TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Julekalender 2024 Delta her!

GRUPPETEST: 5 Aktivitetsarmbånd

Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere

Vi blir bare eldre og eldre. Men hva er meningen med å bli eldre om man ikke holder seg frisk? Og hvordan vet jeg om jeg får tilstrekkelig med aktivitet i forhold til søvn og restitusjon?

Av / 12.05.23 - 09:04
5 Aktivitetsarmbånd

Ifølge WHO bør jeg som voksen blant annet sørge for å få minst 150 minutters aerob trening hver uke, for å gi meg selv forutsetninger for et bra, friskt og langt liv. Men ordet aerob kan jo få hvem som helst til å rygge bakover og gi opp før man i det hele tatt har begynt. Enkelt sagt er det utholdningstrening hvor jeg blir sliten og svett, men ikke tar meg helt ut og får melkesyre, som jeg må bruke mine 150 minutter til. I tillegg er det også ønskelig at jeg har styrketrening to ganger i uken for ytterligere helsefordeler.

Jeg må dessuten sørge for å få tilstrekkelig med kvalitetssøvn og passe med restitusjon.

Aldri har det vært så mye informasjon om gevinstene av en sunn livsstil, men til tross for dette øker velferderdssykdommene i rasende fart.

I utgangspunktet kan det høres ut som om du trenger å gå ned i arbeidstid, ha et Excel-ark hvor du noterer alle dataene, og skaffer deg mengder av dyre og utrolig tekniske hjelpemidler for å få alle bitene på plass. Vil du i det hele tatt ha tid til å leve? Jo, faktum er at det finnes fine og enkle hjelpemidler som hverken må koster en formue, tar tid eller er kompliserte. Her tester jeg en håndfull aktivitetsarmbånd som jeg egentlig ikke trenger å gjøre noe annet med enn å ha rundt håndleddet, og som blant annet registrerer aktiviteten min, søvn og puls.

5 Aktivitetsarmbånd 1
Samtlige deltakere i testen. (Foto: Åsa Hallén)

Hvorfor et aktivitetsarmbånd?

Ok, det er på tide å være helt ærlig. Jeg har aldri eid, eller i det hele tatt brukt, et aktivitetsarmbånd for voksne tidligere. Men etter å ha levd, jobbet og brukt testdeltakerne i en periode, er min opplevelse at et aktivitetsarmbånd er smidigere og lettere å bruke døgnet rundt enn en smartklokke pleier å være. De er diskré, og fremfor alt er de også betydelig billigere.

Annonse

Testens billigste deltaker ligger på litt over 500 kroner. Og selv om det selvfølgelig er en del penger, så er det en relativ billig investering for å kunne være sikker på at du selv gjør det som trengs for å sørge for at du beveger deg tilstrekkelig, for blant annet å holde hjertet friskt og sterkt, og blodtrykket på et helsemessig nivå.

Spørsmålet er vel egentlig: Har du råd til å la være?

Amazfit Band 7

Fullspekket

Skal bli spennende å se om testens billigste deltaker kan gi de øvrige deltakerne match, eller om det bare er batteritiden som er overlegen.

Batteritiden. Prisen.
Vanskelig å finne GPS-signalene. Litt skrøpelig skjerm.
Les hele testen

Garmin Vivosmart 5

Motbakke

Garmin er riktig nok alltid Garmin. Men alt som glimrer, er likevel ikke gull.

Appen er vanskelig å slå. Automatisk justering av lyset på skjermen.
Prisen. Liten skjerm. Svart/hvit skjerm.
Les hele testen

Huawei Band 7

Vanskelig å slå

Et aktivitetsarmbånd med stor og tydelig skjerm, bra batteritid som dessuten ikke graver et altfor stort hull i lommeboken. Er det for godt til å være sant?

Prisen. Batteritiden og et herlig skarpt display som fyller hele skjermen.
At Huawei har et eget operativsystem, kan gjøre det litt unødvendig knotete.
Les hele testen

Fitbit Inspire 3

Vil ha mer ut av brukerne sine

Dette er testens nest dyreste aktivitetsarmbånd, og merket har vært i bransjen siden 2007. Fitbit er ingen rookie med andre ord. Spørsmålet er om mange års erfaring holder i denne sammenhengen.

Smidig og nett.
Liten skjerm. Trenger abonnement for å få tilgang til alla data. Mangler mulighet for å styre musikkspilling.
Les hele testen

Xiaomi Smart Band 7

Ikke helt i mål

Pent og smidig aktivitetsarmbånd med en skjerm som får smilet til å vokse. Men hvordan er det å bruke?

Batteritiden. Fargesterkt display som fyller hele skjermen.
Litt vrient med hvilken app som er tenkt brukt. Vanskelig å finne GPS. Funksjonen med sending av automatmeldinger fungerer ikke.
Les hele testen
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hold ørene frie

Spart på feil ting

Jabra blir enda tøffere

Ingen unnskyldninger

Kontroll på pulsen

Smartklokke eller treningsarmbånd?

Når hundredelene betyr noe

Tøff, tøffere, Jabra?

Morsom løsning

Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere

Fokus på bevegelse

Overrasker

Lyd & Bilde