TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Samsung 64E8005XXE

Designerplasma

Denne store plasmaen evner virkelig å få frem handlingen på banen ned til minste detalj! Samsung-skjermen har en utrolig skarphet, realt svartnivå og en fargegjengivelse i toppklasse. PS64E8005 anbefales sterkt til alle som vil ha en storskjerm som henter det beste ut av både film og sport.

forfatter
Publisert 04.06.12 - 15:29
L&B menerskew
pluss Super skarphet Flott fargegjengivelse
minus Noe summing fra skjermen
Spesifikasjoner
  • 64” 3D plasma, 1920 x 1080
  • 4 x HDMI
  • SmartHUB nettportal
  • Innebygd Skype kamera
  • Smart Interaction stemme/bevegelseskontroll
Veil. pris 27000 Produktside

Vi kjenner Samsung best som en produsent av tynne LED-skjermer, men nå er de faktisk i ferd med å bli verdens største plasmaprodusent også. Etter at Panasonic har strammet inn produksjonen sin ligger det an til at Samsung vil lede på antall solgte apparater i år. Designmessig ligner Samsung-skjermen sine LED-søsken på en prikk. Selve skroget er i metall, men sokkelen og festebraketten til denne er i plast, og virker litt spinkelt på en så stor TV. 64E8005 er til gjengjeld svært lett for en plasma å være. Så lenge du har lange nok armer, trenger du ikke være sterk som Hulken for å løfte den på plass.

Brukervennlighet og finesser
Samsungs nye toppmodell innen plasmaskjermer er stappfull av finesser. Integrert i rammen sitter et innebygd Skype-kamera klar til videochat via internett.

Nytt på denne modellen er at du også kan styre TV-en med bevegelser – og med stemmen. Stemmekontrollen foregår inntil videre på engelsk, men en norske versjonen er også under utarbeiding.

En spesialfjernkontroll lar deg flytte musepekeren rundt i den innebygde nettleseren, og du kan bruke stemmekommandoer til kontroll av kilde, volum og ulike smart-tjenester. Du kan bruke stemmen til å slå TV-en av og på – genialt når du ikke finner fjernkontrollen – men visse andre kommandoer, slik som volum opp og ned, er fortsatt lettere gjøre med fjernkontrollen.

Bildekvalitet
De fleste som velger en plasmaskjerm gjør det for bildekvaliteten sin del, og her må vi si at 64E8005 imponerer. Samsung-plasmaen har utrolig god bildeskarphet,med evne til å gjengi ekstremt fine detaljer som går tapt på mange andre skjermer. Når kameraet står stille, ser vi hvert eneste gresstrå i pitch-en og spillernes nummer tydelig.

Farge- og svartgjengivelsen er også helt i toppklassen med Samsung bak roret, og kommer tett på Panasonics toppmodell VT50. Faktisk ubehagelig tett for Panasonic sin del. 64E8005 er kun et lite hakk bak 50VT50 i absolutt svart.

I filmmodus er den en anelse rød i hudtonene, med litt overdreven skarphet og ”hard” kontrast. Men det løser vi enkelt ved å finjustere fargemetningen og slå av alle funksjoner som starter med ”dynamisk”.

Kombinasjonen av rå skarphet, enorm fargedybde og enda dypere svartnivå gjør det rett og slett til en nytelse å se film på Samsung-skjermen. Den henger også godt med på sportssendingene, men mangelen på en effektiv bildeutjevning/bevegelseskompensering gjør at bevegelsene nødvendigvis blir litt mer rykkete enn hos Panasonic, samt hos LED-skjermene i testen.

Lydkvalitet
Lyden står selvfølgelig ikke i stil med det svære bildet, men Samsung er slett ikke den verste i dette selskapet. Lyden har mer bass enn mange av konkurrentene, som hjelper med å få frem kommentatorstemmene klart og tydelig.

Konklusjon
Denne store plasmaen evner virkelig å få frem handlingen på banen ned til minste detalj! Samsung-skjermen har en utrolig skarphet, realt svartnivå og en fargegjengivelse i toppklasse. PS64E8005 anbefales sterkt til alle som vil ha en storskjerm som henter det beste ut av både film og sport.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Også i denne testen:

Nikon Coolpix AW110

Finesserik dypdykker

GPS, styring fra smartmobil og en ny dypdykkingsrekord gjør AW100 ekstra interessant.

Tåler det største dypet GPS med kart Styring fra smartmobil
Ingen halvautomatikk Fokuseringsproblem

Panasonic 50VT50

Kongen på haugen?

Panasonics plasmaskjermer er kjent som en referanse innen TV, og årets modell er bare blitt enda bedre. 50VT50 leverer noe av den beste bildekvaliteten vi har sett, noensinne!

Referanse fargegjengivelse Dypt svartnivå
Noe begrenset lysstyrke

Grundig 55 VLE 9270 CP

Mye for pengene

Grundig 55 VLE 9720 er en brukervennlig 3DTV med interessante finesser. Blant annet er den av de få TV-er med innebygd mottaker for både bakkenett, kabel og satelitt!

God betraktningsvinkel Bra skarphet
Begrenset svartnivå

Samsung 55ES6805

Nesten komplett

Samsungs nye 6-serie byr på svært mange finesser og høy bildekvalitet til en fornuftig pris. Med Smarthub internettnettportal, gode tilkoblingsmuligheter og en bildekvalitet som er tett på toppklasse, er denne TV-en utvilsomt et godt kjøp. Lyden har også blitt bedre fra forrige generasjon.

Glimrende fargegjengivelse Dypt svartnivå
Noe lysgjennomslipp

Sony 55HX855

Knallbra allrounder

Sony viser med denne modellen at de fortsatt er en produsent å regne med når det gjelder TV. 55HX855 er rett og slett overraskende god! Bildekvaliteten er glimrende i både lyse og mørke omgivelser, noe som gjør Sony-skjermen perfekt til allround-bruk.

Meget bra kontrast Lite refleksjoner
Tynn lyd

Panasonic TX-L55DT50

Japansk LED-satsing

Panasonic er best kjent for sine plasmaskjermer, men i år har de også lansert flere spennende LED-skjermer. Dessverre ligger 55DT50 ennå et godt stykke unna bildekvaliteten til Panasonics plasmamodeller.

God betraktningsvinkel Bra skarphet
Begrenset svartnivå

LG 55LM760T

Koreansk utfordrer

LG stiller med en TV som kommer tett på rivalen Samsung i design – men hva med bildekvaliteten?

God kontrast og fargegjengivelse
Skjermrefleksjoner

Sharp LC70LE836S

Kolossal filmskjerm

Sharps nye 70-tommer er en rekordstor drømmeskjerm for film- og sportsgærninger!

Stort og lyssterkt bilde Bra svartnivå og kontrast
Litt ujevne bevegelser Begrenset betraktningsvinkel

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
LGs 2023 OLED TV-er klare for Norden Slippes i butikk 13. mars - kan forhåndsbestilles allerede nå.
lbpluss
Sjekk denne 98-tommeren fra Sony! Sony slår på stortromma og lanserer sin første 98-tommers 4K TV! Derimot kommer det ingen nye 8K TV-er i år.
lbpluss
Sony satser videre på QD-OLED Sony har holdt potte tett om årets nye TV-er, men nå har de endelig tatt bladet fra munnen. De nye toppmodellene A95L og A80L entrer scenen.
lbpluss
Allente lanserer spesialtilpasset Chromecast med Google TV Nå kan Allente-abonnentene sløyfe TV-boksen.
lbpluss
Her er Samsungs nye flaggskip 8K TV, QN900C En ny bildemodus betyr redningen for strømslukende 8K-TV-er.
Følg Lyd & Bilde