Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Solid lavpris-nettbrett fra Lenovo

Til 1.500 kroner får man meget tablet for pengene med TAB S8 fra kinesiske Lenovo.

Skrevet av / 06.09.14 - 12:43
Solid lavpris-nettbrett fra Lenovo

Det finnes et utall Android-nettbrett til under 2.000 kroner, men Lenovo TAB S8 til en forventet norsk pris på 1.500 kroner virker som et langt dyrere produkt. Vi prøvde det nye Android-nettbrettet på Lenovos stand på IFA-messen i Berlin, og ble positivt overrasket over den enkle designen og den lekre byggekvaliteten.

DSC01339

Skjermen er på 8 tommer og har en oppløsning på 1920 x 1200 piksler, hvilket er bedre enn Full HD, og ved første øyekast – og med det forbehold at lysforholdene på en messe er meget unaturlige – virket bildekvaliteten imponerende god. Spesielt til prisen.

Det er innebygd et 1,6 megapiksel HD-kamera i nettbrettets frontpanel, som gir mulighet for å videochatte. Vender man TAB S8 rundt, vil man oppdage et 8 megapiksel kamera på baksiden. Den lave blenderen på f2,2 sikrer at man kan ta skarpe bilder selv i dempet lys.

lenovotab_s8

Lenovo TAB S8 er Lenovos første Android-baserte 8-tommers nettbrett, og det kommer med Intel Atom-prosessor. Det finnes dessuten en variant med 4G/LTE – det er imidlertid Wi-Fi-modellen som koster 1.500 kroner – samt 2 GB RAM og 16 GB innebygd lagring, som kan utvides med microSD-kort på opptil 32 GB. Nettbrettet veier 300 gram og er 7,9 mm tykt.

Med litt hell vil Lenovo TAB S8 kunne kjøpes i norske butikker allerede i løpet av september.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top