Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

LG 55LA860W

Enklest å bruke

LG 55LA860W er en brukervennlig TV med de rette finessene, og har utvilsomt testens smarteste fjernkontroll.
Lyd & Bilde mener
Skarpt bilde og fet lyd Genial fjernkontroll
Blankt skjermglass
Spesifikasjoner
  • 55” 3D LED LCD, 1920 x 1080
  • CI+/DVB S/T/C
  • 4 HDMI inn, 2 USB
  • Optisk lydutgang
  • Skype videokamera

Koreanske LG er en av Samsungs ivrigste konkurrenter, og deres nye 55LA860W er en direkte utfordrer til Samsungs F8000-serie både pris- og utstyrsmessig. Den kommer med slank design hvor bildepanelet går nesten helt ut til skjermkanten, noe LG selv kaller ”vanished bezel”.  Selve bildepanelet er av kant-LED typen med støtte for 3D via passive briller. På innsiden kommer LG-skjermen med en 1,25GHz Dual Core prosessor som skal sørge for at de ulike smartfinessene skal gå unna så glatt og raskt det er mulig.

Brukervennlighet og finesserI første omgang kan LG-skjermen føles litt uvant å ta i bruk. Det følger nemlig ikke med noen tradisjonell fjernkontroll med tall og hurtigknapper. Denne er erstattet med LGs egen Magic Remote, en pekefjernkontroll med innebygd gyrosensor, som oppfatter håndbevegelsene dine. Den lar deg styre en musepeker rundt i menyene og klikke på ønsket valg. Det krever litt tilvenning, men etter hvert kjennes dette som en genial måte å betjene TV-en på. Det merkes også at TV-en jobber raskt og man kan hoppe kjapt inn og ut av menyene uten forsinkelse.

Foruten vanlig TV og nettstreaming, kan 55LA860W også dele innhold med datamaskiner så vel som håndholdte enheter, via trådløst nettverk eller direkte mellom enhetene. LG støtter Intel Wi-Di, en trådløs videoverføring mellom PC og TV, slik at man for eksempel kan bruke skjermen til presentasjoner. Tjenesten MiraCast lar deg gjøre det samme med skjerminnhold fra mobilen – kult når du for eksempel vil spille spill eller vise bilder du har tatt på en større skjerm. Likeledes kan du bruke mobilen eller nettbrettet som fjernkontroll, og sende skjermbildet til disse om du vil se TV i et annet rom.

Bildekvalitet
Fjorårets skjermer fra LG leverte god bildekvalitet, og LA860W følger i samme fotspor med knallsterk kontrast og meget god fargegjengivelse. LG-skjermen utmerker seg også med skikkelig dypt svartnivå, og er den som kommer tettest på Panasonics plasmaskjerm når det gjelder detaljer i mørke filmscener. Dessverre har LG valgt et ganske blankt frontglass på skjermen, som igjen reflekterer mye av omgivelsene. I et kraftig opplyst rom får skjermen speilaktige tendenser, mens den i mørkere rom har lett for å avspeile lyskilder som lamper, stearinlys og mobilskjermer. Dette trenger ikke være noe problem så lenge men tar noen forholdsregler, men vi skulle likevel ønske at LG gikk for en litt mattere overflate når bildekvaliteten ellers er såpass god.

Lydkvalitet
Til gjengjeld er det bra trøkk i lyden fra LG-skjermen. 55LA860W har stereohøyttalere på undersiden samt en egen basshøyttaler på baksiden, som til samme gir fyldig og kraftfull lyd. Her er det rikelig med bass i lydeffekter, stemmer og musikk, og de andre TV-ene i testen blir merkbart slankere i målet. Helt klart en verdi for de som skal bruke den innebygde TV-lyden.

Annonse

Konklusjon
LG 55LA860W byr på en flott, minimalistisk design kombinert med god bilde- og lydkvalitet. TV-en utmerker seg spesielt på brukervennlighet takket være den smarte Magic Remote fjernkontrollen. Når det gjelder smarte funksjoner er LG testens overlegent best på betjening, men foreløpig mangler den litt i forhold til Samsung når det gjelder innhold og lokalt forankrede app-tjenester.

lydogbildeno

Annonse

LG byr på en smart-opplevelse som er ganske annerledes fra de andre produsentene, først og fremst takket være Magic Remote fjernkontrollen, som gjør at det går vesentlig raskere å hoppe fra meny til meny, eller klikke på linker og bilder. En egen skrolleknapp gjør det dessuten enkelt å rulle seg nedover i nettleseren. Når man først har opplevd denne måten å navigere på, er det nesten ingen vei tilbake. På den annen side gjenstår det litt før LG kan måle seg med Samsung i antallet apps. Det som finnes foreløpig er bl.a  Youtube, Skype,  Spotify, SF Anytime og Netflix , men mer er på vei – blant annet den svenske streamingtjenesten Magine som tilbyr ”catchup” TV-programmer.

P4160001

LG støtter Intel Wi-Di, en trådløs videoverføring mellom PC og TV, slik at man for eksempel kan bruke skjermen til presentasjoner. Tjenesten MiraCast lar deg gjøre det samme med skjerminnhold fra mobilen – kult når du for eksempel vil spille spill eller vise bilder du har tatt på en større skjerm. Likeledes kan du bruke mobilen eller nettbrettet som fjernkontroll, og sende skjermbildet til disse om du vil se TV i et annet rom (2nd Display).

Også i denne testen:

Samsung UE55F8005

Smart og sylskarp

Samsungs nye F8005-serie har mye å leve opp til – den tar over stafettpinnen for en av markedets mest populære TV-er.

Meget bra app-utvalg God brukervennlighet Sylskarpt bilde
Savner bedre pekefjernkontroll

Panasonic TX-L47ET60

Stor forbedring

Panasonic satser knallhardt på LCD i år, og gjør en bra start med den lommebokvennlige TX-L47ET60.

Suverent svartnivå Flott menysystem
Slank lyd

Panasonic TX-P50ST60

Kinosjefen

Panasonic 50ST60 kan bli en av de siste plasmaskjermene fra den japanske produsenten. Litt synd, for i år har de nemlig blitt smartere og mer brukervennlige enn noen gang.

Suverent svartnivå Flott menysystem
Slank lyd

Philips 55PFL6008S/12

Velutstyrt minimalist

Tidligere måtte man betale en høy pris for kombinasjonen av flott design og god bildekvalitet. Det er ikke tilfellet med Philips’ nye mellomklassemodell.

Flott design og god bildekvalitet til prisen
Foreløpig dårlig utvalg av apps
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.