TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Grundig 55 VLE 9270 CP

Mye for pengene

Grundig 55 VLE 9720 er en brukervennlig 3DTV med interessante finesser. Blant annet er den av de få TV-er med innebygd mottaker for både bakkenett, kabel og satelitt!

forfatter
Publisert 04.06.12 - 15:15
L&B menerskew
pluss God betraktningsvinkel Bra skarphet
minus Begrenset svartnivå
Spesifikasjoner
  • 55” LED LCD, 1920 x 1080
  • 4 HDMI
  • MPEG4/RiksTV
  • USB Record
Veil. pris 15000 Produktside

Grundig har blitt et populært merke på det skandinaviske markedet fordi de har prioritert mange av de funksjonene som er viktigst for ”folk flest” fremfor mer gimmick-artede finesser. 55 VLE 9270 er en fornuftig priset LED-modell med nokså minimalistisk design og en stilig glassfot som også kan dreies. TV-en er noen steder litt tykkere enn de aller tynneste design-LEDene, og noen av kontaktene er bakovervendte. Dermed er ikke dette den mest opplagte TV-en til veggmontering.

Brukervennlighet og finesser
55 VLE 9270 har innebygd MPEG4 mottaker for både bakkenett, kabel og satellitt via den innebygde kortleseren. USB opptaksfunksjonen kan man pause livesendinger og programmere opptak til en USB minnepenn (du kan kun ta opp og se på en kanal av gangen). Grundig-skjermen har også trådløs nettverkstilkobling for strømming av musikk, bilder og video, samt de mest utbredte smart-tjenestene som Youtube og Facebook i portalen interactive@tv.

Bildekvalitet
Grundig-skjermen har i likhet med de andre testdeltakerne et moderne LED bildepanel, som i dette tilfellet kommer fra LG. Det innebærer at Grundig har tatt i bruk også passiv (polariserende) 3D-teknikk på sine TV-er på lik linje med LG og Philips. Dette gir svært gode 3D-bilder uten plagsom crosstalk(doble bilder).

VLE 9270 gir opp av esken et kontrastrikt og lyssterkt bilde. Fargegjengivelsen er jevn og nyansert, og bildet er generelt skarpt og flott. Den mest tydelige forskjellen er et noe gråere svartnivå enn de beste. Grundig har som vanlig prioritert den lysere enden av skalaen fremfor det å gi mest mulig detaljer i svart. Derfor er ikke dette en utpreget filmskjerm, men snarere en TV som gir god ytelse i dagslys, ikke minst takket være det matte frontglasset som er lite plaget av refleksjoner.

Når vi går litt mer kritisk til verks, kan vi se at TV-en har marginalt mer støy fra TV-sendingene enn Sony, LG og Panasonic, men forskjellen er ikke stor. Skarpheten under bevegelser er også noe redusert i forhold til de beste. Men totalt sett klarer Grundig seg bra mot de dyrere konkurrentene.

Lydkvalitet
Grundig er kjent for å gjøre seg ekstra flid med lydgjengivelsen på TV-ene sine, og takket være større plass til høyttalerne gir denne skjermen også den klart mest kraftfulle og spenstige lyden i testen. Stemmen fra kommentatorene skjærer klart gjennom og bruset fra publikum låter mer engasjerende. Helt klart noe av det bedre vi har hørt innen innebygd TV-lyd.

Konklusjon
Grundig VLE 9270 er den billigste skjermen i testen, men du skulle ikke gjettet det ut fra bildet alene. Vi har kun små ankepunkter på bildekvaliteten i forhold til konkurrentene, primært gjelder det svartnivået som er litt gråere enn vi skulle ønske. Bortsett fra det er ytelsen høy, og trekkes opp av den meget spenstige lydgjengivelsen. Grundigs TV kan anbefales til de som vil ha en brukervennlig TV med de rette finessene, til en fornuftig pris.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Også i denne testen:

Nikon Coolpix AW110

Finesserik dypdykker

GPS, styring fra smartmobil og en ny dypdykkingsrekord gjør AW100 ekstra interessant.

Tåler det største dypet GPS med kart Styring fra smartmobil
Ingen halvautomatikk Fokuseringsproblem

Samsung 64E8005XXE

Designerplasma

Denne store plasmaen evner virkelig å få frem handlingen på banen ned til minste detalj! Samsung-skjermen har en utrolig skarphet, realt svartnivå og en fargegjengivelse i toppklasse. PS64E8005 anbefales sterkt til alle som vil ha en storskjerm som henter det beste ut av både film og sport.

Super skarphet Flott fargegjengivelse
Noe summing fra skjermen

Panasonic 50VT50

Kongen på haugen?

Panasonics plasmaskjermer er kjent som en referanse innen TV, og årets modell er bare blitt enda bedre. 50VT50 leverer noe av den beste bildekvaliteten vi har sett, noensinne!

Referanse fargegjengivelse Dypt svartnivå
Noe begrenset lysstyrke

Samsung 55ES6805

Nesten komplett

Samsungs nye 6-serie byr på svært mange finesser og høy bildekvalitet til en fornuftig pris. Med Smarthub internettnettportal, gode tilkoblingsmuligheter og en bildekvalitet som er tett på toppklasse, er denne TV-en utvilsomt et godt kjøp. Lyden har også blitt bedre fra forrige generasjon.

Glimrende fargegjengivelse Dypt svartnivå
Noe lysgjennomslipp

Sony 55HX855

Knallbra allrounder

Sony viser med denne modellen at de fortsatt er en produsent å regne med når det gjelder TV. 55HX855 er rett og slett overraskende god! Bildekvaliteten er glimrende i både lyse og mørke omgivelser, noe som gjør Sony-skjermen perfekt til allround-bruk.

Meget bra kontrast Lite refleksjoner
Tynn lyd

Panasonic TX-L55DT50

Japansk LED-satsing

Panasonic er best kjent for sine plasmaskjermer, men i år har de også lansert flere spennende LED-skjermer. Dessverre ligger 55DT50 ennå et godt stykke unna bildekvaliteten til Panasonics plasmamodeller.

God betraktningsvinkel Bra skarphet
Begrenset svartnivå

LG 55LM760T

Koreansk utfordrer

LG stiller med en TV som kommer tett på rivalen Samsung i design – men hva med bildekvaliteten?

God kontrast og fargegjengivelse
Skjermrefleksjoner

Sharp LC70LE836S

Kolossal filmskjerm

Sharps nye 70-tommer er en rekordstor drømmeskjerm for film- og sportsgærninger!

Stort og lyssterkt bilde Bra svartnivå og kontrast
Litt ujevne bevegelser Begrenset betraktningsvinkel

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
LGs 2023 OLED TV-er klare for Norden Slippes i butikk 13. mars - kan forhåndsbestilles allerede nå.
lbpluss
Sjekk denne 98-tommeren fra Sony! Sony slår på stortromma og lanserer sin første 98-tommers 4K TV! Derimot kommer det ingen nye 8K TV-er i år.
lbpluss
Sony satser videre på QD-OLED Sony har holdt potte tett om årets nye TV-er, men nå har de endelig tatt bladet fra munnen. De nye toppmodellene A95L og A80L entrer scenen.
lbpluss
Allente lanserer spesialtilpasset Chromecast med Google TV Nå kan Allente-abonnentene sløyfe TV-boksen.
lbpluss
Her er Samsungs nye flaggskip 8K TV, QN900C En ny bildemodus betyr redningen for strømslukende 8K-TV-er.
Følg Lyd & Bilde