Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Grundig 55 VLE 9270 CP

Mye for pengene

Grundig 55 VLE 9720 er en brukervennlig 3DTV med interessante finesser. Blant annet er den av de få TV-er med innebygd mottaker for både bakkenett, kabel og satelitt!

Skrevet av / 04.06.12 - 15:15
Grundig 55 VLE 9270 CP
Audun Hage

Grundig har blitt et populært merke på det skandinaviske markedet fordi de har prioritert mange av de funksjonene som er viktigst for ”folk flest” fremfor mer gimmick-artede finesser. 55 VLE 9270 er en fornuftig priset LED-modell med nokså minimalistisk design og en stilig glassfot som også kan dreies. TV-en er noen steder litt tykkere enn de aller tynneste design-LEDene, og noen av kontaktene er bakovervendte. Dermed er ikke dette den mest opplagte TV-en til veggmontering.

Brukervennlighet og finesser
55 VLE 9270 har innebygd MPEG4 mottaker for både bakkenett, kabel og satellitt via den innebygde kortleseren. USB opptaksfunksjonen kan man pause livesendinger og programmere opptak til en USB minnepenn (du kan kun ta opp og se på en kanal av gangen). Grundig-skjermen har også trådløs nettverkstilkobling for strømming av musikk, bilder og video, samt de mest utbredte smart-tjenestene som Youtube og Facebook i portalen interactive@tv.

Bildekvalitet
Grundig-skjermen har i likhet med de andre testdeltakerne et moderne LED bildepanel, som i dette tilfellet kommer fra LG. Det innebærer at Grundig har tatt i bruk også passiv (polariserende) 3D-teknikk på sine TV-er på lik linje med LG og Philips. Dette gir svært gode 3D-bilder uten plagsom crosstalk(doble bilder).

VLE 9270 gir opp av esken et kontrastrikt og lyssterkt bilde. Fargegjengivelsen er jevn og nyansert, og bildet er generelt skarpt og flott. Den mest tydelige forskjellen er et noe gråere svartnivå enn de beste. Grundig har som vanlig prioritert den lysere enden av skalaen fremfor det å gi mest mulig detaljer i svart. Derfor er ikke dette en utpreget filmskjerm, men snarere en TV som gir god ytelse i dagslys, ikke minst takket være det matte frontglasset som er lite plaget av refleksjoner.

Når vi går litt mer kritisk til verks, kan vi se at TV-en har marginalt mer støy fra TV-sendingene enn Sony, LG og Panasonic, men forskjellen er ikke stor. Skarpheten under bevegelser er også noe redusert i forhold til de beste. Men totalt sett klarer Grundig seg bra mot de dyrere konkurrentene.

Lydkvalitet
Grundig er kjent for å gjøre seg ekstra flid med lydgjengivelsen på TV-ene sine, og takket være større plass til høyttalerne gir denne skjermen også den klart mest kraftfulle og spenstige lyden i testen. Stemmen fra kommentatorene skjærer klart gjennom og bruset fra publikum låter mer engasjerende. Helt klart noe av det bedre vi har hørt innen innebygd TV-lyd.

Konklusjon
Grundig VLE 9270 er den billigste skjermen i testen, men du skulle ikke gjettet det ut fra bildet alene. Vi har kun små ankepunkter på bildekvaliteten i forhold til konkurrentene, primært gjelder det svartnivået som er litt gråere enn vi skulle ønske. Bortsett fra det er ytelsen høy, og trekkes opp av den meget spenstige lydgjengivelsen. Grundigs TV kan anbefales til de som vil ha en brukervennlig TV med de rette finessene, til en fornuftig pris.

Lyd & Bilde mener

God betraktningsvinkel Bra skarphet Begrenset svartnivå

Også i denne testen:

8 store TV-skjermer

Nikon Coolpix AW110

Finesserik dypdykker

GPS, styring fra smartmobil og en ny dypdykkingsrekord gjør AW100 ekstra interessant.

Tåler det største dypet GPS med kart Styring fra smartmobil
Ingen halvautomatikk Fokuseringsproblem
Les hele testen

Samsung 64E8005XXE

Designerplasma

Denne store plasmaen evner virkelig å få frem handlingen på banen ned til minste detalj! Samsung-skjermen har en utrolig skarphet, realt svartnivå og en fargegjengivelse i toppklasse. PS64E8005 anbefales sterkt til alle som vil ha en storskjerm som henter det beste ut av både film og sport.

Super skarphet Flott fargegjengivelse
Noe summing fra skjermen
Les hele testen

Panasonic 50VT50

Kongen på haugen?

Panasonics plasmaskjermer er kjent som en referanse innen TV, og årets modell er bare blitt enda bedre. 50VT50 leverer noe av den beste bildekvaliteten vi har sett, noensinne!

Referanse fargegjengivelse Dypt svartnivå
Noe begrenset lysstyrke
Les hele testen

Samsung 55ES6805

Nesten komplett

Samsungs nye 6-serie byr på svært mange finesser og høy bildekvalitet til en fornuftig pris. Med Smarthub internettnettportal, gode tilkoblingsmuligheter og en bildekvalitet som er tett på toppklasse, er denne TV-en utvilsomt et godt kjøp. Lyden har også blitt bedre fra forrige generasjon.

Glimrende fargegjengivelse Dypt svartnivå
Noe lysgjennomslipp
Les hele testen

Sony 55HX855

Knallbra allrounder

Sony viser med denne modellen at de fortsatt er en produsent å regne med når det gjelder TV. 55HX855 er rett og slett overraskende god! Bildekvaliteten er glimrende i både lyse og mørke omgivelser, noe som gjør Sony-skjermen perfekt til allround-bruk.

Meget bra kontrast Lite refleksjoner
Tynn lyd
Les hele testen

Panasonic TX-L55DT50

Japansk LED-satsing

Panasonic er best kjent for sine plasmaskjermer, men i år har de også lansert flere spennende LED-skjermer. Dessverre ligger 55DT50 ennå et godt stykke unna bildekvaliteten til Panasonics plasmamodeller.

God betraktningsvinkel Bra skarphet
Begrenset svartnivå
Les hele testen

LG 55LM760T

Koreansk utfordrer

LG stiller med en TV som kommer tett på rivalen Samsung i design – men hva med bildekvaliteten?

God kontrast og fargegjengivelse
Skjermrefleksjoner
Les hele testen

Sharp LC70LE836S

Kolossal filmskjerm

Sharps nye 70-tommer er en rekordstor drømmeskjerm for film- og sportsgærninger!

Stort og lyssterkt bilde Bra svartnivå og kontrast
Litt ujevne bevegelser Begrenset betraktningsvinkel
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Er dette Samsungs beste TV hittil?

Hvilken er den beste OLED-TV-en i 2024?

Din egen IMAX-kino

Stor test av billige 55-tommere

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Scroll to Top