Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Sharp EQ3EA (55EQ3EA)

Skarpt comeback?

Denne modellen fra Sharp leverer en god kombinasjon av bildekvalitet og brukervennlighet. Men konkurransen er tøff!

Publisert 14.10.22 - 09:00
Sharp EQ3EA (55EQ3EA)
Audun Hage

Sharp var i sin storhetstid en kjent merkevare innen TV, med et bredt spekter av LCD-skjermer i porteføljen. Vi som har vært med en stund, husker godt AQUOS-navnet fra gamle dager!

De siste årene har det vært litt stille fra den japanske produsenten, men nå har merket gjenoppstått og vil fremover selges hos blant andre Elon og Power. EQ-serien består av QLED LCD-skjermer, som leveres i skjermstørrelser fra 50 til 75 tommer. Og prisene er tilsynelatende gunstige.

Sharp EQ3

Modellen fra Sharp har en stilig design med slank aluminiumsramme. EQ3-serien som vi tester her leveres i svart, men det finnes også en versjon i sølv kalt EQ4. Skjermen står på en enkel, sentermontert fot. Den krever litt fingernemhet å montere, men gir et pent inntrykk.

Brukervennligheten er også fin: Sharp har ikke tatt steget til den nyeste Google TV plattformen enda, men leveres i stedet med en litt eldre Android-versjon, som til gjengjeld er enkelt å betjene.

Menysystemet er oversiktlig, og har det forventede brede utvalget av apper og strømmetjenester. TV-en leveres med to fjernkontroller, men vi fant at den enkleste versjonen fungerer fint til daglig bruk.

55EQEA støtter videoformatene HDR10, HLG og ikke minst Dolby Vision, som sørger for at mye av strømme-innholdet vises optimalt.

Sharp-skjermen har også fire HDMI-innganger, som støtter den nyeste 2.1 standarden på papiret. Bildefrekvensen på denne modellen er imidlertid begrenset til 60Hz, og ikke 120Hz slik vi finner på noen av konkurrentene. Man vil derfor ikke kunne utnytte den fullt ut med de nyeste spillkonsollene.

Sharp EQ3 remote Sharp Android TV 55EQ3EA
<
>
Sharps fjernkontroll sender signaler via Bluetooth i stedet for infrarødt, slik at den ikke trenger å pekes direkte mot skjermen.

Bilde og lyd

På bildesiden bruker Sharp en kjent oppskrift i form av et LCD-panel med QLED-teknikk, det vil si kvanteprikker (Quantum Dots) som bidrar til å utvide fargespekteret.

55EQ3EA leverer en flott og nyansert fargegjengivelse, som ser nøytral og korrekt ut i Film-modus. På dette området er Sharp-skjermen faktisk blant de bedre i testen. På den annen side er lysstyrken relativt tam (målt til 400 nits i Filmmodus), og gir ikke like mye futt i HDR-effektene som et par av konkurrentene.

Det merkes også på bildeopplevelsen i praksis, at Sharp ikke er like sylskarp og glatt som de beste i testen. Selv om 55EQ3EA er utstyrt med bevegelseskompensering (Smooth Motion interpolering), når den ikke helt opp til de glatte bevegelsene fra spesielt TCL og Philips.

Hva med lyden? Vel, lydsystemet i EQ-serien er signert ingen ringere enn Harman Kardon, og består av integrerte stereohøyttalere som sitter i en liten «lydlist» under skjermen. Stemmegjengivelsen er tydelig og fin, men det er ikke mye bass å nevne. Skulle du få lyst til å utvide med en separat lydplanke, er det kjekt å vite at TV-en støtter lydformater som Dolby Atmos og DTS-X via eARC lydutgangen.

Alt i alt er Sharp-skjermen en enkel TV å ha med å gjøre, og vi registrerer at du også kan kjøpe 65- og 75-tommerne til bare noen tusenlapper ekstra. Men konkurransen i denne prisklassen er beintøff!

Karakter
Sharp EQ3EA (55EQ3EA)
Basic

Lyd & Bilde mener

Sharp-skjermen har en fin fargegjengivelse, og Android-systemet gir et bredt utvalg av apps. Bildefrekvensen er begrenset oppad til 60 Hz.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top