samme batterikapasitet som før og i stedet enda lenger bruk?

På innsiden har det skjedd saker og ting. Prosessoren er oppgradert fra den gamla Snapdragon 801 til seneste åttekjerners 64-bits Snapdragon 810. For ekstra krevende applikasjoner er den like lynrask som LG G Flex 2 og HTC One M9. Innebygd lagringsplass har blitt fordoblet til 32 GB og kan utvides med minnekort på inntil 128 GB. Den har også fått raskere dataoverføring takket være støtte for LTE Cat 6 og Wifi MIMO.

I det hele tatt virker det som nøyaktig den oppfriskningen som Z3 trengte for å henge med øvrige produsenters nylanserte mobiltelefoner (les vår test her). Vi kommer tilbake om kort tid med en fullstendig test av Z3+.

Xperia_ActionCam_Z3+_back_front_2 webb

Fra og med i dag kan man forhåndsbestille Xperia Z3+ for 6.490 kroner (eller subsidiert med abonnement), og er du rask får du med actionvideokameraet HDR-AZ1 på kjøpet. Levering skjer den 30. juni.

www.sonymobile.com

 

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Lyd & Bilde
Scroll to Top