Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Samsung 55ES6805

Nesten komplett

Samsungs nye 6-serie byr på svært mange finesser og høy bildekvalitet til en fornuftig pris. Med Smarthub internettnettportal, gode tilkoblingsmuligheter og en bildekvalitet som er tett på toppklasse, er denne TV-en utvilsomt et godt kjøp. Lyden har også blitt bedre fra forrige generasjon.

Skrevet av / 04.06.12 - 15:07
Samsung 55ES6805
Audun Hage

Ingen kan nekte for at Samsung har vært en viktig trendsetter i TV-markedet de siste årene. Med konsepter som LED med slank design, 3D og nå Smart har de på mange måter vært en spydspiss som de andre TV-produsentene har rettet seg etter, og fjorårets toppmodell 55D8005 ble en av markedets mestselgende TV-er. Her tester vi imidlertid 55ES6805, en noe nedtrimmet versjon av den nye toppmodellen 55ES8005.

Brukervennlighet og finesser
I motsetning til toppmodellen har ikke 55ES6805 har ikke mulighet for styring via stemme eller bevegelser,men har likevel en kraftig Dual Core-prosessor ombord som understøtter de mange smartfunksjonene. Samsungs SmartHUB er svært velutstyrt med fornuftige tjenester, noen av dem lokalt forankrede, slik som Nettavisen, Viasats Viaplay og yr.no værmelding. Samsung-skjermen reagerer også svært raskt på kommandoer, og at menysystemet er enkelt og oversiktlig. Samsung har alltid satt brukervennligheten i høysetet, og det gjelder også denne modellen.

Bildekvalitet
55ES6805 bruker et LCD-panel med kantmonterte lysdioder og Samsungs egen Micro Dimming teknologi, som justerer lysstyrken i individuelle deler av kantlyset. Dette må ikke forveksles med ekte LED-baklys hvor mengder av lysdioder sitter bak skjermen, men gir teoretisk en bedre styring av lysmengden enn en standard kant-LED TV.

Samsung-skjermens standard-innstilling gir et fargesprakende, men også unaturlig bilde opp av esken. TV-ens filmmodus er mye mer egnet for variert TV-titting for den som foretrekker naturlige farger. Her leverer Samsung faktisk noe av den beste fargegjengivelsen blant testdeltakerne, og er en klar forbedring fra tidligere års modeller. Når vi ser på sportssendinger som fotball og friidrett, ser vi også at Samsung klarer å beholde omtrent like god skarphet under bevegelser. Ikke verst, med tanke på at Samsung-modellen koster et par tusenlapper mindre og samtidig byr på vel så kraftige Smart-funksjoner!

En annen styrke hos Samsung-skjermen er det gode svartnivået, som er rekordsvart til LED å være. Den får frem mange detaljer i mørke scener som forsvinner i grått hos Panasonic og Grundig. 55ES6805 mangler imidlertid litt lyskontroll i forhold til Sony og vi kan skimte noe ujevn lysfordeling bak skjermen til tider.

Lydkvalitet
Samsungs LED-skjermer har aldri vært kjent for spesielt god lydkvalitet. Vi har gang på gang kritisert dem for å være like tynne i lyden som de ser ut, men her har det skjedd en klar forbedring. Lydgjengivelsen er nå blitt klart fyldigere og klarere, til et punkt hvor man faktisk kan se musikk, film og sport uten at det blir anstrengende å høre på. Helt klart et skritt i riktig retning.

Konklusjon
55ES6805 er en nedtrimmet versjon av Samsungs 8-serie som byr på mye av den samme bildekvaliteten og finessene til en attraktiv pris. Bildekvaliteten er helt i toppklassen og tett på testens aller beste, til en lavere pris. Derfor nøler vi ikke med å kåre Samsung til beste kjøp i denne sammenhengen.

Lyd & Bilde mener

Glimrende fargegjengivelse Dypt svartnivå Noe lysgjennomslipp

Også i denne testen:

8 store TV-skjermer

Nikon Coolpix AW110

Finesserik dypdykker

GPS, styring fra smartmobil og en ny dypdykkingsrekord gjør AW100 ekstra interessant.

Tåler det største dypet GPS med kart Styring fra smartmobil
Ingen halvautomatikk Fokuseringsproblem
Les hele testen

Samsung 64E8005XXE

Designerplasma

Denne store plasmaen evner virkelig å få frem handlingen på banen ned til minste detalj! Samsung-skjermen har en utrolig skarphet, realt svartnivå og en fargegjengivelse i toppklasse. PS64E8005 anbefales sterkt til alle som vil ha en storskjerm som henter det beste ut av både film og sport.

Super skarphet Flott fargegjengivelse
Noe summing fra skjermen
Les hele testen

Panasonic 50VT50

Kongen på haugen?

Panasonics plasmaskjermer er kjent som en referanse innen TV, og årets modell er bare blitt enda bedre. 50VT50 leverer noe av den beste bildekvaliteten vi har sett, noensinne!

Referanse fargegjengivelse Dypt svartnivå
Noe begrenset lysstyrke
Les hele testen

Grundig 55 VLE 9270 CP

Mye for pengene

Grundig 55 VLE 9720 er en brukervennlig 3DTV med interessante finesser. Blant annet er den av de få TV-er med innebygd mottaker for både bakkenett, kabel og satelitt!

God betraktningsvinkel Bra skarphet
Begrenset svartnivå
Les hele testen

Sony 55HX855

Knallbra allrounder

Sony viser med denne modellen at de fortsatt er en produsent å regne med når det gjelder TV. 55HX855 er rett og slett overraskende god! Bildekvaliteten er glimrende i både lyse og mørke omgivelser, noe som gjør Sony-skjermen perfekt til allround-bruk.

Meget bra kontrast Lite refleksjoner
Tynn lyd
Les hele testen

Panasonic TX-L55DT50

Japansk LED-satsing

Panasonic er best kjent for sine plasmaskjermer, men i år har de også lansert flere spennende LED-skjermer. Dessverre ligger 55DT50 ennå et godt stykke unna bildekvaliteten til Panasonics plasmamodeller.

God betraktningsvinkel Bra skarphet
Begrenset svartnivå
Les hele testen

LG 55LM760T

Koreansk utfordrer

LG stiller med en TV som kommer tett på rivalen Samsung i design – men hva med bildekvaliteten?

God kontrast og fargegjengivelse
Skjermrefleksjoner
Les hele testen

Sharp LC70LE836S

Kolossal filmskjerm

Sharps nye 70-tommer er en rekordstor drømmeskjerm for film- og sportsgærninger!

Stort og lyssterkt bilde Bra svartnivå og kontrast
Litt ujevne bevegelser Begrenset betraktningsvinkel
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

UEFA Euro 2024 – De beste TV-ene til fotball-EM

Er dette Samsungs beste TV hittil?

Hvilken er den beste OLED-TV-en i 2024?

Din egen IMAX-kino

Stor test av billige 55-tommere

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

Scroll to Top