Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Samsung 64E8005XXE

Designerplasma

Denne store plasmaen evner virkelig å få frem handlingen på banen ned til minste detalj! Samsung-skjermen har en utrolig skarphet, realt svartnivå og en fargegjengivelse i toppklasse. PS64E8005 anbefales sterkt til alle som vil ha en storskjerm som henter det beste ut av både film og sport.

Skrevet av / 04.06.12 - 15:29
Samsung 64E8005XXE
Audun Hage

Vi kjenner Samsung best som en produsent av tynne LED-skjermer, men nå er de faktisk i ferd med å bli verdens største plasmaprodusent også. Etter at Panasonic har strammet inn produksjonen sin ligger det an til at Samsung vil lede på antall solgte apparater i år. Designmessig ligner Samsung-skjermen sine LED-søsken på en prikk. Selve skroget er i metall, men sokkelen og festebraketten til denne er i plast, og virker litt spinkelt på en så stor TV. 64E8005 er til gjengjeld svært lett for en plasma å være. Så lenge du har lange nok armer, trenger du ikke være sterk som Hulken for å løfte den på plass.

Brukervennlighet og finesser
Samsungs nye toppmodell innen plasmaskjermer er stappfull av finesser. Integrert i rammen sitter et innebygd Skype-kamera klar til videochat via internett.

Nytt på denne modellen er at du også kan styre TV-en med bevegelser – og med stemmen. Stemmekontrollen foregår inntil videre på engelsk, men en norske versjonen er også under utarbeiding.

En spesialfjernkontroll lar deg flytte musepekeren rundt i den innebygde nettleseren, og du kan bruke stemmekommandoer til kontroll av kilde, volum og ulike smart-tjenester. Du kan bruke stemmen til å slå TV-en av og på – genialt når du ikke finner fjernkontrollen – men visse andre kommandoer, slik som volum opp og ned, er fortsatt lettere gjøre med fjernkontrollen.

Bildekvalitet
De fleste som velger en plasmaskjerm gjør det for bildekvaliteten sin del, og her må vi si at 64E8005 imponerer. Samsung-plasmaen har utrolig god bildeskarphet,med evne til å gjengi ekstremt fine detaljer som går tapt på mange andre skjermer. Når kameraet står stille, ser vi hvert eneste gresstrå i pitch-en og spillernes nummer tydelig.

Farge- og svartgjengivelsen er også helt i toppklassen med Samsung bak roret, og kommer tett på Panasonics toppmodell VT50. Faktisk ubehagelig tett for Panasonic sin del. 64E8005 er kun et lite hakk bak 50VT50 i absolutt svart.

I filmmodus er den en anelse rød i hudtonene, med litt overdreven skarphet og ”hard” kontrast. Men det løser vi enkelt ved å finjustere fargemetningen og slå av alle funksjoner som starter med ”dynamisk”.

Kombinasjonen av rå skarphet, enorm fargedybde og enda dypere svartnivå gjør det rett og slett til en nytelse å se film på Samsung-skjermen. Den henger også godt med på sportssendingene, men mangelen på en effektiv bildeutjevning/bevegelseskompensering gjør at bevegelsene nødvendigvis blir litt mer rykkete enn hos Panasonic, samt hos LED-skjermene i testen.

Lydkvalitet
Lyden står selvfølgelig ikke i stil med det svære bildet, men Samsung er slett ikke den verste i dette selskapet. Lyden har mer bass enn mange av konkurrentene, som hjelper med å få frem kommentatorstemmene klart og tydelig.

Konklusjon
Denne store plasmaen evner virkelig å få frem handlingen på banen ned til minste detalj! Samsung-skjermen har en utrolig skarphet, realt svartnivå og en fargegjengivelse i toppklasse. PS64E8005 anbefales sterkt til alle som vil ha en storskjerm som henter det beste ut av både film og sport.

Lyd & Bilde mener

Super skarphet Flott fargegjengivelse Noe summing fra skjermen

Også i denne testen:

8 store TV-skjermer

Nikon Coolpix AW110

Finesserik dypdykker

GPS, styring fra smartmobil og en ny dypdykkingsrekord gjør AW100 ekstra interessant.

Tåler det største dypet GPS med kart Styring fra smartmobil
Ingen halvautomatikk Fokuseringsproblem
Les hele testen

Panasonic 50VT50

Kongen på haugen?

Panasonics plasmaskjermer er kjent som en referanse innen TV, og årets modell er bare blitt enda bedre. 50VT50 leverer noe av den beste bildekvaliteten vi har sett, noensinne!

Referanse fargegjengivelse Dypt svartnivå
Noe begrenset lysstyrke
Les hele testen

Grundig 55 VLE 9270 CP

Mye for pengene

Grundig 55 VLE 9720 er en brukervennlig 3DTV med interessante finesser. Blant annet er den av de få TV-er med innebygd mottaker for både bakkenett, kabel og satelitt!

God betraktningsvinkel Bra skarphet
Begrenset svartnivå
Les hele testen

Samsung 55ES6805

Nesten komplett

Samsungs nye 6-serie byr på svært mange finesser og høy bildekvalitet til en fornuftig pris. Med Smarthub internettnettportal, gode tilkoblingsmuligheter og en bildekvalitet som er tett på toppklasse, er denne TV-en utvilsomt et godt kjøp. Lyden har også blitt bedre fra forrige generasjon.

Glimrende fargegjengivelse Dypt svartnivå
Noe lysgjennomslipp
Les hele testen

Sony 55HX855

Knallbra allrounder

Sony viser med denne modellen at de fortsatt er en produsent å regne med når det gjelder TV. 55HX855 er rett og slett overraskende god! Bildekvaliteten er glimrende i både lyse og mørke omgivelser, noe som gjør Sony-skjermen perfekt til allround-bruk.

Meget bra kontrast Lite refleksjoner
Tynn lyd
Les hele testen

Panasonic TX-L55DT50

Japansk LED-satsing

Panasonic er best kjent for sine plasmaskjermer, men i år har de også lansert flere spennende LED-skjermer. Dessverre ligger 55DT50 ennå et godt stykke unna bildekvaliteten til Panasonics plasmamodeller.

God betraktningsvinkel Bra skarphet
Begrenset svartnivå
Les hele testen

LG 55LM760T

Koreansk utfordrer

LG stiller med en TV som kommer tett på rivalen Samsung i design – men hva med bildekvaliteten?

God kontrast og fargegjengivelse
Skjermrefleksjoner
Les hele testen

Sharp LC70LE836S

Kolossal filmskjerm

Sharps nye 70-tommer er en rekordstor drømmeskjerm for film- og sportsgærninger!

Stort og lyssterkt bilde Bra svartnivå og kontrast
Litt ujevne bevegelser Begrenset betraktningsvinkel
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

UEFA Euro 2024 – De beste TV-ene til fotball-EM

Er dette Samsungs beste TV hittil?

Hvilken er den beste OLED-TV-en i 2024?

Din egen IMAX-kino

Stor test av billige 55-tommere

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

Scroll to Top