TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Philips 55PFL6008S/12

Velutstyrt minimalist

Tidligere måtte man betale en høy pris for kombinasjonen av flott design og god bildekvalitet. Det er ikke tilfellet med Philips’ nye mellomklassemodell.

forfatter
Publisert 09.05.13 - 12:06
L&B mener
Flott design og god bildekvalitet til prisen
Foreløpig dårlig utvalg av apps
Spesifikasjoner
 • 50” 3D LED LCD, 1920 x 1080
 • 4 HDMI inn, 2 USB
 • Optisk lydutgang
Veil. pris 14999Pr. 09.05.13 Produktside

Philips er et kjent TV-merke for de fleste, men bak kulissene har den nederlandske produsenten foretatt en omstrukturering det siste året. TV-divisjonen ble nylig solgt til det nystiftede selskapet TP Vision, hvor Philips er fortsatt med på eiersiden. Forandringene ser imidlertid ikke ut til å ha gått negativt utover modellene, snarere tvert imot.

Den nye 6000-serien tar fjerdeplass i modellhierarkiet under 7000, 8000 og toppserien 9000, men det er ikke snakk om null utstyr og ”strikkmotor” av den grunn: Den har faktisk mye av det samme utstyret som de dyrere modellene. Designmessig er 6008-modellen lekker å se på med en tynn ramme i mørkt, børstet metall. Den svingbare foten er også visuelt pen og minimalistisk. På baksiden er skjermen utstyrt med nedovervendte kontakter som forenkler veggmontering. Skjermen har en halvmatt overflate som gir en del refleksjoner i lyse rom, men den er langt fra like ”speilblank” som en del design TV-er pleier å være.

Brukervennlighet og finesser
Philips TV-en er tilkoblingsmessig en ganske enkel affære. Den har 4 HDMI-inngnager, optisk lydutgang til f.eks lydplanke og to USB-innganger. Man kan koble til en USB harddisk for videoopptak eller pausebuffer til direktesendt TV.

Det følger kun med 1 fjernkontroll til TV-en, som til gjengjeld har tastatur på baksiden. 55PFL6008 støtter 3D og det er snakk om en passiv skjerm hvor det følger med 4 sett polariserende briller i esken.

Philips TV-en er enkel å ta i bruk. Den har en egen oppstartguide, og en interaktiv håndbok som forklarer de ulike funksjonene uten at du trenger å bla i en tykk bruksanvisning. Menysystemet til Philips er imidlertid ikke det mest intuitive vi har sett. Det blir en del trykk frem og tilbake for å komme dit man vil, og veien dit er ikke alltid like logisk.

Bildekvalitet
Philips har som nevnt flere dyrere modeller i sortimentet, og disse bør være gode om de skal slå 6008 ned i støvlene. Det virker som Philips har forbedret bildebehandlingen på årets modell, og den såkalte ”idealinnstillingen” som tilpasser seg automatisk til programinnholdet, fungerer meget bra uten overdreven manipulering av bildet. Fargetemperaturen heller litt mot det blå/kalde, men det kan man rette opp ved å bytte til filmmodus, hvor fargetemperaturen er varmere og mer naturlig. Da slås også mesteparten av bildeprosesseringen helt av, og mange vil nok foretrekke denne til kresen filmtitting.

55PFL6008 klarer seg imponerende bra mot de dyrere modellene fra LG og Samsung i denne testen. Forskjellen går mest på at det til tider er antydning til mer støy i bildet, og at svarte/mørke scener blir litt gråere på Philipsen. Sistnevnte kan kompenseres for, ved å redusere lysstyrken til baklyset en smule, men da mister man også litt kontrast. Det er tydelig at de to dyrere skjermene har litt mer smell, liv og dybde i bildet, men totalt sett er det liten forskjell i bildekvalitet sammenlignet med prisforskjellen.

Lydkvalitet
Philips har gått vekk fra løsningen med å ha høyttalere i foten. De er i stedet flyttet til baksiden. 55PFL6008 gir en helt ok lydkvalitet med fin basstone og bra fundament i stemmegjengivelsen. Vi opplevde til tider litt problemer med usynkronisert lyd og bilde, men dette var forhåpentligvis bare et firmware-problem på denne rykende ferske testmodellen.

Konklusjon
Philips 55PFL6008 er en TV med flott design og god bildekvalitet til en fornuftig pris. Bildekvaliteten er faktisk imponerende god og står ikke mye tilbake fra de dyrere modellene. Forskjellen er et litt magrere utstyrsnivå, og 55PFL6008 kan (i hvert fall inntil videre) ikke skilte med like stort antall smarte apps som de mer velutstyrte koreanerne og japanerne i testen.

P4130012

Når det gjelder smart-biten er opplevelsen todelt. I skrivende stund var utvalget i Philips App Gallery begrenset, og kan ikke sammenlignes med det de andre produsentene har å by på. Blant annet glimrer den populære streaming-appen Netflix med sitt fravær inntil videre, men skal være på plass i juni i følge Philips, etterfulgt av HBO i juli.

Philips støtter imidlertid funksjonen Miracast, som gjør det mulig å vise innhold fra nettbrett og mobil direkte på TV-skjermen. I prinsippet kan du derfor laste ned ønsket app til nettbrettet (Obs! støttes bare av Android!) og vise innholdet på denne måten. Det blir selvsagt ikke like praktisk og sømløst som å ha appen innebygd TV-en, men det hjelper.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Samsung UE55F8005

Smart og sylskarp

Samsungs nye F8005-serie har mye å leve opp til – den tar over stafettpinnen for en av markedets mest populære TV-er.

Meget bra app-utvalg God brukervennlighet Sylskarpt bilde
Savner bedre pekefjernkontroll

Panasonic TX-L47ET60

Stor forbedring

Panasonic satser knallhardt på LCD i år, og gjør en bra start med den lommebokvennlige TX-L47ET60.

Suverent svartnivå Flott menysystem
Slank lyd

Panasonic TX-P50ST60

Kinosjefen

Panasonic 50ST60 kan bli en av de siste plasmaskjermene fra den japanske produsenten. Litt synd, for i år har de nemlig blitt smartere og mer brukervennlige enn noen gang.

Suverent svartnivå Flott menysystem
Slank lyd

LG 55LA860W

Enklest å bruke

LG 55LA860W er en brukervennlig TV med de rette finessene, og har utvilsomt testens smarteste fjernkontroll.

Skarpt bilde og fet lyd Genial fjernkontroll
Blankt skjermglass
Annonse
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
OLED pluss Ambilight = større innlevelse! Philips er tilbake med nok en fargesprakende OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er det duket for en nydelig bildeopplevelse.
YouTube går vertikalt på TV-skjermen Nå kan du snart se de vertikale videosnuttene i YouTube-appen til smart TV.
Den største TV-en vi noen gang har testet Glem 85” - nå er det 98” som gjelder dersom du vil ha den største TV-en i gata! TCL 98C735 er et gedigent beist av en TV, og bildekvaliteten overrasker.
Samsung TV-eier? Da bør du lese dette! Apple TV-appen til Samsung TV strømmer nå utvalgt innhold i det åpne HDR10+ formatet – som et alternativ til Dolby Vision.
MiniLED gir bedre kontrast Sony har oppgradert en av sine beste LCD-skjermer med et finmasket MiniLED-baklys. Det gir imponerende presis kontrast og lysstyrke, men det er fortsatt rom for forbedring…
Kan 8K-TV bli forbudt? Strengere EU-krav til energieffektivitet kan sette en stopper for sylskarpe, men strømslukende 8K-TV-er.
Følg Lyd & Bilde