Samsung 55ES6805

Nesten komplett

Samsungs nye 6-serie byr på svært mange finesser og høy bildekvalitet til en fornuftig pris. Med Smarthub internettnettportal, gode tilkoblingsmuligheter og en bildekvalitet som er tett på toppklasse, er denne TV-en utvilsomt et godt kjøp. Lyden har også blitt bedre fra forrige generasjon.
Lyd & Bilde mener
Glimrende fargegjengivelse Dypt svartnivå
Noe lysgjennomslipp
Spesifikasjoner
  • 55” LCD LED, 1920 x 1080
  • 3 HDMI
  • SmartHUB nettportal
  • Dual Core prosessor
forfatter

Ingen kan nekte for at Samsung har vært en viktig trendsetter i TV-markedet de siste årene. Med konsepter som LED med slank design, 3D og nå Smart har de på mange måter vært en spydspiss som de andre TV-produsentene har rettet seg etter, og fjorårets toppmodell 55D8005 ble en av markedets mestselgende TV-er. Her tester vi imidlertid 55ES6805, en noe nedtrimmet versjon av den nye toppmodellen 55ES8005.

Brukervennlighet og finesser
I motsetning til toppmodellen har ikke 55ES6805 har ikke mulighet for styring via stemme eller bevegelser,men har likevel en kraftig Dual Core-prosessor ombord som understøtter de mange smartfunksjonene. Samsungs SmartHUB er svært velutstyrt med fornuftige tjenester, noen av dem lokalt forankrede, slik som Nettavisen, Viasats Viaplay og yr.no værmelding. Samsung-skjermen reagerer også svært raskt på kommandoer, og at menysystemet er enkelt og oversiktlig. Samsung har alltid satt brukervennligheten i høysetet, og det gjelder også denne modellen.

Bildekvalitet
55ES6805 bruker et LCD-panel med kantmonterte lysdioder og Samsungs egen Micro Dimming teknologi, som justerer lysstyrken i individuelle deler av kantlyset. Dette må ikke forveksles med ekte LED-baklys hvor mengder av lysdioder sitter bak skjermen, men gir teoretisk en bedre styring av lysmengden enn en standard kant-LED TV.

Samsung-skjermens standard-innstilling gir et fargesprakende, men også unaturlig bilde opp av esken. TV-ens filmmodus er mye mer egnet for variert TV-titting for den som foretrekker naturlige farger. Her leverer Samsung faktisk noe av den beste fargegjengivelsen blant testdeltakerne, og er en klar forbedring fra tidligere års modeller. Når vi ser på sportssendinger som fotball og friidrett, ser vi også at Samsung klarer å beholde omtrent like god skarphet under bevegelser. Ikke verst, med tanke på at Samsung-modellen koster et par tusenlapper mindre og samtidig byr på vel så kraftige Smart-funksjoner!

En annen styrke hos Samsung-skjermen er det gode svartnivået, som er rekordsvart til LED å være. Den får frem mange detaljer i mørke scener som forsvinner i grått hos Panasonic og Grundig. 55ES6805 mangler imidlertid litt lyskontroll i forhold til Sony og vi kan skimte noe ujevn lysfordeling bak skjermen til tider.

Lydkvalitet
Samsungs LED-skjermer har aldri vært kjent for spesielt god lydkvalitet. Vi har gang på gang kritisert dem for å være like tynne i lyden som de ser ut, men her har det skjedd en klar forbedring. Lydgjengivelsen er nå blitt klart fyldigere og klarere, til et punkt hvor man faktisk kan se musikk, film og sport uten at det blir anstrengende å høre på. Helt klart et skritt i riktig retning.

Konklusjon
55ES6805 er en nedtrimmet versjon av Samsungs 8-serie som byr på mye av den samme bildekvaliteten og finessene til en attraktiv pris. Bildekvaliteten er helt i toppklassen og tett på testens aller beste, til en lavere pris. Derfor nøler vi ikke med å kåre Samsung til beste kjøp i denne sammenhengen.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Nikon Coolpix AW110

Finesserik dypdykker

GPS, styring fra smartmobil og en ny dypdykkingsrekord gjør AW100 ekstra interessant.

Tåler det største dypet GPS med kart Styring fra smartmobil
Ingen halvautomatikk Fokuseringsproblem

Samsung 64E8005XXE

Designerplasma

Denne store plasmaen evner virkelig å få frem handlingen på banen ned til minste detalj! Samsung-skjermen har en utrolig skarphet, realt svartnivå og en fargegjengivelse i toppklasse. PS64E8005 anbefales sterkt til alle som vil ha en storskjerm som henter det beste ut av både film og sport.

Super skarphet Flott fargegjengivelse
Noe summing fra skjermen

Panasonic 50VT50

Kongen på haugen?

Panasonics plasmaskjermer er kjent som en referanse innen TV, og årets modell er bare blitt enda bedre. 50VT50 leverer noe av den beste bildekvaliteten vi har sett, noensinne!

Referanse fargegjengivelse Dypt svartnivå
Noe begrenset lysstyrke

Grundig 55 VLE 9270 CP

Mye for pengene

Grundig 55 VLE 9720 er en brukervennlig 3DTV med interessante finesser. Blant annet er den av de få TV-er med innebygd mottaker for både bakkenett, kabel og satelitt!

God betraktningsvinkel Bra skarphet
Begrenset svartnivå

Sony 55HX855

Knallbra allrounder

Sony viser med denne modellen at de fortsatt er en produsent å regne med når det gjelder TV. 55HX855 er rett og slett overraskende god! Bildekvaliteten er glimrende i både lyse og mørke omgivelser, noe som gjør Sony-skjermen perfekt til allround-bruk.

Meget bra kontrast Lite refleksjoner
Tynn lyd

Panasonic TX-L55DT50

Japansk LED-satsing

Panasonic er best kjent for sine plasmaskjermer, men i år har de også lansert flere spennende LED-skjermer. Dessverre ligger 55DT50 ennå et godt stykke unna bildekvaliteten til Panasonics plasmamodeller.

God betraktningsvinkel Bra skarphet
Begrenset svartnivå

LG 55LM760T

Koreansk utfordrer

LG stiller med en TV som kommer tett på rivalen Samsung i design – men hva med bildekvaliteten?

God kontrast og fargegjengivelse
Skjermrefleksjoner

Sharp LC70LE836S

Kolossal filmskjerm

Sharps nye 70-tommer er en rekordstor drømmeskjerm for film- og sportsgærninger!

Stort og lyssterkt bilde Bra svartnivå og kontrast
Litt ujevne bevegelser Begrenset betraktningsvinkel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.