Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 07Delta

: 5 nye TV modeller

Større, smartere og bedre!

Årets nye TV-er er blitt både smartere, slankere og gir mer bilde for pengene. Vi har sett på noen av sommerens mest spennende TV-modeller!

Skrevet av / 10.05.13 - 05:58
5 nye TV modeller
Audun Hage

Produkter i denne test

Det var en gang at man hadde bare en eneste skjerm stående i stua. I dag har vi et mangfold av skjermer å forholde oss til, og smartmobilen og nettbrettet har blitt en vel så viktig kilde til informasjon, underholdning og avkobling som det TV-en pleide å være. Men det betyr ikke at TV-en har utspilt sin rolle – snarere tvert imot!

TV-en i stua er fortsatt førstevalget når du vil lene deg tilbake og kose deg med god underholdning. Det er her du får det store bildet og den gode bildekvaliteten som egner seg for helaftens nytelse av favoritt-film og TV-serier.

Hvorfor skal du kjøpe ny TV i 2013?
Årets nye TV-modeller gir flere smarte finesser, større skjerm og bedre bildekvalitet til samme pris som fjorårets modeller, og er verdt å oppgradere til for deg som vil ha ta i bruk smarte tjenester som Skype, Netflix og internett direkte på TV-skjermen. Årets modeller kommer i tillegg med nyttige finesser for deg som simpelthen ikke kan få nok TV-underholdning og vil ha full tilgang til samtlige kringkastingsplattformer enten det er bakkenett, kabel-TV, parabol eller nett-TV.

Styr TV-en med nettbrett og mobil
I sofakroken er nettbrettet eller mobilen selvsagt aldri mer enn en armlengde unna, og det fine er at du nå kan bruke de bærbare og stasjonære skjermene om hverandre. Du kan styre TV-opplevelsen gjennom apper på nettbrettet, så vel som å dele innhold mellom de to skjermene. Du kan for eksempel titte i TV-guiden, programmere opptak og sjekke flere kanaler på nettbrettet før du velger hva du vil se på. På denne måten får du større kontroll over TV-opplevelsen.

Det er ikke lenger nødvendig å forholde seg til kanalenes sendeplan – man kan lett programmere opptak av sine favorittserier, og se dem når det passer. Noen modeller kommer med doble TV-mottakere og/eller muligheten for å ta opp og se andre programmer samtidig, uten behov for separat PVR-boks. Det holder med en USB minnepinne å lagre opptakene på.

Streaming og on demand
Streaming, eller strømming som vi liker å kalle det, er i ferd med å dominere underholdningsverdenen. Med Youtube og andre videotjenester et tastetrykk unna, er vi blitt vante med å kunne se og høre hva vi vil, når som helst. Derfor er det ikke rart at filmtjenester som Netflix og HBO, akkurat som musikktjenestene Spotify og Wimp, har blitt utrolig populære på kort tid. Etter hvert vil du også kunne se nesten alt av ”direktesendt” TV når det passer deg. TV-kanalene tilbyr nemlig sine egne app-er med ”catch up TV”. Den svenske tjenesten Magine har nylig lansert et konsept som i prinsippet tar opp alle TV-kanaler og lar deg gå tilbake til det du vil se. Det begynner å føles veldig lenge siden man bare hadde en kanal, som kun hadde sending ved gitte tidspunkt på døgnet.

Testen
Årets første test er basert på de modellene som er tilgjengelig først fra de ulike produsentene. Fra Samsung og LG kommer to nesten-toppmodeller, mens Philips og Panasonic kniver om å ha den beste TV-en i mellomprisklassen. Panasonic deltar med både plasma og LED-LCD. Konkurransen er tøff, og etter vår erfaring skiller det veldig lite i bildekvalitet mellom de ulike merkene og prisklassene. Derfor blir også innholdet og utvalget av smart-finesser avgjørende for hvilken TV man bør velge. Vi leter etter den totalt sett beste allround-TV-en – slaget om å ha årets beste TV starter her!

Produkter i denne test

Samsung UE55F8005

Smart og sylskarp

Samsungs nye F8005-serie har mye å leve opp til – den tar over stafettpinnen for en av markedets mest populære TV-er.

Meget bra app-utvalg God brukervennlighet Sylskarpt bilde
Savner bedre pekefjernkontroll
Les hele testen

Panasonic TX-L47ET60

Stor forbedring

Panasonic satser knallhardt på LCD i år, og gjør en bra start med den lommebokvennlige TX-L47ET60.

Suverent svartnivå Flott menysystem
Slank lyd
Les hele testen

Panasonic TX-P50ST60

Kinosjefen

Panasonic 50ST60 kan bli en av de siste plasmaskjermene fra den japanske produsenten. Litt synd, for i år har de nemlig blitt smartere og mer brukervennlige enn noen gang.

Suverent svartnivå Flott menysystem
Slank lyd
Les hele testen

LG 55LA860W

Enklest å bruke

LG 55LA860W er en brukervennlig TV med de rette finessene, og har utvilsomt testens smarteste fjernkontroll.

Skarpt bilde og fet lyd Genial fjernkontroll
Blankt skjermglass
Les hele testen

Philips 55PFL6008S/12

Velutstyrt minimalist

Tidligere måtte man betale en høy pris for kombinasjonen av flott design og god bildekvalitet. Det er ikke tilfellet med Philips’ nye mellomklassemodell.

Flott design og god bildekvalitet til prisen
Foreløpig dårlig utvalg av apps
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Fargesprakende flaggskip: Samsungs nye OLED-TV imponerer

Perfekt frilufts-TV

Sonys MiniLED-TV gjør treffsikkert comeback

Fortsatt en av de beste?

Scroll to Top