TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Philips The One 55″ (55PUS8897/12)

Knallsterk bildeopplevelse!

Philips The One leverer imponerende skarp bildekvalitet, og har dessuten en særegen finesse i ermet – Ambilight!

forfatter
Publisert 14.10.22 - 09:00
Karakter
Philips The One 55″ (55PUS8897/12)
L&B menerskew
pluss Philips-skjermen leverer et meget skarpt og kontrastrikt bilde, samtidig som det fargerike Ambilight-lyset sørger for å gi opplevelsen en ekstra boost.
minus Lyden er relativt slank, og skriker etter hjelp fra en lydplanke eller lydsystem.
Spesifikasjoner
 • Størrelse/type: 55” 4K LCD (IPS)
 • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
 • Panelfrekvens: 100/120 Hz
 • Operativsystem: Android TV (11)
 • Innganger: 4 HDMI (2 x 2.1), 1 USB 2.0
 • Utganger: Optisk digital lydutgang, HDMI eARC
 • HDR: Dolby Vision, HDR10+, HLG
 • Gaming: VRR, ALLM, FreeSync Premium
 • Annet: P5 videoprosessor, Dolby Atmos, tresidig Ambilight
 • Skjermstørrelser: 50”, 55”, 65”
 • Web: philips.no
Veil. pris 8990 Produktside

Philips har gitt denne modellen det freidige kallenavnet «The One», fordi den angivelig skal ha det meste en moderne TV behøver av finesser. Modellserien kommer i størrelser fra 50 til 75/86 tommer, alle med Android TV og Ambilight.

Obs! Philips-modellen finnes tilgjengelig under flere modellnummer, bl.a PUS8807 og PUS8897, der spesifikasjonene er veldig like, men med enten lys eller mørk ramme.

 

Philips The One 55″

Philips har sverget til Android brukergrensesnittet i en årrekke. Årets modell bruker versjon 11, men Philips har ikke tatt steget til den nye Google TV plattformen ennå. Menysystemet ser derfor litt mer tradisjonelt ut enn hos Sony og TCL, men fungerer likevel greit og gir adgang til et bredt utvalg av apper og strømmetjenester.

Tilkoblingsmulighetene er gode, med fire HDMI innganger hvorav to av dem støtter 120 Hz. Her er også støtte for gaming-finesser som VRR og Freesync Premium. Vi målte input lag til cirka 17 millisekunder, hvilket er godkjent, så lenge du ikke er en hardcore e-sport utøver.

Philips Android Philips Ambilight Philips remote
<
>
Philips-skjermen har en fin design med mørk grå ramme rund skjermen og en liten børstet metallist nederst. Den står på en sentral montert fot som lett får plass på TV-bordet. (Foto: Audun Hage)

Bilde og lyd

Philips har alltid hatt sin egen tilnærming til bildegjengivelsen der de gjerne kliner til med litt sterkere kontrast, farger og skarphet enn de fleste. Det kan av og til bli for mye av det gode, men i The One sitt tilfelle, må vi si at det fungerer utmerket.

The One har en meget god bildegjengivelse for sin klasse: Vi er spesielt imponert av skarpheten, som fremhever små detaljer uten at det virker overdrevent. Nærbildene fra serier som House of the Dragon og Maktens ringer virker skummelt ekte og nærværende! I tillegg er bevegelsene glatte og flimmerfrie.

Philips-skjermen scorer også jevnt over bra på både kontrast, lysstyrke og fargegjengivelse, og den kommer svært nær favoritten fra TCL på flere områder. Hovedforskjellen er at konkurrenten (QLED860) har enda dypere svartnivå. Innsynsvinkelen er til gjengjeld jevnere på Philips enn flere av konkurrentene. Slik sett egner TV-en seg utmerket til både film, sport og spill.

Det tresidige Ambilight-lyset gir utvilsomt litt ekstra krydder til bildeopplevelsen. (Foto: Audun Hage)

The One har også en bonus-finesse som er særegen for Philips TV. Vi snakker så klart om omgivelseslyset Ambilight. Skjermen har tre sett med lysdioder på baksiden, som lyser opp omgivelsene i farger som matcher handlingen på skjermen.

Har man først fått øynene opp for Ambilight, kan det være vanskelig å gi slipp på. Lyset gir en ekstra piff til bildeopplevelsen, samtidig som det føles behagelig for øynene. Man kan selv stille inn hvor sterkt og dynamisk lyset skal være. Og er du ikke fan, går det selvsagt an å skru det helt av.

Lyden er derimot ikke like imponerende. Philips tilbyr en rekke ulike bildemoduser, inkludert en AI-modus som tilpasser seg automatisk, men det låter relativt slankt innestengt og slankt. En lydplanke er nok rett medisin her, dersom du vil ha lydgjengivelse som står i stil med den spreke bildekvaliteten. Her tilbyr Philips en del produkter fra sin egen stall, som kan kobles trådløst til TV-en via DTS Play-fi. Verdt å sjekke ut!

Når alt kommer til alt, er Philips The One en TV vi trygt kan anbefale. Den leverer bra på både brukervennlighet, bildekvalitet og finesser. Legg til en lydplanke, du kan få et fett oppsett!

 

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Også i denne testen:

Sharp EQ3EA (55EQ3EA)

Skarpt comeback?

Denne modellen fra Sharp leverer en god kombinasjon av bildekvalitet og brukervennlighet. Men konkurransen er tøff!

Sharp-skjermen har en fin fargegjengivelse, og Android-systemet gir et bredt utvalg av apps.
Bildefrekvensen er begrenset oppad til 60 Hz.

TCL QLED860 (55QLED860)

Kjapp, kontrastrik og brukervennlig

TCL QLED860 kommer med det oppdaterte Google TV brukergrensesnittet, og leverer meget lekker bildekvalitet til prisen.

TCL QLED860 gir et meget flott bilde, rikt på kontrast, i tillegg til et fint Google brukergrensesnitt og gode tilkoblingsmuligheter.
TCL har litt smalere innsynsvinkel enn konkurrenten fra Philips, og lyden er litt slankere enn forventet.

Samsung Q75B/Q77B (QE55Q77B)

Smart design, middels kontrast

Denne sylslanke Samsung-skjermen er fullspekket med finesser. Vi savner bare litt mer futt i kontrasten!

Samsung-modellen har en flott design og god brukervennlighet med flust av moderne finesser. Tilkoblingsmulighetene er også gode.
Kontrasten er midt på treet, og henger ikke helt med de beste i testen

Sony X85K/X89K (KD-55X89K)

Smart og spillvennlig

Denne TV-en fra Sony er godt tilrettelagt for gaming, og leverer både god brukervennlighet og fin bildekvalitet.

Sony-skjermen leverer knallsterk lysstyrke og fin kontrast, som gjør den velegnet til TV-titting i lyse rom.
Svartnivået og fargegjengivelsen er ikke på høyde med de beste, og lyden er skuffende slank.

LG NANO81 (55NANO816QA)

Svak kontrast

LG-skjermen scorer bra på brukervennlighet, men bildekvaliteten er ikke den sterkeste vi har sett.

LG-skjermen har en fin design og et flott brukergrensesnitt med mange apper.
Kontrasten er lite imponerende, og gir en nokså blass bildeopplevelse.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
LGs 2023 OLED TV-er klare for Norden Slippes i butikk 13. mars - kan forhåndsbestilles allerede nå.
lbpluss
Sjekk denne 98-tommeren fra Sony! Sony slår på stortromma og lanserer sin første 98-tommers 4K TV! Derimot kommer det ingen nye 8K TV-er i år.
lbpluss
Sony satser videre på QD-OLED Sony har holdt potte tett om årets nye TV-er, men nå har de endelig tatt bladet fra munnen. De nye toppmodellene A95L og A80L entrer scenen.
lbpluss
Allente lanserer spesialtilpasset Chromecast med Google TV Nå kan Allente-abonnentene sløyfe TV-boksen.
lbpluss
Her er Samsungs nye flaggskip 8K TV, QN900C En ny bildemodus betyr redningen for strømslukende 8K-TV-er.
Følg Lyd & Bilde