Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: LG NANO81 (55NANO816QA)

Svak kontrast

LG-skjermen scorer bra på brukervennlighet, men bildekvaliteten er ikke den sterkeste vi har sett.

Publisert 14.10.22 - 09:00
LG NANO81 (55NANO816QA)
Audun Hage

Sørkoreanske LG Electronics er blant de mest aktive TV-produsentene for tiden, kjent og ettertraktet for sine kontrastrike OLED-skjermer. I de lavere prisklassene satses det derimot fortsatt på LCD: NANO81-modellen som vi tester her leveres i et bredt utvalg av skjermstørrelser opp til 75 tommer.

LG NANO81

LG-skjermen står på en buet sokkel av «halvmåne» (crescent) typen: dette er en design LG har benyttet i en årrekke, så den nesten litt «retro» å regne! Innpakningen er definitivt litt tykkere enn det vi forbinder med LGs sylslanke OLED-skjermer, av naturlige årsaker siden bildepanelet tar litt større plass.

Det er verdt å merke seg at denne LG-modellen kun har et 60Hz bildepanel. Den vil derfor ikke takle de mest krevende spillene, og er ikke den mest opplagte gaming-skjermen, til tross for at vi målte forsinkelse (input lag) til respektable 15 millisekunder.

Litt pussig er det også at NANO81, i motsetning til mange andre LG-skjermer, ikke ser ut til å støtte HDR-formatet Dolby Vision. Det innebærer at en god del innhold fra bl.a. Netflix og Disney+ ikke vises 100% optimalt.

LG-skjermen fremstår derfor litt «ribbet» for utstyr – men den er i det minste oppdatert med det nyeste WebOS 22 grensesnittet, som byr på et bredt utvalg av apper og strømmetjenester. Fjernkontrollen er av typen Magic Remote som lar oss navigere rundt i menyene ved hjelp av en «musepeker».

LG NANO81 WebOS22 LG NANO81 remote LG NANO81 House of the Dragon
<
>
NANO81 er oppdatert med det nye WebOS 22 brukergrensesnittet fra LG, som er både enkelt og kjapt å bruke. (Foto: Audun Hage)

Bilde og lyd

LG NANO81 bruker et LCD-panel av typen IPS, som er kjent for å gi god innsynsvinkel. Dette kan være kjekt dersom du har en bred stue med mange sitteplasser. Man kan fint betrakte skjermen fra siden, uten at fargene endrer karakter i særlig grad. Men det er også blant de få lyspunktene!

LG-skjermen har dessverre nokså middelmådig kontrast sammenlignet med de andre testdeltakerne: Det merkes allerede fra start at den har litt mindre glød og gnist i de mest krevende scenene, og bildet oppleves ikke særlig engasjerende når vi utfordrer med de nyeste seriene.

Når vi demper belysningen i rommet, ser vi også at NANO81 har problemer med å vise skikkelig svart. Noe baklys lekker igjennom, og de mørkeste tonene har en tendens til å «gjengro» slik at man går glipp av detaljene. Mørke og dramatiske scener på serier som House of the Dragon og Maktens ringer, mangler dybden som vi er vant til å se.

Klarer lyden å trekke opp inntrykket? Dessverre er vi ikke spesielt imponert her heller. LG NANO81 har flere ulike lydinnstillinger, men de låter generelt ganske innestengt og daft. De fleste vil nok finne det fordelaktig å oppgradere med en separat lydplanke.

Totalt sett fremstår denne LG-skjermen lite kontrastrik, og litt ribbet for utstyr. Vi har registrert at NANO81 har ligget på tilbud til fordelaktige priser, men vil likevel anbefale å kikke på en av de andre testdeltakerne Skal du først ha en LG-TV, vil vi heller anbefale å gå for en QNED- eller OLED-modell!

 

[BILDETEKSTER]

NANO81 er oppdatert med det nye WebOS 22 brukergrensesnittet fra LG, som er både enkelt og kjapt å bruke.

Fjernkontrollen er den velkjente Magic Remote der man navigerer rundt med «musepeker» i menyene.

App-utvalget er bra, der de seneste strømmetjenestene finnes med på listen.

 

Karakter
LG NANO81 (55NANO816QA)
Basic

Lyd & Bilde mener

LG-skjermen har en fin design og et flott brukergrensesnitt med mange apper. Kontrasten er lite imponerende, og gir en nokså blass bildeopplevelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Gnistrende high-end høyttaler

Storm i et vannglass

Slår Sonos på hjemmebane

Scroll to Top