TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST LG OLED C1 (OLED48C1)

Gamernes favoritt

LG har satset kraftig på gaming på sin seneste OLED-generasjon. Resultatet er en TV som fungerer glimrende til alle typer spill!

forfatter
Publisert 21.12.21 - 13:37
Karakter
LG OLED C1 (OLED48C1)
L&B mener
OLED-skjermen fra LG har flott kontrastrik bildekvalitet, og er fullspekket med gaming-vennlige finesser. Tilkoblingsmulighetene er svært gode, med bred støtte for ulike videoformater.
Lyden er ikke like engasjerende som bildet, og OLED-skjermen må klare seg med noe lavere lysstyrke enn LCD-skjermene.
Spesifikasjoner
 • Størrelse/type: 48” 4K OLED
 • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
 • Oppdateringsfrekvens: 100/120Hz
 • Operativsystem: LG WebOS (6.0)
 • Innganger: 4 HDMI (4 x 2.1), 3 USB
 • Utganger: Optisk digital lydutgang, HDMI eARC
 • HDR: Dolby Vision IQ, HDR10, HLG
 • Gaming-finesser: 4K/120hz, VRR (G-Sync, FreeSync), ALLM, Game Optimiser
 • Annet: Dolby Atmos, A9 gen4 videoprosessor
 • Web: lg.com/no

 

Veil. pris 15.990Pr. 21.12.21 Produktside

C-serien fra LG har vært blant de mest populære OLED-skjermene fra LG i 2021, og det er nok i alle fall delvis takket være de mange gaming-finessene. Den sørkoreanske produsenten samarbeider tett med spillbransjen, og er ofte blant de første til å introdusere nye funksjoner som forbedrer spillopplevelsen.

LG OLED48C1

Ryktene forteller oss at LG vil introdusere en 42” OLED-TV i 2022, men inntil da er 48” den minste skjermstørrelsen, som har vist seg ekstra populær til nettopp spill!

OLED48C1 har et kompakt format, men bruker en ganske bred sokkel lik de større modellene i serien. Dette gjør at LG-skjermen krever mer bordplass enn et par av konkurrentene i testen. En litt smalere fot, kanskje til og med svingbar, hadde gjort susen, tenker vi.

Brukervennlighet og finesser

LG er derimot sjefen i gata når det kommer til tilkoblingsmuligheter: Med fire HDMI 2.1 innganger kan du fint koble til et par konsoller, en gaming-PC og sågar en Atmos lydplanke, så lenge du har nok kabler til rådighet. Det er utvilsomt noe hardbarkede gamere vil sette pris på.

TV-en er enkel å sette opp, og kjenner automatisk igjen spillkonsoller som Xbox Series X eller Playstation 5 når du kobler dem til. Den velger også automatisk den passende bildemodusen for spill. LG ser ut til å ha tenkt på det meste.

Formatstøtten er forbilledlig: LG-skjermen støtter som nevnt 4K/120 Hz på alle fire inngangene, og åpner i tillegg for spill i Dolby Vision HDR-format – helt opp til 120 Hz. Her er også støtte for VRR, Nvidia G-sync og AMD Freesync, som sikrer jevn gjengivelse fra både konsoll og PC, uten oppbrytninger eller ”skjermriving” som det også kalles.

LG-skjermen har dessuten meget kjapp respons. Vi målte input lag til mellom 8,8 og 12,7 millisekunder, noe som er på høyde med Samsung og blant de raskeste i testen.

<
>
Gaming med PC og ulike spillkonsoller kan lett introdusere en del forvirring når det gjelder innstillinger. Derfor har LG laget en egen ”Game Optimiser” meny, som samler den relevante informasjonen på ett sted.

Bildekvalitet

OLED-teknologien har noen generelle styrker som gjør at disse skjermene egner seg bra for gaming. Evnen til å tenne og slukke hver eneste lille piksel enkeltvis, uten behov for baklys som på LCD-skjermene, skaper et sylskarpt og presist bilde med jevn lysfordeling. Kombinert med rask skjermrespons, gir dette en glimrende forutsetninger for alle typer spill.

LG-skjermen klarer å gjengi krevende skytespill og racing-simulatorer uten påfallende ujevnheter. Og det er ingenting å utsette på responsen. Det går virkelig lynraskt fra man trykker til det skjer noe på skjermen, og den takler hurtige bevegelser uten å flimre.

LG har lagt godt til rette for at spillopplevelsen skal kunne skreddersys og finjusteres. En egen Game Dashboard gir oss direkte tilgang til de viktigste innstillingene. Her er mulighet for å velge bildemodus etter ulike spillsjangre som rollespill og skytespill. Man kan skru av og veksle mellom ulike moduser, og justere detaljene i mørke og lyse områder. Alt for å skvise ut og finjustere den siste ytelse.

Innsynsvinkelen er dessuten utmerket, ved at man kan betrakte TV-en fra skrå vinkel uten at fargegjengivelsen endrer karakter. Dette er ikke så kritisk når man sitter rett foran skjermen, men er åpenbart en fordel hvis du har kompiser på besøk, sittende ved siden av deg.

Sammenlignet med LCD-skjermene fra Sony og Samsung, har OLED-skjermen fra LG noe lavere maksimal lysstyrke. I tillegg er det blanke skjermpanelet mer utsatt for refleksjoner. Dette gir en noe flatere bildeopplevelse i lyse omgivelser, men så lenge du har kontroll på belysningen, kvitterer OLED48C1 med en gnistrende og kontrastrik bildegjengivelse, med et dypere og mer presist svartnivå enn du får fra LCD-skjermene.

LG-skjermen gir en veldig rask og sømløs spillopplevelse. Dybden i bildet er fenomenal! (Foto: Audun Hage)

Lydkvalitet

I forhold til den fete bildekvaliteten kan LG-skjermens innebygde høyttalere virke en anelse slanke. Vi får ikke helt den samme groovy bassen her, som vi kan oppleve med modellene fra Philips og Samsung. Sokkelen er utformet på en måte som gjør at lyden reflekteres mot sitteposisjon, og bidrar til å gjøre lyden noe klarere. Når vi ser innhold med Atmos-lyd får vi faktisk en viss virtuell surround-effekt. Likevel låter det ganske tynt og spisst.

Konklusjon

LGs C1 OLED viser hvem som er sjefen når det kommer til gaming. Den har svært gode tilkoblingsmuligheter, med god plass til både PC og spillkonsoller. Full støtte for 4K/120 Hz på alle inngangene, lav forsinkelse og moderne finesser som VRR og FreeSync sørger for en sømløs spillopplevelse. Bildekvaliteten er sylskarp og kontrastrik, selv når det går svært hurtig for seg. Eneste ankepunkt er at OLED-skjermen vil ha litt lavere lysstyrke enn LCD-skjermene. Men så lenge du ikke sitter i et flombelyst rom, vil ikke dette legge noen demper på spillopplevelsen. Game on!

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Panasonic JZ1000 (TX-48JZ1000E)

Flink til det meste

Panasonics første 48” OLED fungerer utmerket til både gaming og generell TV-titting.

Panasonic JZ1000 har en flott og kontrastrik bildekvalitet som egner seg like bra til spill som filmtitting.
JZ1000 har kun to 4K/120 Hz kompatible innganger, og mangler en egen hurtigmeny for spillinnstillinger.

Samsung QN90A (QE50QN90A)

Treffsikker lyskanon

Samsung QN90A er en gnistrende lyssterk TV som gir full kontroll over spillopplevelsen.

Samsung QN90A serverer et lyssterkt og kontrastrikt bilde, og har i tillegg flust med gaming-vennlige finesser.
QN90A må klare seg med to av fire HDMI 2.1 kompatible innganger, og mangler støtte for det populære Dolby Vision HDR-formatet.

Philips OLED806 (48OLED806/12)

Fargesprakende spillopplevelse

Med kontrastrik OLED på forsiden og fargefylt Ambilight-lys på baksiden, blir Philips OLED806 ekstra engasjerende til spill!

Philips 48OLED806 gir en utmerket bildekvalitet med suveren kontrast og glatte bevegelser. Ambilight-lyset sørger også for å gi en boost til spillopplevelsen.
Kun to av fire innganger støtter HDMI 2.1. Philips-skjermen har litt begrenset lysstyrke sammenlignet med de sterkeste MiniLED-skjermene.

Sony Bravia X90J (XR-50X90J)

Sylskarp og lyssterk

Sony X90J har en glimrende bildekvalitet til både spill og annen TV-moro. Men vi savner bedre tilkoblingsmuligheter!

Sony-skjermen serverer skarpe og glatte bilder med utmerket lysstyrke.
Sony X90J må klare seg med to 120 Hz-kompatible HDMI-innganger. Kontrasten er ikke på høyde med de aller beste, og lyden kunne gjerne vært enda kraftigere.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Følg Lyd & Bilde