TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST LG OLED C2 (OLED42C2LA)

Perfekt gaming-TV

Gamere kommer virkelig til «dekket bord» med LG OLED C2, en TV som fungerer utmerket til alle typer spill.

forfatter
Publisert 03.02.23 - 13:37
Karakter
LG OLED C2 (OLED42C2LA)
L&B menerskew
pluss OLED-skjermen fra LG har flott kontrastrik bildekvalitet. Tilkoblingsmulighetene er svært gode, med bred støtte for ulike videoformater og gaming-finesser.
minus Lyden er ikke like engasjerende som bildet, og OLED-skjermen må klare seg med noe lavere lysstyrke enn LCD-skjermene.
Spesifikasjoner
 • Størrelse/type: 42” 4K OLED
 • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
 • Oppdateringsfrekvens: 100/120 Hz
 • Operativsystem: LG WebOS
 • Innganger: 4 HDMI (2.1), 3 USB
 • Utganger: Optisk digital lydutgang, HDMI eARC
 • HDR: Dolby Vision, HDR10, HLG
 • Gaming-finesser: VRR, AMD Freesync, Nvidia G-Sync, ALLM
 • Skjermstørrelser: 42”, 48”, 55”, 65”, 77”
 • Annet: Dolby Atmos, A9 gen5 videoprosessor
 • Web:lg.com
Veil. pris 13990 Produktside

C-serien fra LG er en populær TV-modell blant gamere og hjemmekinoentusiaster. Den sørkoreanske TV-produsenten har et tett samarbeid med spillbransjen og er alltid tidlig ute med å introdusere nye finesser som kan forbedre spillopplevelsen.

LG OLED42C2

C2-serien kommer i en rekke skjermstørrelser, hvor denne 42-tommeren er den aller minste. Det første vi legger merke til med OLED42C2 er at den har en annen design på foten enn de andre C2-modellene.

I stedet for en midtmontert sokkel har den to små føtter i sidene. Disse tar mindre plass og gjør at skjermen kan stå tettere inntil veggen. Samtidig blir det lettere å sette en lydplanke (eller kanskje et tastatur?) inntil skjermen.

LG OLED42C2. (Foto: Audun Hage)

Brukervennlighet og finesser

LG viser raskt hvem som er sjefen når det kommer til tilkoblingsmuligheter. OLED42C2 er utstyrt med fire HDMI-innganger på venstre side, og det fine er at alle disse støtter 2.1 standarden!

Her kan du fint koble til et par spillkonsoller og en gaming-PC på tre innganger, og likevel ha plass til en Atmos lydplanke på den fjerde. Det eneste som mangler er DisplayPort, som muligens vil være et savn for noen PC-gamere.

OLED42C2 er lett å sette opp, og kjenner automatisk igjen spillkonsoller som Xbox og Playstation når du kobler dem til. Skjermen sjalter da automatisk over til spillmodus når du velger dem som videokilde.

Formatstøtten er forbilledlig: LG-skjermen støtter 4K/120Hz på alle fire inngangene, og åpner i tillegg for spill i Dolby Vision HDR-format opp til 120 Hz. Her er også støtte for VRR, Nvidia G-sync og AMD Freesync, som sikrer jevne bevegelser i grafikken uten oppbrytninger eller ”skjermriving” som det også kalles.

LG-skjermen har dessuten meget lav forsinkelse. Vi målte input lag til cirka 13 millisekunder.

DSC_6820 DSC_6819 DSC_6811 P1010279
<
>

Bildekvalitet

Når vi testet LG-skjermen med ulike spill, merket vi oss umiddelbart den kvikke responsen. Det går virkelig lynraskt fra man trykker på avtrekkeren til det hender noe, og skjermen takler hurtige bevegelser uten at bildet bryter opp og blir uskarpt. Med færre distraksjoner kan vi la oss trekke inn i handlingen og bli oppslukt av spillet.

LG har dessuten sørget for en avansert spillmeny (Game Optimizer), hvor man kan optimalisere bildet for ulike spillsjangre (skytespill, eventyrspill etc.), og finjustere svartnivået, for å unngå at viktige detaljer går tapt i mørket.

OLED-skjermene har noen fordeler som gjør dem ekstra velegnet for gaming. Evnen til å tenne og slukke hver eneste lille piksel, uten behov for baklys som på LCD-skjermene, gir et sylskarpt og presist bilde med jevn lysfordeling. Kombinert med lynrask skjermrespons, gir dette en glimrende forutsetninger for alle typer spill.

OLED42C2 må riktignok klare seg uten den avanserte Evo-teknikken vi kjenner fra de større modellene i serien, og har derfor ikke like høy lysstyrke som sin større søsken. Den leverer likevel en kontrastrik bildegjengivelse, med et dypere og mer presist svartnivå enn du får fra LCD-skjermene. I praksis fant vi svært lite å sette fingeren på!

P1010283 P1010290
<
>
LG har laget en egen ”Game Dashboard” meny, som samler den relevante informasjonen på ett sted. (Foto: Audun Hage)

Lydkvalitet

LG-skjermen er utstyrt med et sett innebygde stereohøyttalere. Lydopplevelsen er for det meste helt grei, men det merkes at stemmegjengivelsen er litt slankere, mer hul og innestengt enn de beste. For eksempel har Sony A90K vesentlig sterkere og klarere vokaler. Her er det heller ikke særlig smell i lydeffektene fra heftige skytespill som Call of Duty. Her frister det nok mer å spenne til en passende lydplanke, alternativt et høvelig trådløst headset, når gaming-øktene skal begynne!

Konklusjon

Med OLED42C2 viser LG nok en gang at de ligger et hestehode foran når det kommer til gaming. Den kompakte 42-tommeren har for det første svært god og kontrastrik bildekvalitet, slik vi er vant til fra OLED. C2-serien utmerker seg i tillegg med svært gode tilkoblingsmuligheter og formatstøtte. Med 4K/120Hz på alle inngangene, lav forsinkelse og moderne finesser som VRR og FreeSync er det duket for en super spillopplevelse. Best i test og klar anbefaling!

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Også i denne testen:

Samsung QN90B (QE43QN90B)

Kjapp og kontrastrik

Med saftig lysstyrke, kvikk respons og masse tilkoblingsmuligheter er Samsung QN90B en høyinteressant skjerm til gaming og annen TV-underholdning.

Samsung QN90B leverer et lyssterkt og kontrastrikt bilde, masse gaming-vennlige finesser og gode tilkoblingsmuligheter.
QN90B mangler støtte for det populære Dolby Vision HDR-formatet.

Panasonic LZ980E (TX-42LZ980E)

Kompakt og glimrende allround-TV

Panasonic TX-42LZ980E fungerer strålende til både gaming og generell TV-underholdning.

Panasonic LZ980E leverer gnistrende god og naturlig bildekvalitet, pluss finesser som egner seg like bra til spill som filmtitting.
LZ980E må klare seg med at to av de fire HDMI-inngangene er 4K/120hz kompatible.

Sony A90K (XR-42A90K)

Fin TV til PlayStation 5

Sonys kompakte OLED-skjerm leverer glimrende bilde- og lydkvalitet, selv om spillresponsen kunne vært enda kvikkere.

Sony-skjermen serverer skarpe og smude bilder med glimrende kontrast.
Sony A90K er ikke den kvikkeste skjermen til gaming, og må klare seg med to 120 Hz-kompatible HDMI-innganger.

TCL QLED760 (43QLED760)

Gaming-TV på budsjett

Med TCL QLED760 får du en spillvennlig TV med flott ytelse til prisen.

TCL leverer et flott bilde med god lysstyrke og kontrast, i tillegg til lav forsinkelse/input lag.
TCL 43QLED760 må nøye seg med kun to HDMI-innganger og støtter maksimalt 4K/60Hz videosignaler.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
LGs 2023 OLED TV-er klare for Norden Slippes i butikk 13. mars - kan forhåndsbestilles allerede nå.
lbpluss
Sjekk denne 98-tommeren fra Sony! Sony slår på stortromma og lanserer sin første 98-tommers 4K TV! Derimot kommer det ingen nye 8K TV-er i år.
lbpluss
Sony satser videre på QD-OLED Sony har holdt potte tett om årets nye TV-er, men nå har de endelig tatt bladet fra munnen. De nye toppmodellene A95L og A80L entrer scenen.
lbpluss
Allente lanserer spesialtilpasset Chromecast med Google TV Nå kan Allente-abonnentene sløyfe TV-boksen.
lbpluss
Her er Samsungs nye flaggskip 8K TV, QN900C En ny bildemodus betyr redningen for strømslukende 8K-TV-er.
Følg Lyd & Bilde