TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

5 nye TV modeller

Større, smartere og bedre!

Årets nye TV-er er blitt både smartere, slankere og gir mer bilde for pengene. Vi har sett på noen av sommerens mest spennende TV-modeller!

forfatter
Publisert 10.05.13 - 05:58
Produkter i testen
 • Samsung UE55F8005
 • Panasonic TX-L47ET60
 • Panasonic TX-P50ST60
 • LG 55LA860W
 • Philips 55PFL6008S/12
 • Det var en gang at man hadde bare en eneste skjerm stående i stua. I dag har vi et mangfold av skjermer å forholde oss til, og smartmobilen og nettbrettet har blitt en vel så viktig kilde til informasjon, underholdning og avkobling som det TV-en pleide å være. Men det betyr ikke at TV-en har utspilt sin rolle – snarere tvert imot!

  TV-en i stua er fortsatt førstevalget når du vil lene deg tilbake og kose deg med god underholdning. Det er her du får det store bildet og den gode bildekvaliteten som egner seg for helaftens nytelse av favoritt-film og TV-serier.

  Hvorfor skal du kjøpe ny TV i 2013?
  Årets nye TV-modeller gir flere smarte finesser, større skjerm og bedre bildekvalitet til samme pris som fjorårets modeller, og er verdt å oppgradere til for deg som vil ha ta i bruk smarte tjenester som Skype, Netflix og internett direkte på TV-skjermen. Årets modeller kommer i tillegg med nyttige finesser for deg som simpelthen ikke kan få nok TV-underholdning og vil ha full tilgang til samtlige kringkastingsplattformer enten det er bakkenett, kabel-TV, parabol eller nett-TV.

  Styr TV-en med nettbrett og mobil
  I sofakroken er nettbrettet eller mobilen selvsagt aldri mer enn en armlengde unna, og det fine er at du nå kan bruke de bærbare og stasjonære skjermene om hverandre. Du kan styre TV-opplevelsen gjennom apper på nettbrettet, så vel som å dele innhold mellom de to skjermene. Du kan for eksempel titte i TV-guiden, programmere opptak og sjekke flere kanaler på nettbrettet før du velger hva du vil se på. På denne måten får du større kontroll over TV-opplevelsen.

  Det er ikke lenger nødvendig å forholde seg til kanalenes sendeplan – man kan lett programmere opptak av sine favorittserier, og se dem når det passer. Noen modeller kommer med doble TV-mottakere og/eller muligheten for å ta opp og se andre programmer samtidig, uten behov for separat PVR-boks. Det holder med en USB minnepinne å lagre opptakene på.

  Streaming og on demand
  Streaming, eller strømming som vi liker å kalle det, er i ferd med å dominere underholdningsverdenen. Med Youtube og andre videotjenester et tastetrykk unna, er vi blitt vante med å kunne se og høre hva vi vil, når som helst. Derfor er det ikke rart at filmtjenester som Netflix og HBO, akkurat som musikktjenestene Spotify og Wimp, har blitt utrolig populære på kort tid. Etter hvert vil du også kunne se nesten alt av ”direktesendt” TV når det passer deg. TV-kanalene tilbyr nemlig sine egne app-er med ”catch up TV”. Den svenske tjenesten Magine har nylig lansert et konsept som i prinsippet tar opp alle TV-kanaler og lar deg gå tilbake til det du vil se. Det begynner å føles veldig lenge siden man bare hadde en kanal, som kun hadde sending ved gitte tidspunkt på døgnet.

  Testen
  Årets første test er basert på de modellene som er tilgjengelig først fra de ulike produsentene. Fra Samsung og LG kommer to nesten-toppmodeller, mens Philips og Panasonic kniver om å ha den beste TV-en i mellomprisklassen. Panasonic deltar med både plasma og LED-LCD. Konkurransen er tøff, og etter vår erfaring skiller det veldig lite i bildekvalitet mellom de ulike merkene og prisklassene. Derfor blir også innholdet og utvalget av smart-finesser avgjørende for hvilken TV man bør velge. Vi leter etter den totalt sett beste allround-TV-en – slaget om å ha årets beste TV starter her!

  Produkter i testen

  Samsung UE55F8005

  Smart og sylskarp

  Samsungs nye F8005-serie har mye å leve opp til – den tar over stafettpinnen for en av markedets mest populære TV-er.

  Meget bra app-utvalg God brukervennlighet Sylskarpt bilde
  Savner bedre pekefjernkontroll

  Panasonic TX-L47ET60

  Stor forbedring

  Panasonic satser knallhardt på LCD i år, og gjør en bra start med den lommebokvennlige TX-L47ET60.

  Suverent svartnivå Flott menysystem
  Slank lyd

  Panasonic TX-P50ST60

  Kinosjefen

  Panasonic 50ST60 kan bli en av de siste plasmaskjermene fra den japanske produsenten. Litt synd, for i år har de nemlig blitt smartere og mer brukervennlige enn noen gang.

  Suverent svartnivå Flott menysystem
  Slank lyd

  LG 55LA860W

  Enklest å bruke

  LG 55LA860W er en brukervennlig TV med de rette finessene, og har utvilsomt testens smarteste fjernkontroll.

  Skarpt bilde og fet lyd Genial fjernkontroll
  Blankt skjermglass

  Philips 55PFL6008S/12

  Velutstyrt minimalist

  Tidligere måtte man betale en høy pris for kombinasjonen av flott design og god bildekvalitet. Det er ikke tilfellet med Philips’ nye mellomklassemodell.

  Flott design og god bildekvalitet til prisen
  Foreløpig dårlig utvalg av apps
  forfatter

  Audun Hage

  (f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

  Legg igjen en kommentar

  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Mesterklasse fra Panasonic Panasonics beste OLED-TV er tilbake i full vigør, og nå kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E gir rett og slett en strålende bildeopplevelse.
  Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
  Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
  Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
  Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
  Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
  Følg Lyd & Bilde