Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: LG 55LM760T

Koreansk utfordrer

LG stiller med en TV som kommer tett på rivalen Samsung i design – men hva med bildekvaliteten?

Skrevet av / 04.06.12 - 13:56
LG 55LM760T
Audun Hage

55LM760T er nummer tre fra toppen i LG-hierarkiet under 860 og toppmodellen 960.

LG-skjermen bruker en heldekkende glassfront der bildet går nesten helt ut i kantene – bare en centimeter ramme rundt gjenstår. Designavdelingen har etter vår mening fått litt for fritt spillerom når vi ser på det blanke frontglasset. Det preges av mye refleksjoner i lyse omgivelser.

Brukervennlighet og finesser
LG har ikke spart på kruttet når det gjelder finesser på denne mellom-modellen. 55LM760T har riktignok ikke Dual Core prosessor som LGs toppmodeller, men kommer med to fjernkontroller, den ene en såkalt ”Magic Remote” som blant annet brukes til å styre pekeren når du navigerer i TV-ens nettleser og andre smartfunksjoner. Tross standard prosessor er LGs smartportal blitt betydelig raskere og samtidig mer oversiktlig. Utvalget av gode tjenester ligger tett på hva Samsung tilbyr, med sosiale medier og lokale tjenester som Viaplay blant de mest interessante. Via LGs Smartshare applikasjon kan man enkelt få tilgang til bilder, video som ligger lagret lokalt på nettverket.

Bildekvalitet
55LM760T bruker et LCD bildepanel av typen IPS med kantmonterte lysdioder som er standard for denne klassen. Førsteinntrykket er at skjermen er veldig speilblank og derfor har lett for å reflektere objekter i rommet. Ikke ideelt når TV-en skal benyttes på kveldstid med lyskilder i rommet.

Bildepanelet byr på en pangsterk lysstyrke og kontrast opp av esken, som umiddelbart ser veldig imponerende ut, men fargene er som vanlig veldig overdrevne, med en litt for kald fargetemperatur i standardmodus som får bildet til å se blålig ut. Men heldigvis er det lett å endre til en mer nøytral bildemodus: Kinomodusen gir meget gode og nøytrale farger, og LG har dessuten utstyrt skjermen med fullt kalibrerbar ISF-modus med egen setting for dagslys og kveld.

LG-skjermen utmerker seg med svært god lysstyrke/kontrast, uten at bildet blir hardt eller anstrengende å se på, takket være den gode lysfordelingen. Derfor fremstår bildet mer briljant og levende enn hos mange av konkurrentene. 55LM760T kan imidlertid ikke by på helt det samme svartnivået som Sony og Samsung, og skarpheten under bevegelser er heller ikke på høyde med disse. LG ser imidlertid ut til å ha bedre kontroll på sitt IPS-panel enn Panasonic, for svartnivået er merkbart bedre enn hos japaneren.

Lydkvalitet
I LGs syltynne skjerm er det ikke gjort stor plass til høyttalere, og resultatet er en nokså innestengt og slank lyd.

Konklusjon
LG 55LM760T er en designmessig lekker skjerm som har mange spennende funksjoner å by på, samtidig som bildekvaliteten holder et generelt høyt nivå. Helt på nivå med testens aller beste er LG imidlertid ikke: Den mangler det aller siste på skarphet og svartnivå for å nå helt til topps. En bonus for 3D-fansen er at LG-skjermen benytter passive 3D-briller, som gir en mer behagelig 3D-opplevelse enn mange av de aktive løsningene.

Lyd & Bilde mener

God kontrast og fargegjengivelse Skjermrefleksjoner

Også i denne testen:

8 store TV-skjermer

Nikon Coolpix AW110

Finesserik dypdykker

GPS, styring fra smartmobil og en ny dypdykkingsrekord gjør AW100 ekstra interessant.

Tåler det største dypet GPS med kart Styring fra smartmobil
Ingen halvautomatikk Fokuseringsproblem
Les hele testen

Samsung 64E8005XXE

Designerplasma

Denne store plasmaen evner virkelig å få frem handlingen på banen ned til minste detalj! Samsung-skjermen har en utrolig skarphet, realt svartnivå og en fargegjengivelse i toppklasse. PS64E8005 anbefales sterkt til alle som vil ha en storskjerm som henter det beste ut av både film og sport.

Super skarphet Flott fargegjengivelse
Noe summing fra skjermen
Les hele testen

Panasonic 50VT50

Kongen på haugen?

Panasonics plasmaskjermer er kjent som en referanse innen TV, og årets modell er bare blitt enda bedre. 50VT50 leverer noe av den beste bildekvaliteten vi har sett, noensinne!

Referanse fargegjengivelse Dypt svartnivå
Noe begrenset lysstyrke
Les hele testen

Grundig 55 VLE 9270 CP

Mye for pengene

Grundig 55 VLE 9720 er en brukervennlig 3DTV med interessante finesser. Blant annet er den av de få TV-er med innebygd mottaker for både bakkenett, kabel og satelitt!

God betraktningsvinkel Bra skarphet
Begrenset svartnivå
Les hele testen

Samsung 55ES6805

Nesten komplett

Samsungs nye 6-serie byr på svært mange finesser og høy bildekvalitet til en fornuftig pris. Med Smarthub internettnettportal, gode tilkoblingsmuligheter og en bildekvalitet som er tett på toppklasse, er denne TV-en utvilsomt et godt kjøp. Lyden har også blitt bedre fra forrige generasjon.

Glimrende fargegjengivelse Dypt svartnivå
Noe lysgjennomslipp
Les hele testen

Sony 55HX855

Knallbra allrounder

Sony viser med denne modellen at de fortsatt er en produsent å regne med når det gjelder TV. 55HX855 er rett og slett overraskende god! Bildekvaliteten er glimrende i både lyse og mørke omgivelser, noe som gjør Sony-skjermen perfekt til allround-bruk.

Meget bra kontrast Lite refleksjoner
Tynn lyd
Les hele testen

Panasonic TX-L55DT50

Japansk LED-satsing

Panasonic er best kjent for sine plasmaskjermer, men i år har de også lansert flere spennende LED-skjermer. Dessverre ligger 55DT50 ennå et godt stykke unna bildekvaliteten til Panasonics plasmamodeller.

God betraktningsvinkel Bra skarphet
Begrenset svartnivå
Les hele testen

Sharp LC70LE836S

Kolossal filmskjerm

Sharps nye 70-tommer er en rekordstor drømmeskjerm for film- og sportsgærninger!

Stort og lyssterkt bilde Bra svartnivå og kontrast
Litt ujevne bevegelser Begrenset betraktningsvinkel
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Scroll to Top