: 5 nye TV modeller

Større, smartere og bedre!

Årets nye TV-er er blitt både smartere, slankere og gir mer bilde for pengene. Vi har sett på noen av sommerens mest spennende TV-modeller!
Annonse
Annonse
forfatter

Det var en gang at man hadde bare en eneste skjerm stående i stua. I dag har vi et mangfold av skjermer å forholde oss til, og smartmobilen og nettbrettet har blitt en vel så viktig kilde til informasjon, underholdning og avkobling som det TV-en pleide å være. Men det betyr ikke at TV-en har utspilt sin rolle – snarere tvert imot!

TV-en i stua er fortsatt førstevalget når du vil lene deg tilbake og kose deg med god underholdning. Det er her du får det store bildet og den gode bildekvaliteten som egner seg for helaftens nytelse av favoritt-film og TV-serier.

Hvorfor skal du kjøpe ny TV i 2013?
Årets nye TV-modeller gir flere smarte finesser, større skjerm og bedre bildekvalitet til samme pris som fjorårets modeller, og er verdt å oppgradere til for deg som vil ha ta i bruk smarte tjenester som Skype, Netflix og internett direkte på TV-skjermen. Årets modeller kommer i tillegg med nyttige finesser for deg som simpelthen ikke kan få nok TV-underholdning og vil ha full tilgang til samtlige kringkastingsplattformer enten det er bakkenett, kabel-TV, parabol eller nett-TV.

Styr TV-en med nettbrett og mobil
I sofakroken er nettbrettet eller mobilen selvsagt aldri mer enn en armlengde unna, og det fine er at du nå kan bruke de bærbare og stasjonære skjermene om hverandre. Du kan styre TV-opplevelsen gjennom apper på nettbrettet, så vel som å dele innhold mellom de to skjermene. Du kan for eksempel titte i TV-guiden, programmere opptak og sjekke flere kanaler på nettbrettet før du velger hva du vil se på. På denne måten får du større kontroll over TV-opplevelsen.

Det er ikke lenger nødvendig å forholde seg til kanalenes sendeplan – man kan lett programmere opptak av sine favorittserier, og se dem når det passer. Noen modeller kommer med doble TV-mottakere og/eller muligheten for å ta opp og se andre programmer samtidig, uten behov for separat PVR-boks. Det holder med en USB minnepinne å lagre opptakene på.

Annonse

Streaming og on demand
Streaming, eller strømming som vi liker å kalle det, er i ferd med å dominere underholdningsverdenen. Med Youtube og andre videotjenester et tastetrykk unna, er vi blitt vante med å kunne se og høre hva vi vil, når som helst. Derfor er det ikke rart at filmtjenester som Netflix og HBO, akkurat som musikktjenestene Spotify og Wimp, har blitt utrolig populære på kort tid. Etter hvert vil du også kunne se nesten alt av ”direktesendt” TV når det passer deg. TV-kanalene tilbyr nemlig sine egne app-er med ”catch up TV”. Den svenske tjenesten Magine har nylig lansert et konsept som i prinsippet tar opp alle TV-kanaler og lar deg gå tilbake til det du vil se. Det begynner å føles veldig lenge siden man bare hadde en kanal, som kun hadde sending ved gitte tidspunkt på døgnet.

Testen
Årets første test er basert på de modellene som er tilgjengelig først fra de ulike produsentene. Fra Samsung og LG kommer to nesten-toppmodeller, mens Philips og Panasonic kniver om å ha den beste TV-en i mellomprisklassen. Panasonic deltar med både plasma og LED-LCD. Konkurransen er tøff, og etter vår erfaring skiller det veldig lite i bildekvalitet mellom de ulike merkene og prisklassene. Derfor blir også innholdet og utvalget av smart-finesser avgjørende for hvilken TV man bør velge. Vi leter etter den totalt sett beste allround-TV-en – slaget om å ha årets beste TV starter her!

Produkter i testen

Samsung UE55F8005

Smart og sylskarp

Samsungs nye F8005-serie har mye å leve opp til – den tar over stafettpinnen for en av markedets mest populære TV-er.

Meget bra app-utvalg God brukervennlighet Sylskarpt bilde
Savner bedre pekefjernkontroll

Panasonic TX-L47ET60

Stor forbedring

Panasonic satser knallhardt på LCD i år, og gjør en bra start med den lommebokvennlige TX-L47ET60.

Suverent svartnivå Flott menysystem
Slank lyd

Panasonic TX-P50ST60

Kinosjefen

Panasonic 50ST60 kan bli en av de siste plasmaskjermene fra den japanske produsenten. Litt synd, for i år har de nemlig blitt smartere og mer brukervennlige enn noen gang.

Suverent svartnivå Flott menysystem
Slank lyd

LG 55LA860W

Enklest å bruke

LG 55LA860W er en brukervennlig TV med de rette finessene, og har utvilsomt testens smarteste fjernkontroll.

Skarpt bilde og fet lyd Genial fjernkontroll
Blankt skjermglass

Philips 55PFL6008S/12

Velutstyrt minimalist

Tidligere måtte man betale en høy pris for kombinasjonen av flott design og god bildekvalitet. Det er ikke tilfellet med Philips’ nye mellomklassemodell.

Flott design og god bildekvalitet til prisen
Foreløpig dårlig utvalg av apps
Har du dette produktet?
Gi din karakter.
Stemmer: 0

Samlet score:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
LGs nye 2021-modeller har akkurat begynt å dukke opp i butikkene. Sjekk de første prisene her!
Panasonic introduserer flere spennende TV-modeller for 2021, inkludert tre nye 48-tommers OLED-TVer!
*OPPDATERT MED PRISER* Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
Designkongen gjør det igjen. Beolit 20 er en nydelig bærbar høyttaler, som også låter bra.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.