Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: LG OLED C2 (OLED42C2LA)

Perfekt gaming-TV

Gamere kommer virkelig til «dekket bord» med LG OLED C2, en TV som fungerer utmerket til alle typer spill.

Skrevet av / 03.02.23 - 13:37
LG OLED C2 (OLED42C2LA)
Audun Hage

C-serien fra LG er en populær TV-modell blant gamere og hjemmekinoentusiaster. Den sørkoreanske TV-produsenten har et tett samarbeid med spillbransjen og er alltid tidlig ute med å introdusere nye finesser som kan forbedre spillopplevelsen.

LG OLED42C2

C2-serien kommer i en rekke skjermstørrelser, hvor denne 42-tommeren er den aller minste. Det første vi legger merke til med OLED42C2 er at den har en annen design på foten enn de andre C2-modellene.

I stedet for en midtmontert sokkel har den to små føtter i sidene. Disse tar mindre plass og gjør at skjermen kan stå tettere inntil veggen. Samtidig blir det lettere å sette en lydplanke (eller kanskje et tastatur?) inntil skjermen.

LG OLED42C2. (Foto: Audun Hage)

Brukervennlighet og finesser

LG viser raskt hvem som er sjefen når det kommer til tilkoblingsmuligheter. OLED42C2 er utstyrt med fire HDMI-innganger på venstre side, og det fine er at alle disse støtter 2.1 standarden!

Her kan du fint koble til et par spillkonsoller og en gaming-PC på tre innganger, og likevel ha plass til en Atmos lydplanke på den fjerde. Det eneste som mangler er DisplayPort, som muligens vil være et savn for noen PC-gamere.

OLED42C2 er lett å sette opp, og kjenner automatisk igjen spillkonsoller som Xbox og Playstation når du kobler dem til. Skjermen sjalter da automatisk over til spillmodus når du velger dem som videokilde.

Formatstøtten er forbilledlig: LG-skjermen støtter 4K/120Hz på alle fire inngangene, og åpner i tillegg for spill i Dolby Vision HDR-format opp til 120 Hz. Her er også støtte for VRR, Nvidia G-sync og AMD Freesync, som sikrer jevne bevegelser i grafikken uten oppbrytninger eller ”skjermriving” som det også kalles.

LG-skjermen har dessuten meget lav forsinkelse. Vi målte input lag til cirka 13 millisekunder.

DSC_6820 DSC_6819 DSC_6811 P1010279
<
>

Bildekvalitet

Når vi testet LG-skjermen med ulike spill, merket vi oss umiddelbart den kvikke responsen. Det går virkelig lynraskt fra man trykker på avtrekkeren til det hender noe, og skjermen takler hurtige bevegelser uten at bildet bryter opp og blir uskarpt. Med færre distraksjoner kan vi la oss trekke inn i handlingen og bli oppslukt av spillet.

LG har dessuten sørget for en avansert spillmeny (Game Optimizer), hvor man kan optimalisere bildet for ulike spillsjangre (skytespill, eventyrspill etc.), og finjustere svartnivået, for å unngå at viktige detaljer går tapt i mørket.

OLED-skjermene har noen fordeler som gjør dem ekstra velegnet for gaming. Evnen til å tenne og slukke hver eneste lille piksel, uten behov for baklys som på LCD-skjermene, gir et sylskarpt og presist bilde med jevn lysfordeling. Kombinert med lynrask skjermrespons, gir dette en glimrende forutsetninger for alle typer spill.

OLED42C2 må riktignok klare seg uten den avanserte Evo-teknikken vi kjenner fra de større modellene i serien, og har derfor ikke like høy lysstyrke som sin større søsken. Den leverer likevel en kontrastrik bildegjengivelse, med et dypere og mer presist svartnivå enn du får fra LCD-skjermene. I praksis fant vi svært lite å sette fingeren på!

P1010283 P1010290
<
>
LG har laget en egen ”Game Dashboard” meny, som samler den relevante informasjonen på ett sted. (Foto: Audun Hage)

Lydkvalitet

LG-skjermen er utstyrt med et sett innebygde stereohøyttalere. Lydopplevelsen er for det meste helt grei, men det merkes at stemmegjengivelsen er litt slankere, mer hul og innestengt enn de beste. For eksempel har Sony A90K vesentlig sterkere og klarere vokaler. Her er det heller ikke særlig smell i lydeffektene fra heftige skytespill som Call of Duty. Her frister det nok mer å spenne til en passende lydplanke, alternativt et høvelig trådløst headset, når gaming-øktene skal begynne!

Konklusjon

Med OLED42C2 viser LG nok en gang at de ligger et hestehode foran når det kommer til gaming. Den kompakte 42-tommeren har for det første svært god og kontrastrik bildekvalitet, slik vi er vant til fra OLED. C2-serien utmerker seg i tillegg med svært gode tilkoblingsmuligheter og formatstøtte. Med 4K/120Hz på alle inngangene, lav forsinkelse og moderne finesser som VRR og FreeSync er det duket for en super spillopplevelse. Best i test og klar anbefaling!

Karakter
LG OLED C2 (OLED42C2LA)
Premium

Lyd & Bilde mener

OLED-skjermen fra LG har flott kontrastrik bildekvalitet. Tilkoblingsmulighetene er svært gode, med bred støtte for ulike videoformater og gaming-finesser. Lyden er ikke like engasjerende som bildet, og OLED-skjermen må klare seg med noe lavere lysstyrke enn LCD-skjermene.

Også i denne testen:

42-43” LCD og OLED-TV-er til gaming

Samsung QN90B (QE43QN90B)

Kjapp og kontrastrik

Med saftig lysstyrke, kvikk respons og masse tilkoblingsmuligheter er Samsung QN90B en høyinteressant skjerm til gaming og annen TV-underholdning.

Samsung QN90B leverer et lyssterkt og kontrastrikt bilde, masse gaming-vennlige finesser og gode tilkoblingsmuligheter.
QN90B mangler støtte for det populære Dolby Vision HDR-formatet.
Les hele testen

Panasonic LZ980E (TX-42LZ980E)

Kompakt og glimrende allround-TV

Panasonic TX-42LZ980E fungerer strålende til både gaming og generell TV-underholdning.

Panasonic LZ980E leverer gnistrende god og naturlig bildekvalitet, pluss finesser som egner seg like bra til spill som filmtitting.
LZ980E må klare seg med at to av de fire HDMI-inngangene er 4K/120hz kompatible.
Les hele testen

Sony A90K (XR-42A90K)

Fin TV til PlayStation 5

Sonys kompakte OLED-skjerm leverer glimrende bilde- og lydkvalitet, selv om spillresponsen kunne vært enda kvikkere.

Sony-skjermen serverer skarpe og smude bilder med glimrende kontrast.
Sony A90K er ikke den kvikkeste skjermen til gaming, og må klare seg med to 120 Hz-kompatible HDMI-innganger.
Les hele testen

TCL QLED760 (43QLED760)

Gaming-TV på budsjett

Med TCL QLED760 får du en spillvennlig TV med flott ytelse til prisen.

TCL leverer et flott bilde med god lysstyrke og kontrast, i tillegg til lav forsinkelse/input lag.
TCL 43QLED760 må nøye seg med kun to HDMI-innganger og støtter maksimalt 4K/60Hz videosignaler.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Lyd & Bilde
Scroll to Top