TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Panasonic TX-L47ET60

Stor forbedring

Panasonic satser knallhardt på LCD i år, og gjør en bra start med den lommebokvennlige TX-L47ET60.

forfatter
Publisert 09.05.13 - 12:26
L&B mener
Suverent svartnivå Flott menysystem
Slank lyd
Spesifikasjoner
  • 47” LED LCD, 1920 x 1080
  • 4 HDMI
  • Optisk lydutgang
Veil. pris 9995Pr. 09.05.13 Produktside

Hos Panasonic har det alltid vært plasmateknologien som har stått høyest i kurs, men parallelt med dette har de også videreutviklet LCD-skjermene. Det ser vi spesielt på årets modeller hvor TV-ene har fått en kraftig ”facelift” på både eksteriør og innholdssiden. Den første modellen vi tester kommer fra ET60-serien som ligger under de dyrere DT60 og WT60 på rangstigen. Forskjellen ligger primært i noe enklere bildepaneler, samt mangel på innebygd videokamera som påvirker noen av smartfinessene.

Brukervennlighet og finesser
47ET60 har utstyrsmessig mye til felles med plasmamodellen 50ST60. Fjernkontrollen, tilkoblingsmulighetene og menysystemet er nesten nøyaktig like. Den nye Home Screen kan også her skreddersys med det innholdet man vil se. For eksempel kan man plassere en snarvei til Netflix-appen rett på startskjermen. 47ET60 støtter også Skype, men selve videokameraet er som i 50ST60 sitt tilfelle tilleggsutstyr.

Bildekvalitet
Panasonic har i alle år hevdet at plasma gir overlegen bildekvalitet sammenlignet med LCD, men det har ikke hindret dem i å videreutvikle LCD-skjermene sine. 47ET60 bruker et såkalt IPS (In plane Switching) LCD-panel som gir en bredere innsynsvinkel enn vanlige LCD-skjermer. Det merkes ved at man kan sitte lenger ut til side for skjermen uten at fargene blir utvaskede og blasse – litt slik man opplever med en vaskeekte plasmaskjerm.

47ET60  har i likhet med plasmabroren en veldig rik og balansert fargegjengivelse, og vi tror mange tradisjonelle plasmaelskere vil foretrekke Panasonics versjon av LCD fremfor konkurrentenes: Fargene er svært nøytrale, uten påfallende fargestikk når vi setter skjermen til Ekte kinomodus. 47ET60 kan riktignok ikke måle seg helt med svartnivået fra LGs dyrere 860-serie, ei heller er den like sylskarp og støyfri som Samsungs 8000-serie. Når prisen tas i betraktning, må Panasonicen likevel betraktes som meget god.

Konklusjon
Panasonic 47ET60 gjør et merkbart hopp i forhold til fjorårets modeller fra Panasonic både når det gjelder design, bildekvalitet og brukervennlighet. Hvis 47” modellen vi tester her blir for liten,  er den også tilgjengelig i 55 tommers utgave til ca. 15.000 kroner.

panasonicapps

TX-L47ET60 benytter samme smartportal med TX-P50ST60, og kommer med tjenester som Netflix, Viaplay, SF Anytime, Skype, Youtube, Facebook, Twitter og Eurosport Player innebygd.

Også i denne testen:

Samsung UE55F8005

Smart og sylskarp

Samsungs nye F8005-serie har mye å leve opp til – den tar over stafettpinnen for en av markedets mest populære TV-er.

Meget bra app-utvalg God brukervennlighet Sylskarpt bilde
Savner bedre pekefjernkontroll

Panasonic TX-P50ST60

Kinosjefen

Panasonic 50ST60 kan bli en av de siste plasmaskjermene fra den japanske produsenten. Litt synd, for i år har de nemlig blitt smartere og mer brukervennlige enn noen gang.

Suverent svartnivå Flott menysystem
Slank lyd

LG 55LA860W

Enklest å bruke

LG 55LA860W er en brukervennlig TV med de rette finessene, og har utvilsomt testens smarteste fjernkontroll.

Skarpt bilde og fet lyd Genial fjernkontroll
Blankt skjermglass

Philips 55PFL6008S/12

Velutstyrt minimalist

Tidligere måtte man betale en høy pris for kombinasjonen av flott design og god bildekvalitet. Det er ikke tilfellet med Philips’ nye mellomklassemodell.

Flott design og god bildekvalitet til prisen
Foreløpig dårlig utvalg av apps
Annonse
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
OLED pluss Ambilight = større innlevelse! Philips er tilbake med nok en fargesprakende OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er det duket for en nydelig bildeopplevelse.
YouTube går vertikalt på TV-skjermen Nå kan du snart se de vertikale videosnuttene i YouTube-appen til smart TV.
Den største TV-en vi noen gang har testet Glem 85” - nå er det 98” som gjelder dersom du vil ha den største TV-en i gata! TCL 98C735 er et gedigent beist av en TV, og bildekvaliteten overrasker.
Samsung TV-eier? Da bør du lese dette! Apple TV-appen til Samsung TV strømmer nå utvalgt innhold i det åpne HDR10+ formatet – som et alternativ til Dolby Vision.
MiniLED gir bedre kontrast Sony har oppgradert en av sine beste LCD-skjermer med et finmasket MiniLED-baklys. Det gir imponerende presis kontrast og lysstyrke, men det er fortsatt rom for forbedring…
Kan 8K-TV bli forbudt? Strengere EU-krav til energieffektivitet kan sette en stopper for sylskarpe, men strømslukende 8K-TV-er.
Følg Lyd & Bilde